|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Lalü Aşk,Açılış Tarihi: 09 Mayıs 2014 (18:47), Konuya Son Cevap : 09 Mayıs 2014 (20:44). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
09 Mayıs 2014, 18:47 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 32854 Üyelik T.:
30 Ekim 2013 | FINCANDA KEK FINCANDA KEK FINCANDA KEK Malzemeler:- 1 yumurta- 1 çay bardağı süt- 1.5 çay bardağı şeker- 2 çay bardağı un- 2 yemek kaşığı kakao- 1 paket vanilya- 1 paket kabartma tozu Önce yumurtanın içine şeker ekleyip, bir süre çırpın. Ardından bütün malzemeler konur ve iyice Oda sıcaklığında bekleyen yumurtayı, tozşeker derin bir kaba koyun. Mikserin yüksek devriyle 2 dakika kadar çırpın.Sütü katıp 1 dakika daha çırptıktan sonra kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyip malzemeler iyice karışıncaya kadar hafifçe çırpmaya malzemeler iyice karışıncaya kadar hafifçe çırpmaya devam edin devam edin. Diğer taraftan, nescafe fincanlarının içini iyice yağlayın. Hazırladığınız karışımı fincanların yarısına gelecek şekilde aktarın. İsterseniz fincanların içine kağıt kek kalıplarından da koyabilirsiniz Hamurla dolu fincanları geniş bir tencereye yerleştirin lık suyu tencerenin kenarından, fincanların yarısına kadar gelecek şekilde aktarın Orta ısılı ateşte, tenceredeki su kaynayıncaya kadar pişirin. Su kaynamaya başlayınca, tencerenin kapağın kapatıp kısık ateşte, 20 dakika daha pişirin. tencerenin üzerini cam kapakla kapatırsanız keklerin kabardığın göreceksiniz 20 dakika pişen kekleri ocaktan alıp kapağını açmadan 15 dakika bekletin. fincanları dikkatlice tencereden çıkarın. Ilık hale gelmelerini bekleyip bıçak yardımıyla kenarlarını sıyırarak çıkarın ve servis tabağına ters çevirin. İsterseniz üzerlerini süsleyerek servise sunabilirsiniz...afiyet olsun (Ben tencerenin üzerine ilk kağıt havlu yada mutfak havlusu kapatıp sonra kapagini kapatıyorm böylece buharlaşan sular keklerin üzerine damlamıyo)
__________________ Beni almadan gidiyor ömrüm... |
Konu Sahibi Lalü Aşk 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Atauzem 3 . sınıf islam tarihi1 ilkler | Erzurum Atatürk İlitam | Lalü Aşk | 0 | 2565 | 10 Mayıs 2016 13:21 |
Atauzem 3. Sınıf felsefe tarihi ile ilgili... | Erzurum Atatürk İlitam | Lalü Aşk | 1 | 3544 | 10 Mayıs 2016 13:09 |
FINCANDA KEK | Pastalar | Lalü Aşk | 4 | 1495 | 09 Mayıs 2014 18:47 |
KAKAOLU ISLAK KURABIYE | Pastalar | Allahın kulu_ | 3 | 1723 | 15 Nisan 2014 13:04 |
USLU KEK | Pastalar | mehmet akif2 | 7 | 1631 | 14 Nisan 2014 01:27 |
09 Mayıs 2014, 18:56 | Mesaj No:2 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: Medineweb Mutfağı lalü aşk ellerine sağlık arkadaşım...bu tarifi hep yapmak istiyordum..kesinlikle denicem not yazmasaydın aynı soruyu soracaktım
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
09 Mayıs 2014, 20:14 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Cevap: Medineweb Mutfağı Lalü Aşk , çok farklı bir tarif, muhakkak denenmesi gerekli diye düşünüyorum. Ellerine sağlık. |
09 Mayıs 2014, 20:42 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 32854 Üyelik T.:
30 Ekim 2013 | Cevap: Medineweb Mutfağı
Sağol mihrinaz ablacim,e-wet bence de kesinlikle denemelisin çok güzel oluyor..gönül isterdi kendi ellerimle yapıp ikram edeyim hepinize
__________________ Beni almadan gidiyor ömrüm... |
09 Mayıs 2014, 20:44 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 32854 Üyelik T.:
30 Ekim 2013 | Cevap: Medineweb Mutfağı
Nursen ablamm evet denenmeye değer bir tarif diye düşünüyorum,vazgeçemeyeceğiniz bir tarif olabilir benden söylemesi
__________________ Beni almadan gidiyor ömrüm... |