|
Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi: 27 Ağustos 2015 (02:23), Konuya Son Cevap : 27 Ağustos 2015 (02:23). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
27 Ağustos 2015, 02:23 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | ÖSYM'ye Dgs - Yds - Ekpss- Kpss - Ygs - Lys- İle İlgili Sorulan Sorular ÖSYM'ye Dgs - Yds - Ekpss- Kpss - Ygs - Lys- İle İlgili Sorulan Sorular Soru ve Cevaplar Şifremi unuttum. Telefondan bilgilerimi vererek şifre alabilir miyim?Telefon üzerinden şifre verme uygulamamız yoktur. Şifrenizi, bulunduğunuz ildeki ÖSYM Sınav Koordinatörlüğünden ya da Sınav Koordinatörlüğü yetkisi olan Başvuru Merkezlerinden (Ortaöğretim Kurumları) alabilirsiniz. Sınava başvuru tarihlerini öğrenebilir miyim?[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden ilgili yıla ait sınav takviminden öğrenebilirsiniz. Sınava başvuru şartlarını öğrenebilir miyim?İlgili sınavın başvuru kılavuzunu inceleyiniz. Kılavuzlar, [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinde yer almaktadır. Sınava ait başvuru kılavuzunu nerden edinebilirim? Kılavuzun satışı yapılıyor mu?ÖSYM’nin İnternet sayfasından ilgili sınava ait kılavuza ulaşabilirsiniz. Başvuru kılavuzunun satışı yapılmamaktadır. Başvuru ücretini öğrenebilir miyim? İlgili sınava ait başvuru kılavuzundan bakabilirsiniz. Sınav ücretini hangi bankalardan yatırabilirim? Sınava ait başvuru kılavuzundan, ücret yatırabileceğiniz bankaları öğrenebilirsiniz. Sınavın kapsamı, süresi, soru sayısı, saati hakkında bilgi alabilir miyim?Bu tür bilgilere ilgili sınava ait kılavuzdan ulaşabilirsiniz. Soyadım değişti, bilgilerimi nasıl güncelleyebilirim? Aday işlemleri sisteminden “kimlik bilgilerimi“ güncelle linkinden değişiklik yapabilirsiniz. Sınavın yapılacağı hafta çarşamba günü saat 17.00’ye kadar ÖSYM’ye posta ya da kargoyla gönderebilirsiniz. Fax kabul edilmemektedir. Nüfus cüzdanı veya süresi geçerli bir pasaportunuz ve sınav giriş belgeniz ile sınava girmeniz gerekmektedir. 444 67 96 ÖSYM Çağrı Merkezinden bilgi alabilirsiniz. 444 67 96 ÖSYM Çağrı Merkezinden bilgi alabilirsiniz. Aday işlemleri sisteminden sınava giriş belgenizi edinebilirsiniz. 444 67 96 ÖSYM Çağrı Merkezinden bilgi alabilirsiniz. Sınav koordinatörlükleri veya sınav koordinatörlüğü yetkisi olan başvuru merkezlerinden şahsen nüfus cüzdanınızla şifre alabilirsiniz. Fotoğraf, adayın fiziksel olarak tanınmasını sağlayacak nitelikte olmalıdır. Tanınabilir bir şekilde başörtülü çektirebilirsiniz. Güvenlik tedbirleri dolayısı ile nüfus cüzdanınız veya süresi geçerli pasaportunuz dışında bir kimlikle sınava giremezsiniz. Bu durumu İl/İlçe Sınav Merkezi Koordinatörlüğüyle görüşebilirsiniz. Yurt dışında sınav uygulamamız yok. 2014 yılı itibarıyla birden fazla eğitim bilgisi ekletebilir, tercihlerde de kullanabilirsiniz. ÖSYM’nin İnternet[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]) sayfasındaki duyurular ve sonuçlar kısmından takip edebilirsiniz. Bu durumla ilgili, merkezimize genel amaçlı bir dilekçe gönderebilirsiniz. Sonuçların açıklanmasını beklemeniz gerekmektedir. Merkezimize bu konuyla ilgili bir dilekçe gönderebilirsiniz. ÖSYM’nin İnternet[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]) sayfasındaki Duyurular kısmından takip etmeniz gerekmektedir. Bu konuyla ilgili şikâyet ve isteklerinizi Merkezimize dilekçeyle bildirebilirsiniz. Sınav sonuç belgeleri postalanmamaktadır, ÖSYM’nin İnternet sayfasından sonuç belgesini edinebilirsiniz. ÖSYM’nin İnternet sayfasındaki sonuçlar bölümünden T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle edinebilirsiniz veya bir dilekçe ve 10 TL. Yatırmış olduğunuzu gösteren dekontunuzla ÖSYM’den talep edebilirsiniz. Ankara’da bir yakınınız varsa sizin adınıza evrak referans numaranızla ÖSYM’den alabilir. (ÖSYM tarafından geçmiş dönemlerde gerçekleştirilen sınavlara ait yeniden Sınav Sonuç Belgesi edinme isteği (Sınav Sonuç Belgesi ücreti olarak 10,00 TL, ÖSYM’nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi 6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229)* numaralı hesabına yatırılarak banka dekontu dilekçeye eklenmelidir.) Sınav sonucunuzun yeniden değerlendirilmesi için itiraz süresi içerisinde ÖSYM’ ye incelenme masrafları için 5 TL yatırmış olduğunuz banka dekontu ve genel amaçlı dilekçe ile başvurmanız gerekmektedir. ÖSYM ‘nin İnternet sayfasında yayımlanan istatistiki bilgilere bakmanız gerekmektedir. ÖSYM’nin İnternet[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]) sayfasında açıklanan istatistiki bilgilere bakabilirsiniz. Merkezimize bu konu ile ilgili genel amaçlı dilekçe göndermeniz gerekmektedir. Sınav sonucunuza itiraz süresine, sınava ait başvuru kılavuzundan bakabilirsiniz. Tutuklu ya da zorunlu askerlik görevini yapmakta olanların, bulundukları cezaevi müdürlükleri ya da askeri birlik komutanlarının resmi yazı ile müracaat etmesi halinde, adayın ismine düzenlenmiş kapalı zarf içinde adaya iletilmek üzere şifre verilmektedir. Şifre değiştirme işlemi yaparken bir güvenlik sorusu belirlemediğinizden dolayı sistem size bu uyarıyı veriyor. Size en yakın Sınav Koordinatörlüğü yetkisi olan başvuru merkezi konumundaki bir ortaöğretim kurumundan veya sınav Koordinatörlüklerimizden şifre edinebilirsiniz. Şifreniz yeni kurallara uygun olarak en az 8 haneli en fazla 14 haneli olmalı, en az bir büyük harf, bir küçük harf, bir rakam ve bir özel karakter içermelidir. Eğer şifreniz bu koşullara uymuyorsa yeni bir şifre belirleyiniz ya da şifremi unuttum kısmından yeni bir şifre oluşturunuz. KPSS için aday en yüksek öğrenim düzeyinden sınava katılabilir. Bu bilgiye, sınava ait kılavuzumuzun başvuru koşulları kısmından da ulaşılabilmektedir. ÖSYM çift yıllarda almış olduğunuz puanla B grubu kadrolar için yerleştirme yapar. Tek yıllarda almış olduğunuz KPSS A Grubu puanlarla kurumlara uzmanlık kadroları için bizzat başvuru yapmanız gerekir. KPSS ön lisans sınavına girdim. Daha sonra lisans mezuniyetimi tamamladım. Ön lisans puanımı kullanarak tercih yapabilir miyim? Almış olduğunuz ön lisans puanınızın iki yıl geçerlilik süresi bulunmaktadır. Bu süre içerisinde puanınızı kullanarak tercih yapabilirsiniz. Adres iletişim bilgilerinde değişiklik/düzeltme olan adaylar, bu bilgilerini [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] İnternet adresinden kendileri değiştirebileceklerdir. Bu bilgiler, sınavın güncelleme sayfasından yapıldığı takdirde bu sınav ile ilgili işlemlere yansıtılır. Profilim sayfasından yapılan değişiklikler ilgili sınava yansıtılmaz. ÖSYM’nin [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] İnternet adresinden aday tarafından tüm sınav güncelleme sayfasından yapılan değişiklikler, ancak ÖSYM tarafından belirlenecek tarihlere kadar yapılabilecektir. Sıra Arap Dili ve Edebiyatı okumak istiyorum. Dil 3 puan türünden alıyor, puanımın hesaplanması için hangi dil testini çözmem gerekir.Soru ve Cevaplar 3 tane dil testi vardır. Puanınızın hesaplanması için dil ham puanı 0,5 ten büyük veya eşit olması gerekmektedir, bu kuralı kapsadığınız takdirde puanınız hesaplanmaktadır. Tercih etmek istediğiniz yükseköğretim programının özel koşulunu incelemeniz yararınıza olacaktır. LYS’de girmek istenilen testlerin tercihi adaya aittir. Puanınız hesaplanır. Kontenjanlı bölümlere yerleştirildiyseniz puan düşer. Sınavsız geçişle yerleşen bir adayın puanında düşme olmaz. Sınava girebilmeniz için son sınıf ya da mezun olmuş olmanız gerekmektedir. Geçmek istediğiniz üniversiteyle görüşmeniz gerekiyor. Yatay Geçişler YÖK’ün yayınlamış olduğu Yatay Geçiş Yönetmeliği kapsamında yapılmaktadır. Merkezimizin yatay geçişle bir ilgisi bulunmamaktadır. İlgili sınav kılavuzundan yerleştirme önceliklerine bakmalısınız. ÖSYS ve DGS ayrı sınavlardır her iki sınav birbirini etkilemez. Evet edebilirsiniz. 140 barajını geçemediğiniz için YGS puanlarınızla tercih yapamazsınız. Sınavsız geçiş hakkınızı kullanabilirsiniz. LYS de sayısal, sözel veya eşit ağırlıklı olarak girme isteği size aittir. 180 barajını geçtiğiniz için LYS’ lere girmeye hak kazanmış olduğunuzdan tercih size aittir. Hayır, ham puanınız LYS sonuçlarına eklenmiş olarak göreceksiniz. 4 testin en az ikisinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmanız gerekmektedir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adayların puanları hesaplanacaktır. Evet. YGS sonuçları hesaplanırken ek puan hesaplanmamaktadır. Ortaöğretimdeki alanınızla ilgili sınavsız geçişle gidebileceğiniz AÖF programı varsa tercih edebilirsiniz. ÖSYM İnternet sitesinde [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]) yayınlanan ilgili kılavuzdan gerekli bilgiyi alabilirsiniz. LYS Sınavına başvurabilmek için YGS sınavına girerek 180 puan almanız gerekmektedir. Aday, cevaplarını sınav süresi içinde cevap kâğıdına işaretlemişse değerlendirme işlemi optik okuyucudaki işaretlemesine göre yapılır. Kullanabilirsiniz. Puanını ÖSYS yerleştirme işlemleri süresinde tercih yaparak kullanabilirsiniz. Bu süre dışında puanınızı kullanamazsınız. 2015’te tercih yapamazsınız. Hayır düşme olmaz İkinci üniversite kapsamı ÖSYM ile ilgili değil. ÖSYS başvuru kılavuzunun 3.10 YGSnin değerlendirilmesi maddesini inceleyiniz. Spor dallarında tercih yapabilmeniz için hesaplanabilir bir puanınızın olması gerekmektedir. LYS başvuru dönemindeki adres ve okul ilinize göre il tercihi yapabilirsiniz. YGS’de 6 adet puan türü vardır. Mezun olduğunuz bölüme göre ayrım yapılmaz. İlgili sınav Kılavuzunu inceleyebilirsiniz. YGS puan türlerinden herhangi birinden 180 puan ve üzeri almanız gerekmektedir. Barajı aşamadığınız için yerleştirme puanınız hesaplanmayacaktır. Konu hakkında Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile görüşeceksiniz. Başvuru süresi içerisinde bankadan oturum artırma sisteminden 1 oturum ücret daha yatırıp aday işlemleri sisteminden oturumlarınızı seçebilirsiniz. Evet hesaplanır. Sıra YGS puan türlerinden sayısal bölümden barajı aşamadım, diğer puan türlerinden barajı aştım. LYS gireceğim fakat LYS yerleştirme işlemlerinde MF puanım hesaplanır mı?Soru ve Cevaplar Evet hesaplanır. YGS’de 180 puan barajını aştığınız takdirde LYS’lere girmeye hak kazanmaktasınız. LYS Sınavlarında hangi oturumdan sınava girdiyseniz o testlerden puanınız hesaplanır. Hayır kullanılamaz. Birincilik hakkı bir yıl geçerlidir. Özel koşul ÖSYS tercih kılavuzlarında ayrıntılı olarak açıklandığından dolayı okulun boy kilo şartı varsa puanınız kırılacaktır. Evet tercih yapılabilir. Bu durumu üniversitenizle görüşmeniz gerekmektedir. Üniversitedeki Yatay Geçişle ilgili ÖSYM’nin bir ilgisi bulunmamaktadır. ÖSYS ye girmenizde ÖSYM açısından bir sakınca yoktur. Kazandığınız takdirde üniversitenizle görüşüp ona göre bir yol izleyebilirsiniz. Kontenjanlı bir bölüme yerleştiğiniz takdirde kesin kayıt yaptırsanız da yaptırmasanız da puanınızda düşme olacaktır. Boy özel koşuldur. İlgili sınav kılavuzunda yer alıyorsa bir alt tercihe yerleşemezsiniz. Hayır, öncelikli olarak ÖSYS başvurusu yaparak sınavsız geçiş ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmeniz gerekmektedir. Yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzunda gerekli bilgi yer almaktadır. Bireysel olarak ÖSYM İnternet sitesi [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]) üzerinden tercih yapacaksınız. Yatay geçiş yapmak istediğiniz üniversiteyle görüşüyorsunuz. Yatay Geçiş ile Kurumumuzun bir alakası bulunmamaktadır. YÖK’ün yayınladığı Yatay Geçiş Yönetmeliği kapsamında işlem Üniversiteler tarafından yapılmaktadır. Kontenjanlı bir Açıköğretim programına yerleştirildiğiniz taktirde Ek yerleştirmelerde tercih yapma hakkınız bulunmamaktadır. Kurs sertifikaları diploma yerine kullanılamaz. Sınavsız geçiş için Meslek Lisesi diploması gerekmektedir. ÖSYM İnternet sitesinde [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]) rehberlik [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]) adresinden rehberlik hizmeti verilmektedir. İlgili sınav kılavuzunda Ortaöğretim başarı puanı hesaplama kısmından incelenmeli. Evet yapabilirsiniz. Sıra KPSS’nin kaç oturumuna girmem gerekiyor? Soru ve Cevaplar Gireceğiniz oturumlara durumunuza göre siz karar verebilirsiniz. ÖSYM İnternet sitesindeki Başvurular bölümünde yayımlanan kılavuzdan durumunuza ilişkin gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Kılavuzda belirtilen tarihler arasında alan/bölüm değişikliği yaptırabilirsiniz. Öğretmen adayları, sınav kılavuzlarında belirtilen değişiklik tarihleri geçtikten sonra, alan bilgilerini MEB sisteminde öğretmenlik başvuruları yaparken değiştirebilirler. Ancak alan sınavı yapılan öğretmenlik alanlarında, sınavdan sonra kesinlikle alan değişikliği yapılamaz.Coğrafya Öğretmenliği bölümünden mezunum ama Çocuk Gelişimi bölümü son sınıfta okumaya devam ediyorum. Sınava, Coğrafya Öğretmenliğinden başvurursam mezun olduktan sonra bölümümü Çocuk Gelişimi olarak değiştirebilir miyim? Sınav ücreti oturum başına 50 TL dir. Gireceğiniz her oturum için ücret yatırmanız gerekmektedir. Hayır. Değişikliklerin de yer aldığı belgenin çıktısını aldıktan sonra saklamalısınız. Birden fazla eğitim bilgisiyle başvuru yapılabilir. Kılavuzda ya da daha sonra belirtilen tarihler arasında “yeni eğitim bilgisi” belirtilen Koordinatörlüklerden ekletilebilir. KPSS için en yüksek olan puanınız dikkate alınır. KPSS’den önce girilen YDS puanları, hesaplanmasında dil puanı gerektiren alanlar için kullanılır. YDS’ye, İngilizce, Almanca veya Fransızcadan girilmesi gerekir. Diğer dillerden YDS’ye giren adayların ilgili KPSS puanı hesaplanmaz. Girebilirsiniz. KPSS’ye lisans bilginizle başvuru yapılmaktadır. Eğitim Bilimleri puanınızın hesaplanmasını istiyorsanız Eğitim Bilimleri oturumuna girebilirsiniz. Kamu Personel Seçme Sınavı A Grubu ve Öğretmenlik, sadece A Grubu Kadrolar ve Öğretmen Kadroları için yapılır. A Grubu Kadrolar; kamu kurum ve kuruluşlarına ait Müfettiş Yardımcılığı, Uzman Yardımcılığı, Denetmen Yardımcılığı, Aday Meslek Memurluğu (Dışişleri Bakanlığı), Maiyet Memurluğu (Kaymakam Adaylığı) gibi kadrolardır. KPSS, doğrudan atama yapacak kamu kurum ve kuruluşları için bir seçme sınavı, giriş sınavı yapacak kamu kurum ve kuruluşları için ise bir eleme sınavıdır. A Grubu kadrolar için merkezi yerleştirmelerde tercih yapılmaz. Hayır yapamazsınız. Elinizdeki en yüksek diplomaya göre başvuru yapabilirsiniz. DİKKAT : Danıştay 12.Daire Başkanlığının 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı gereğince Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dahil adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara (Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, adaylar alt öğrenim düzeyindeki(ortaöğretim) mezuniyet(ler)ini de ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kaydını sağlayabilecekler ve KPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden KPSS’ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzeyindeki kadrolara başvuru yapabileceklerdir. Hayır. Hayır. Puanın geçerlilik süresi iki yıldır. Puanınız yanmaz fakat ön lisans puanınızla lisans tercihi yapamazsınız. Geçmişe dönük sonuç belgesinde değişiklik yapılamaz. Alan bilginizdeki değişikliği, sonuç belgenizi kullanacağınız yere diplomanızla belgeleyebilirsiniz. T.C. kimliğiniz varsa başvuru yapabilirsiniz. Sonuçlar açıklandıktan sonra Aday İşlemleri Sisteminden görebilirsiniz. Hayır. Başvuru süresi bittikten sonra sınav merkezi yeri değişikliği yapamazsınız. Dilekçelere verilecek cevaplar için resmî bir süre yoktur Değerlendirme bittiği zaman çıkan cevap, tarafınıza posta yoluyla gönderilir. Postadan kaynaklanan gecikme ve kaybolmalardan ÖSYM sorumlu değildir. Açıktan alınan alımlarda, Merkezi atama için tercih yapabilirsiniz. Gerekli bilgiler için ÖSYM İnternet[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]) sitesini takip edebilirsiniz. Sınav ücretini yatırmak sınava başvuru için yeterli değildir. Başvuru, KPSS kılavuzunda belirtilen yollardan biriyle yapılmış olmalıdır ve başvuru kayıt bilgilerinin dökümü mutlaka edinilmelidir. Hayır. Hayır. Hayır. Alan değişikliği yapmadan ilgili koddan tercih yapabilirsiniz. Hayır. Artık KPSS Sınav Sonuç belgelerinde herhangi bir program/alan bilgisi yer almamaktadır ve sonuç belgelerinde geçmişe dönük değişiklik yapılamamaktadır. Durumunuzu ilgili kuruma belgelerinizle ispat edebilirsiniz. Başvuru süresi bittikten sonra sınav merkezi değişikliği yapılamamaktadır. ÖSYM İnternet[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]) sayfasındaki sınav takvimini takip ederek gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz. Gerekli bilgi için ilgili sınavın kılavuzunu inceleyebilirsiniz. KPSS içindeki yabancı dil sınavı bağımsız bir sınav olmadığı için ayrı bir sonuç belgesi düzenlenmemektedir. Hayır kullanamazsınız. Yabancı dil puanınızın hesaplanması için YDS’ye girmeniz gerekiyor. Hayır. Sınava elektronik araç-gereç ile giremezsiniz. Yayımlanan KPSS A Grubu öğretmenlik kılavuzu doğrultusunda başvuru yapmalısınız Sınava, yurt dışında Öğretmenlik Meslek Bilgisi alanında eğitimlerini tamamlayarak diploma denklik işlemlerinin yapılması talebi ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuran ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından sınava girmelerine karar verilen aday başvurur STS öğretmenliğe girebilmek için denklik puanımızın en az kaç olması gerekiyor? Adayların sınavda başarılı olabilmesi için Denklik Puanlarının 100 üzerinden en az 50 olması gerekmektedir. Sınavda başarılı olan adaylar adına Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nca Diploma Denklik Belgesi düzenlenir. “Denklik puanınızın hesaplanmasını istiyorum.” seçeneğini işaretlemelisiniz. Sıra EKPSS tercihi yaptım ve yerleştim. Fakat özel koşuldan dolayı Kurum atamamı yapmadı. Bir sonraki yerleştirmelerde tercih yapabilir miyim?Soru ve Cevaplar Bu sınavın sonuçları, sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yıl süreyle geçerlidir. İlgili Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılan merkezi yerleştirme sonucu herhangi bir kadroya yerleştirilen adaylar (yerleştirilen, yerleştirildiği hâlde ilgili kuruma başvurmayan, yerleştirilen ancak yerleştirildiği kadronun niteliğini taşımadığı tespit edilen ya da yerleştirilerek ataması yapılan), daha sonraki merkezî yerleştirme işlemlerinde yerleştirmelerine esas alınan puanla başvuruda bulunamaz; kura ile yerleştirilenler ise bir sonraki kura ile yerleştirmeye başvuramazlar. Tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağı ÖSYM internet sitesinde [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]) yayınlanan Duyuruları takip ederek öğrenebilirsiniz. EKPSS 2 yılda bir yapılmaktadır. 2015 yılı içerisinde EKPSS Sınavı yapılmayacaktır. Evet, her iki sınav için de tercih yapabilirsiniz. Evet. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan hesaplanmaktadır. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına ilişkin bilgileri içermektedir. Kılavuz, kura işlemlerini de kapsamaktadır. Tercih kılavuzu [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinde ana sayfada “Tercihler” başlığı altında yer almaktadır. Program kodu, kurum kodu anlamına gelmektedir ve Kılavuzdaki kurum kodlarına göre program kodunuzu belirlenmelidir. Koşulları karşıladığınız takdirde istediğiniz dereceden tercih yapabilirsiniz. Gerekli bilgilere ulaşmak için ÖSYM İnternet sitesinde ([Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ) yayımlanan duyuruları takip ediniz. Gerekli bilgilere ulaşmak için ÖSYM İnternet sitesinde ([Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] ) yayımlanan duyuruları takip ediniz. Sıra YDS ilkbahar dönemi için başvurumu yaptım. Ama giriş belgem posta veya e-mail olarak gelmediği için sınava giremedim. Yatırmış olduğum sınav ücretini diğer sınav için kullanabilir miyim?Soru ve Cevaplar Öncelikli olarak giriş belgeleri posta veya e-mail olarak gönderilmemektedir. Adaylar, Sınava Giriş Belgelerini T.C. Kimlik/Y.U Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]. İnternet adresinden sınav tarihinin 10 gün öncesinden başlamak üzere edineceklerdir. Yatırmış olduğunuz sınav ücreti ilgili sınav için geçerlidir. Başka bir sınava aktarılamaz, iade edilemez. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden ilgili sınav kılavuzunda puan hesaplama değerlendirme kısmını inceleyiniz. Adayların ilgili KPSS’den önce elde ettikleri Almanca, Fransızca veya İngilizce en yüksek Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonucu kullanılmaktadır. KPSS’den sonra elde edilecek Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları, yabancı dil ağırlığı içeren bir sonraki KPSS puanlarının hesabında dikkate alınmaktadır. Telafi sınavı yapılmamaktadır. Bir sonraki sınava başvurabilirsiniz. Yabancı dil ağırlığı içeren KPSS puanları hesaplamasında YDS dışında herhangi bir sınav etkili değildir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınmakta, yanlış cevaplar dikkate alınmamaktadır. Hayır, sadece yabancı dil ağırlığı içeren KPSS puanları hesaplanmamaktır. Sıra 4 yıllık üniversite okuyorum 2. yılını başarıyla tamamladım.2 yıllık diploma aldım ve DGS’ye başvuru yapabilir miyim?Soru ve Cevaplar Hayır. Çünkü DGS’ye 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunları ve mezun olabilecek durumdaki adaylar başvuru yapabilirler. Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir. Hayır engel değildir. Son sınıf öğrencisi veya mezunsanız sınava girebilirsiniz. (Okulu kaç yılda bitirdiğiniz önemli değildir.) DGS Kılavuzu Tablo 3’ te yer almadığından DGS’ye başvuru yapılamaz. Cevap kâğıtları optik okuyucular tarafından okunmaktadır. Elle müdahale mümkün değildir. Bir aday aynı anda hem örgün öğretim hem açık öğretim okuyabilir. DGS Merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, DGS’ye girmiş ve DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. DGS ile ÖSYS farklı sınavlar birbirini etkilemezler. ÖSYM yaptığı tüm sınav ve yerleştirme sonuçlarını en kısa zamanda açıklamayı hedeflemektedir. Lütfen ÖSYM [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]) adresinden takip ediniz. DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılır. Merkezimize gelen dilekçelere ÖSYM ye evrak giriş tarihlerine göre işlem yapılmaktadır. Evet. Başvuru merkezinden ya da bireysel olarak ÖSYM İnternet sitesi üzerinden yapmanız gerekmektedir. Ön lisans diplomanız olduğu sürece sınava girebilirsiniz. Sınırlama yoktur. Puanınızda düşme olmaz, kullanabilirsiniz. Mezun olabilecek durumdaki adayın (mezuniyet bilgileri başvuru sırasında belli olmadığından) notunu, not sistemini, mezuniyet tarihini ve alanını o yıl ilgili meslek yüksekokulundan alınmaktadır. Ön lisans başarı puanı hesaplanabilmesi için bu bilgilerin alınması gerekmektedir. İlgili sınavın güncel kılavuzuna bakmanız gerekmektedir. İlgili sınavın başvuru kılavuzunu incelemeniz gerekmektedir. İlgili sınavın başvuru kılavuzunu incelemeniz gerekmektedir. İlgili sınav kılavuzdan bilgi alabilirsiniz. Evet. Hayır, onaylatmanıza gerek yoktur. Ön lisans diplomanız varsa başvurabilirsiniz. YÖK tarafından belirlenen kontenjanlar DGS kılavuzunda yayınlanmaktadır. Kontenjanlar; üniversiteye, bölüme göre her yıl değişebilir. Mezun olabilecek durumdaysanız girebilirsiniz. Kılavuzda okulunuzun eski adı varsa onu yoksa yeni adını yazıyorsunuz. Mezun olmadığınız için boş bırakıyorsunuz. Kılavuzda okulunuzun kodu varsa başvuru yapabilirsiniz. İlgili sınav kılavuzundan bilgi alabilirsiniz. ÖSYM internet sayfasında başvurular kısmında bulabilirsiniz. Belgenizin olması gerekiyor. Konu hakkında Üniversitenizden bilgi alabilirsiniz. Sınava girmenizde herhangi bir sakınca yoktur. İlgili Tercih kılavuzundan bilgi alabilirsiniz. 2006 mezunuyum. DGS’ye daha önce hiç başvuru yapmadım. Başvurumu nereden yapmam gerekiyor?Başvuru Merkezinden başvuru yapmanız gerekmektedir. 2007 ön lisans işletme mezunuyum. Bir daha ki yıl başka bir bölümden mezun olacağım. Bu yıl işletme olarak DGS ye başvuru yaparsam bir sonraki yıl yeni alanımdan DGS ye başvuru yapabilir miyim?Evet yapabilirsiniz. İlgili sınavın kılavuzunda diploma notu hesaplanması kısmını inceleyebilirsiniz. Belirli bir sınırlama yok. Belirlenmiş bir taban puanı bulunmamaktadır. DGS ile bölüm değişikliği yapamazsınız, yatay geçiş için üniversiteler ile görüşmeniz gerekmektedir. Yerleştiğiniz okul tarafından hangi döneme intibakınız yapılırsa o sınıftan başlarsınız. Evet. Girebilirsiniz. Başvuru esnasında akademik not ortalamanızın olduğu mezuniyet belgenizin olması gerekmektedir. 4 yıllık lisans okurken ilk iki yılın derslerini verip ön lisans diploması alanlar DGS ye başvuru yapamaz. Evet. İlgili sınavın kılavuzundan başarı puanı hesaplama kısmını inceleyiniz Sınava girip tercih yapabilirsiniz. AÖF bürosu ile görüşüp sınavsız bir şekilde açık öğretimde okuyabilirsiniz. Herhangi bir engel durumunuz yoksa problem olmaz. Kılavuzda yazan bilgiler doğrultusunda belgeniz olmadan DGS’ ye başvuru yapamazsınız. Hayır, herhangi başvuru süresi uzatılmayacaktır. Sayfayı kapatıp 20-25 dakika bekleyin, sonra tekrar deneyiniz. Herhangi bir sorun olmaz. ÖSYM İnternet[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]) sayfasından başvurular kısmından edinebilirsiniz. ÖSYM’nin internet [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]) sayfasından takip ediniz. 30 tercih hakkı bulunmaktadır. DGS de uzaktan eğitim okuyabilir miyim? Evet. Kendi alanınızı tamamlayan alanlara tercih yapabilirsiniz. Hayır. DGS de son sınıf öğrencilerinin belgelerini okullarına onaylatmaları gerekmektedir. Son sınıf ve mezun durumundaki adaylar DGS ye başvurabilirler. DGS ye girebilirsiniz fakat kayıt esnasında staj durumun da olmamanız gerekiyor. İlgili sınav kılavuzunun tablolarını incelemeniz gerekmektedir. Ön lisans diplomanız elinizde olduğu müddetçe sınava başvuru yapabilirsiniz. Diplomanız olduğu müddetçe girebilirsiniz. Bir süre sınırlaması yoktur. Birden fazla eğitim bilgisi ekletebilirsiniz fakat ön lisans başarı puanınızın hesaplanabilmesi için bir alan seçip tercihlerde kullanabilirsiniz. AÖBP değil ÖBP olarak hesaplama yapılıyor. Bu yüzden akademik not ortalamanız neyse onun üzerinden hesaplama yapılacaktır. Herhangi bir sınırlama yok. Yapabilirsiniz. İstediğiniz yerlere göre yapıyorsunuz, belirtilen bir puan yoktur. Sıra STS diş hekimliğine gireceğim, yanlışlarım doğruları götürüyor mu?Soru ve Cevaplar Hayır, Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınır, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Kılavuzda ki koşulları sağlıyorsanız girebilirsiniz.Sınava, yurt dışında diş hekimliği alanında eğitimlerini tamamlayarak diploma denklik belgesi almak üzere Yükseköğretim Kuruluna Başkanlığına (YÖK) başvuran ve YÖK tarafından sınava girmelerine karar verilen adaylar başvurabilir. YÖK Başkanlığı Denklik Birimine denklik işlemleri için başvurusunu yapmayan ve sınava/sınavın hangi aşamalarına girebileceğine dair YÖK kararı bulunmayan adaylar başvuru yapamazlar. Bu durumdaki adaylardan, başvuru yaparak sınava ya da hakkı olmadığı sınav aşamasına girenlerin, sınavdan yüksek puan almış olsalar bile sınav sonuçları geçersiz sayılır. NOT: Aynı koşullar STS tıp içinde geçerlidir. Sıra PMYO için mülakatı geçtim ama sınav için ücret yatıracağımı bilmiyordum. Şimdi yatırabilir miyim?Soru ve Cevaplar Başvuru süresi içinde sınav ücreti yatırılmak zorundadır. Başvuru süresi bittikten sonra sınav ücreti yatırılamaz. Herhangi bir değişiklik yapamazsınız. Sınav giriş belgeleri sınavın yapılacağı hafta içerisinde yayımlanır. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden Duyurulardan takip edebilirsiniz. Adaylar başvuru süresi içinde sınav ücretini yatırdıktan sonra ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden yapabileceklerdir. Başvuru süresi sona erdiği takdirde sınav ücretini yatıramazsınız. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu gerektiği şekilde tamamlamayan adayların PMYO sınavına katılmaları mümkün değildir. Sıra Sayıştay sınavı için başvurumu yapacağım ama Ais’ten (Aday işlemleri sistemi) yapamıyorum. Sistemde bireysel başvuru yok. Ne yapmalıyım?Soru ve Cevaplar Başvurunuzu sadece ÖSYM Koordinatörlüklerinden yaptırabilirsiniz. Başvuru sırasında mezuniyet tarihinizi belgeleyerek başvurunuzu yapabilirsiniz Başvuru işlemleri için mezun durumda olmanız gerekmektedir. Sıra Alanım ve mezuniyet tarihim yanlış yazılmış, ne yapmalıyım?Soru ve Cevaplar Genel amaçlı dilekçe ile birlikte ilgili belgenizi ÖSYM Merkezine göndermeniz gerekmektedir. Adalet Bakanlığıyla görüşmelisiniz. Başvuru süresi içinde bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. Adalet Bakanlığı ile görüşmelisiniz. Başvuru süresi içinde bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. Adalet Bakanlığı ile görüşmelisiniz. Başvuru süresi içinde güncelleyebilirsiniz. Adalet Bakanlığıyla ile görüşmelisiniz. ÖSYM İnternet sayfasında aday işlemleri sisteminden edinebilirsiniz. Sıra İşletme mezunuyum Adli yargı sınavına girebilir miyim?Soru ve Cevaplar Bu sınava Hukuk Fakültesi mezunu adaylar girebilmektedir. Sınav sadece Ankara da yapılmaktadır. Evrakları Adalet Bakanlığına teslim edeceksiniz. ÖSYM İnternet [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...][Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]) sitesinden ilgili sınavın kılavuzunu inceleyebilirsiniz. Sıra Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı başvurularında, mezuniyet tarihi ile ilgili yanlışlıklar nasıl düzeltilebilir?Soru ve Cevaplar Düzeltme yapılma talebini bildiren bir genel amaçlı dilekçeyi ve dilekçe eki olarak diplomanın onaylı örneğini Merkezimize göndermeniz gerekmektedir. Başvuru yapabilirsiniz. Eğer bir programa yerleştirilmeye hak kazandığınız taktirde aynı öğretim yılında birden fazla yükseköğretim kurumunda (AÖF programları hariç) kayıtlı öğrenci olarak öğrenim sürdürmek mümkün değildir. Alıntı..
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Gündem Korona Aşısı | Gündem/ Manşetler | Esma_Nur | 6 | 1515 | 10 Aralık 2020 12:20 |
DHBT Muhteşem Özetler | DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler | nurşen35 | 4 | 2309 | 08 Aralık 2020 18:40 |
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | nurşen35 | 1 | 1006 | 08 Aralık 2020 17:46 |
TENKİD | Serbest Kürsü | nurşen35 | 0 | 887 | 08 Aralık 2020 12:44 |
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... | Namaz-Abdest-Teyemmüm | nurşen35 | 0 | 1028 | 04 Aralık 2020 13:56 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |