|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 30 Ekim 2017 (20:34), Konuya Son Cevap : 06 Aralık 2018 (09:00). Konuya 3 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
30 Ekim 2017, 20:34 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | "Ispanaklı pasta"/medineweb mutfağı "Ispanaklı pasta"/medineweb mutfağı Malzemeler; 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 2 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 paket toz şanti 1 su bardağı haşlanmış ıspanak püresi 1 su bardağı süt Kreması için; 2 su bardağı süt 1 çay bardağı şeker 3 çorba kaşığı un Hazırlanışı; Karıstırma kabının içerisine yumurtaları kırıyoruz.üzerine toz şekeri ilave edip mikserle karıştırıyoruz.ıspanak yapraklarını sıcak suya batırıp ropatda püre haline getiriyoz. Ve yumurtalı harcın içine döküyoruz.üzerine unu vanilyayı kabartma tozunu bir tel süzgecten geçirip eliyoruz..Tahta kaşıkla çöktürmeden karıştırıyoruz.. Pasta kabına döküp önceden ısıtılmış 170*derecelik fırında pişiriyoruz.. 30/40 dakika kontrollü şekilde pişirelim.. Bir tencereye süt, şeker, un,koyup çırpma teliyle karıştirarak pişiriyoruz.. Sogumaya bırakiyoruz..Toz şantiyi 1 bardak soguk süt ile mikserle karıştırıyoruz..pasta kekini 2 veya 3 'e bölüyoruz ben 2 ye böldüm.. Soda ile ıslatıyoruz..sogumuş kremaya 2 kaşık krem şantiden koyup mikserle iyice karıştıriyoruz..pastanın ortasına kremayı döküyoruz..2.katıda koyup ıslatalım..krem şantiyi döküp düzgün bir şekilde yayalım...üzerine kekin ortasından biraz alıp süs yapalım.. Soguyunca servis yapalım .. Afiyet olsun...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
TUZSUZ NAFiYE | Kurabiyeler | su damlası | 7 | 315 | 01 Kasım 2024 20:21 |
< Hangi şık > | Forum Oyunları | Esma_Nur | 31 | 3409 | 16 Nisan 2024 23:11 |
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? | Salatalar | su damlası | 0 | 192 | 17 Mart 2024 18:01 |
Yalancı Tarhana Çorbası | Çorbalar | Kara Kartal | 3 | 240 | 17 Mart 2024 17:56 |
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi | Et Yemekleri | su damlası | 0 | 232 | 16 Mart 2024 15:39 |
05 Aralık 2018, 19:08 | Mesaj No:2 |
18 Aralık 2010 |
Bu pastayı denemenizi rica edecem arkadaşlar .Tamda zamanı şimdi ..çok hafif oluyor..sıfır yağ ,kalori yok 😊 Sürekli yapacağinız pasta olacak .. Deneyin görün 🤗
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
06 Aralık 2018, 00:02 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 |
Ben bu pastayı çok yapıyorum.yalniz krem santi yerine labne peyniri ile yapıyorum 3 yumurta bir bardak sıvıyağ şeker süt iyice cirpiyorum 1 tutam ıspanak yaprağını ilave edip 2 tane kabartma tozu katip güzelce karıştırıyorum 3 bardak un ilave edip kare borcami yağlayıp abarik bir kek pisiriyorum pişince yandan incee bir parca kek alip rondoda parcaliyorum Tiremusu da yaptığım gibi labne ile güzelce pudingini yapıyorum Ben ıslatma yapmıyorum puding onu islatiyor zaten en üste de fıstık görünümü veren parcaladigim kekleri serpiyorum.cok güzel oluyor
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
06 Aralık 2018, 09:00 | Mesaj No:4 |
18 Aralık 2010 |
Eminim maharetli ellerden çıkan her şeý güzeldir ..😊 Afiyet olsun ..Birde senin yaptığın gibi deneriz canom..Ellerine sağlık.. ⚘🌱⚘🌱⚘🌱⚘
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |