|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esma_Nur,Açılış Tarihi: 19 Aralık 2011 (23:03), Konuya Son Cevap : 14 Ekim 2023 (13:41). Konuya 41 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
06 Nisan 2012, 16:34 | Mesaj No:21 |
Durumu: Medine No : 15266 Üyelik T.:
14 Aralık 2011 | Cevap: Pratik Bilgiler ne sen sor ne ben söylüyüm ablacım karışık bi hallerdeydimbi arada konyadaydım özlemişim 2 haftaya gene gelyom baktım baktım seni göremedim
__________________ ''onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. halbuki,biz sussak, tarih susmayacak.. tarih sussa, hakikat susmayacak........'' |
06 Nisan 2012, 16:36 | Mesaj No:22 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Pratik Bilgiler
Bugün yoğundum anca vakit bulabildim hayırlı karışık hallerin olsun bakalım
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
06 Nisan 2012, 16:42 | Mesaj No:23 |
Durumu: Medine No : 15266 Üyelik T.:
14 Aralık 2011 | Cevap: Pratik Bilgiler saolasın
__________________ ''onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. halbuki,biz sussak, tarih susmayacak.. tarih sussa, hakikat susmayacak........'' |
13 Nisan 2012, 14:43 | Mesaj No:24 |
Durumu: Medine No : 13046 Üyelik T.:
16 Aralık 2010 | Cevap: Pratik Bilgiler [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] KOLA İÇMİYORUZDA düşünceli000HANİ ŞİŞE BU ELİMİZE GEÇER GÖRÜNTÜDE GÜZEL
__________________ Sustum..! Birikti yanaklarimda alfabe..Ya RAB..! Sukütu'mu en güzel duam eyle.. |
14 Nisan 2012, 02:09 | Mesaj No:25 |
Durumu: Medine No : 15266 Üyelik T.:
14 Aralık 2011 | Cevap: Pratik Bilgiler
YUMURTA AKI Bu yöntem itfaiyecilerin eğitimi sırasında ders olarak verilmiş Bir yanık meydana geldiğinde, kapsadığı alan ne olursa olsun ilk yardım, etkilenen alanı sıcaklık azalıncaya ve deri tabakalarını yakmayı bırakıncaya kadar soğuk s...uyun altına tutmak ve sonrasında bu bölgeye yumurta akı uygulamaktan oluşmaktadır. Bir kimsenin elinin büyük bir kısmı kaynar su ile yandığında, duyduğu büyük acıya rağmen elini soğuk su musluğunun altına tutmuş ve sonrasında 2 yumurta kırmış, aklarını ayırmış ve çırpmış ve elini içine daldırmıştır. Eli o denli yanmış durumdadır ki yumurta akı uygulanır uygulanmaz derisi kurumuş ve yumurta akı bir film tabakası oluşturmuştur. Daha sonra bu kişi yumurta akının doğal bir kollajen (bir tür albüminoid) olduğunu öğrenmiş ve en az bir saat boyunca eline tabaka üzerine tabaka gelecek şekilde yumurta akı uygulamıştır. Öğleden sonra hiçbir acı duymaz olmuştur. Ertesi sabah yanık bölgesinde nerdeyse belirsiz bir kırmızımsı leke kalmıştır. Elinde sürekli ve feci görünüşlü bir yara izi kalacağını düşünürken 10 gün sonra geride hiçbir yanık izi kalmamış ve hatta deri eski normal rengine yeniden kavuşmuştur! Yanan bölge yumurta akında mevcut ve aslında vitamin dolu bir plasenta (etene) olan kollajen sayesinde tamamen yenilenmiştir(alıntı)
__________________ ''onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. halbuki,biz sussak, tarih susmayacak.. tarih sussa, hakikat susmayacak........'' |
14 Nisan 2012, 02:11 | Mesaj No:26 |
Durumu: Medine No : 15266 Üyelik T.:
14 Aralık 2011 | Cevap: Pratik Bilgiler
Yumurtalari pişirirken catlamamalari icin pisme kabinin icine ters knulmuş fincan tabaqi koymaniz yterlidir. Cay we kahwe lekeleri karbonatla yıkanmak suretiyle cikar Yemeqin tuzu fazla kacmışsa, icine bi kac parca ciq patates atin Yaq lekelerini ckarmak icin(halı we kilim) bulaşk deterjani kullanin
__________________ ''onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. halbuki,biz sussak, tarih susmayacak.. tarih sussa, hakikat susmayacak........'' |
03 Mayıs 2012, 18:44 | Mesaj No:27 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Cevap: Pratik Bilgiler
Yanık için çukolata ve muzunda iyi geldiğini duymuştum yumurtayı yeni öğrenmiş olduk saolun Fecr hocam..
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
03 Mayıs 2012, 20:00 | Mesaj No:28 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Pratik Bilgiler Her gün bulaşık yıkamada kullandığınız deterjanın başka faydaları da olduğunu biliyor muydunuz? Karıncaları uzaklaştırmaktan, klimanızın filtresini temiz tutmaya veya yabani otlardan kolayca kurtulmanıza kadar birçok değişik alanda bulaşık deterjanınızdan yararlanabilirsiniz. Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre, işte bulaşık deterjanının sıra dışı kullanım alanlarından bazıları: Yabani otları öldürür: Zararlı tarım ilaçları kullanmak yerine bahçenizdeki yabani otları çevreye zarar vermeden kolayca yok edebilirsiniz. Bir çay kaşığı sıvı bulaşık deterjanını bir fincan tuz ve yaklaşık 4 litre sirkeyle karıştırın. Bu karışımı bahçenizdeki duvar kenarlarında ya da yürüyüş yolunuzdaki çatlaklardaki yabani otların üzerine püskürtün. Karıncalardan kurtulun: Evinizin dışındaki karıncalar da özellikle yemek yediğiniz bahçenizi istila ederse evin içindeki karıncalar kadar sinir bozucu olabilir. Yarı yarıya su ve sirke karışımının içine biraz bulaşık deterjanı ekleyin ve hazırlayacağınız bu karışımla karıncalardan kurtulabilirsiniz. Bu karışımı karıncaların çıktığı bölgelere püskürtün ve birkaç dakika bekledikten sonra yemeğinize ve pikniğinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Klimanızı temiz tutun: Özellikle klimanızı kullandığınızda, köpük ya da ****l gözlü klima filtrelerini yaz boyunca bulaşık deterjanıyla ayda bir kez temizleyin. Filtreyi banyoda ılık bulaşık suyunun içinde bekletin ve sonra bir diş fırçasıyla kibarca filtreyi fırçalayın. Tüm kirlerin temizlendiğinden emin olduktan sonra filtreyi durulayın ve iyice kurutun. Klimanın içine yerleştirin. Buklelerinizi canlandırın: Eğer saçlarınız çok güzel görünmüyorsa, şampuanın içine sıvı bulaşık deterjanı karıştırmayı deneyin. Deterjan bulaşıklarda olduğu gibi saçınızdaki yağlarla da savaşacaktır. Blenderinizi temizleyin: Blenderinizi ayırıp yıkamayı bırakabilirsiniz. Bunun yerine, ılık suyla doldurun ve biraz bulaşık deterjanı ekleyin ve birkaç saniye blenderinizi çalıştırın. Sonra blenderi durulayın ve kurutun. Zaman
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
20 Mayıs 2012, 21:23 | Mesaj No:29 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Pratik Bilgiler Bugün ne pişirsem?' derdinden kurtulun Hanımların en büyük sorunlarından biri kuşkusuz "Bugün ne pişireceğim?'' düşüncesidir. Sabahtan başlayan bu düşünce akşam yemek yapımına kadar devam eder. Yemek konusunda fikir vermesi için eşe telefon edilir ancak 'sen bilirsin' cevabıyla karşılaşılır. İşten koştura koştura çıkan kadınlar ise "Ne pişirsem?'' diye daha yolda düşünmeye başlar ve hemen yol üstündeki marketten pratik yemekler için malzeme alır. Ancak bu ertesi gün "Bugün ne pişirmeliyim?" sorusuna engel olmaz. Kadınların bu kadar zihnini yoran yemek probleminin çözümünü usta aşçılar bir haftalık yemek listesi yapılmasında görüyor. Yeşil Elma yemek programında her gün birkaç çeşit yemek tarifi veren Oktay Aymelek, öncelikle bayanların pazara çıkmadan önce bu hafta hangi yemekleri yapacaklarını düşünmeleri gerektiğini belirtti. Pazar alışverişinin haftalık yemek listesi belirlendikten sonra yapılması gerektiğini ifade eden Oktay Usta, ''Böylelikle hanımlar bütün gün 'Ne pişireceğim?' derdinden kurtulur ve gerektiğinden fazla meyve sebze de almamış olur. Ispanak gibi çabuk bozulup pörsüyecek sebzeler, öncelikli olarak yemek yapılmalıdır. Ayrıca hanımlar ev halkı tarafından sevilmeyen ve yenilmeyen yemekleri kesinlikle yapmamalıdır.'' şeklinde konuştu. Oktay Usta o hafta yapılacak ana yemekler belirlenince ara yemek seçiminin daha kolay olacağını vurguladı. Halk arasında Ümit Usta olarak bilinen Ümit Ömer Sevinç ise o gün yapılacak yemeğe karar verilirken malzemelerin ertesi günkü yemeğe de alternatif malzeme olarak düşünülmesi gerektiğini dile getirdi. Ümit Usta ''Eğer tas kebabı yapacaksanız yarınki yemek için bir kısmını ayırın. Ayrılan kısmı kuru fasulyede kullanabilirsiniz. Ancak mutlaka hanımların haftalık yemek listesi yapmaları gerekir.'' dedi. Aile fertlerinin yemediği yiyecekleri satın almayın Bazı ailelerde sebze veya bakliyat türü yemekler sevilmez. Bu durumda hanımların işi daha da zorlaşır. Çünkü yapacakları yemekler sınırlanmıştır. Yemek ustası Emine Beder yenilmeyen yiyeceklerin satın alınmaması gerektiğini söyledi. Yemeklerin önceden yapılıp derin dondurucuda saklanabileceğini söyleyen Beder, "Özellikle çalışan kadınlar hafta sonlarında birkaç çeşit yemek yapıp dondurucuda saklayabilir, böylece diğer günler için kolaylık olur. Ancak yemekler madeni bir kaba konulup saklanmalıdır.'' diye konuştu. 'Bugün ne pişireceğim?' dememek için; Haftalık yemek listesi yapıp buzdolabına asın. Yemek listesine göre alışveriş yapın. Böylece gerektiğinden fazla malzeme almamış olursunuz. Hafta sonlarında birkaç çeşit yemek yapıp derin dondurucuda saklayın. Saklanılan bu yemekler diğer günler için kolaylık sağlayacaktır. Aile fertleri tarafından sevilmeyen yemekleri yapmayın.
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
25 Mayıs 2012, 19:08 | Mesaj No:30 | |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Pratik Bilgiler Alıntı:
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... | |
Konuyu Toplam 9 Kişi okuyor. (0 Üye ve 9 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Pratik Bilgiler Ev ve Mutfak İçin Püf Noktaları | talibetün | Pratik / Faydalı Bilgiler | 1 | 19 Ağustos 2024 23:09 |
Medineweb Üyelerine Mutfakta Pratik Bilgiler | Medineweb | Diğer Tarifler/ Bilgiler | 27 | 19 Ağustos 2024 23:07 |
Hayat Kurtaran Pratik Bilgiler | su damlası | Pratik / Faydalı Bilgiler | 0 | 14 Ekim 2023 13:42 |
ev hanımları için medineweb den pratik bilgiler (: | makbergülü | Pratik / Faydalı Bilgiler | 75 | 29Haziran 2019 19:45 |
yeterlilik mülakatı için pratik bilgiler/medineweb | NazlıTuran | DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler | 2 | 24 Eylül 2018 22:53 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|