Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Genel Konular > Pratik / Faydalı Bilgiler

Konu Kimliği: Konu Sahibi talibetün,Açılış Tarihi:  14 Ekim 2023 (13:15), Konuya Son Cevap : 19 Ağustos 2024 (23:09). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 14 Ekim 2023, 13:15   Mesaj No:1
Medineweb Sadık Üyesi
talibetün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:talibetün isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15138
Üyelik T.: 08 Aralık 2011
Arkadaşları:10
Cinsiyet:
Memleket:Adana
Mesaj: 461
Konular: 76
Beğenildi:8
Beğendi:1
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Pratik Bilgiler Ev ve Mutfak İçin Püf Noktaları

Pratik Bilgiler Ev ve Mutfak İçin Püf Noktaları


PRATİK BİLGİLER,EV VE MUTFAK PÜF NOKTALARI,GİYSİ TEMİZLİK PRATİK BİLGİLERİ,HERTÜRDEN BİLGİLER,EN PRATİK YÖNTEMLER




Yemek Tuzluysa...Fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyin ve bir kac dakika kaynatin.
Sutunuz Kaymak Tutarsa…Sut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz.
Sutun Tasmasini Onlemek…Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz.
Sogan Sarimsak Kokusu… Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun.
Kek Kalibi …Kek kalibina yagli kagit doseyin.Kagidin uclari kek kalibindan yuksek olsun.Keki firindan aldiginiz zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz.
Etleri Yumusatmak…Limon suyu etleri yumusatir. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve lezzetli olur, hem de çabuk piser.
Yumurta Kirarken ...Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin.
Tasan Yemekler...Yemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin. Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin. Soguduktan sonra kolayca temizlenir.
Firinda… pisirdiginiz tavugu hemen yemeyecekseniz ve kurumasini da istemiyorsaniz, firindan çiktiginda üzerine margarin ve limon suyu sürün ve alüminyum folyoya sarin. Tavugunuz yumusacik kalacaktir.
Garnitür…olarak hazirlanan sebzeler kaynayan pisirme suyuna atilip 4-5 dakika pisirildikten sonra margarinle hafifçe çevirilmeli.
Patates…kizartmadan önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin. Böylece daha az ya çekeceklerdir
Karnabahar, lahana, sogan…gibi keskin kokulu yiyecekler pisirilirken tencere kapagi aralik tutulursa, kokunun yemege sinmesi onlenir.
Yesil Renkli Sebzelerin…rengini korumak için tencerenin kapagi aralik tutularak buharin çikmasi saglanmali veya tencerenin kapagi ara sira açilarak pisirilmelidir.
Makarnanin…haslama suyuna bir, iki bas sogan, havuc v.b.sebzeler koyarsaniz daha lezzetli olacagini göreceksiniz.
Pilav… suyunu çektigi halde pirinçler hala sertse, ¼ ölcü sicak su ilave edin ve pirincler suyu cekinceye kadar pisirmeye devam edin.
Bayatlamis ekmeklerinizi …dilim dilim yapip aralarina sarimsakli tereyagi sürüp folyoya sarin. Yüksek isida firinda pisirin.
Yumurta.. haslarken suyun ve yumurtanin üstüne serptiginiz bir tutam tuz, yumurtalarin catlamamasini saglayacaktir.
Yemek kokularindan… kurtulmak icin, bir cezveye bir cay fincani su ve bir corba kasigi sirke koyup, birkac dakika kaynatin. Evinizden yemek kokusunun ciktigini göreceksiniz.
Pastalarin… üstüne koydugunuz muz, elma, armut gibi meyvelerin kararmamasi icin, meyveleri limonlu suya batirip kullanin.
Kek yaparken… karistirmak icin kullandiginiz kasiga hamur yapismasini istemiyorsaniz, kasigi kullanmadan önce süte batirin.
Domatesleriniz… tazeligini yitirmeye basladiysa, tuzlu suyun içinde yarim saat bekletin.
Sogani… akan bir muslugun yaninda dograrsaniz, gözleriniz daha az yanar.
Sarimsagin kabuklarini… daha kolay ayiklamak icin bicagin sirti ile hafifce ezin.
Yogurdun suyu… birkac gün icinde kendiliginden ayrilir.Icindeki vitaminler suyuna gectiginden, yerken yogurdu mutlaka suyuyla karistirmalisiniz.
Patatesleri kizartmadan …önce süt dolu bir kabin içinde biraz bekletin, kuruladiktan sonra tavaya atin. Daha az yag cekerler.
Sebze pisirirken... yemege ekleyeceginiz su sicak olmalidir. Yemeginiz daha lezzetli olacaktir.
Sebzeler haslanarak …kullanilacaksa, haslama suyuna eklenecek bir miktar sirke, sebzelerin renginin korunmasini saglayacaktir.
Sogan kavururken... pisirmeye baslamadan önce biraz un serperseniz kararmasini önlemis olursunuz
Patatesin pisirme... suyuna bir kasik sirke koyun. Hem rengi sapsari kalir, hemdaha lezzetli olur.
Havuç…daima kaynar suya atilir, pistikten sonra hemen soguk suya tutun, rengini muhafaza eder.
Karnibahar haslarken... içine iki dilim ekmek atarsaniz, o dayanilmaz kokusundan kurtulursunuz.
Bütün sebzelere...biraz karbonat ekleyerek pisme süresini azaltabilirsiniz. Tuzunu asla pisirirken koymayin, sertlestirir. Tuzu, en son anda ilave edin.
Sebzelerimiz… kimi zaman çok bekletmekten burusurlar, böyle bir durumla karsilasirsak, içine sirke ve seker attiginiz suda birakin. Ilk tazeliklerine kavusurlar.
Maydanoz ve dereotunu… bas asagi gelecek sekilde su dolu kavanozda, bozulmadan saklayabilirsiniz.
Sos hazirlarken... un topagi olusmasini önlemek icin kasik yerine catal ucuna taktiginiz, kabuklari soyulmus cig patatesten yararlanabilirsiniz.
Meyve salatasi …yaparken taze nane yapragi katip, meyveleri yogurt ve balla karistirin. Enfes olacaktir.
Karamel… bu ögüdü unutmazsaniz, kolay! 1 kahve kasigi su icin 5 kahve kasigi seker.
Pirinc pilavi… suyuna, birkac damla limon suyu ilave edin. Bembeyaz olur.
Kesik limonu... saklamak icin üzerine tuz serpin .
Zeytini… bir kavanoza koyun, zeytinyagi ile örtün ve biraz kekik, 2-3 dis sarimsak ilave edin, 8 gün bekletin. Nefis bir tadi olur. Zeytinler bitince kalan sosu, salata sosu olarak kullanabilirsiniz.
Kati Yumurta… elde etmek icin 15 dakika kaynatin. Kabuklarinin kolay soyulmasi icin kaynattigimiz kaba tuz atabiliriz. Suyunu da sakin dökmeyelim. Saksidaki ciceklerin en sevdigi su budur.
Omletinizi …bal ile yapmayi denediniz mi? Yumurtayi pisireceginiz yagi kizdirip biraz bal ekleyin yumurtalari kirin. Cok lezzetli degisik bir yumurta yiyeceksiniz.
Kus üzümlerini… ayiklamak icin, onlari bir avuc unla ovusturunuz ve kalin delikli bir süzgece atiniz, un ile beraber cöpler de düser.
Lahananin… piserken pek de hos olmayan bir kokusu vardir. Bunu onlemek için, lahanayi pisireceginiz tencerenin icine, biraz ekmek ici koymak yeterlidir. Yemege karsmamasi icin, ekmek iclerini kücük, temiz bir torba icinde koymaniz, sonra alip atmaniz da size büyük kolaylik saglayacaktir.
Catal Bicak Temizlerken… catal bicaginiz uzerinde lekeler olusmussa,onlari camasir suyuna batirabilirsiniz.Camasir suyu hem temizler hemde mikroplardan arindirir.Daha sonra iyice durulayin.
Kristalleri …yikadiktan sonra icine sirke ve tuz konmus su ile durularsaniz piril piril olurlar.
Sigara kulluklerini …tuzla silerseniz piril piril olur.
Cesitli esyalarin ustundeki …etiket izini mobilya cilasi surup kuru bezle silerek cikarabilirsiniz.
Cay Lekesi ...Pamuklu ve yünlülerde : Leke tazeyse, ilik suya bastirilmis bir bezle ovulur. Eskimis ise, içine limon suyu katilmis ilik suda islatilmis bir pamuk parçasiyla silinir. Ilik su ile çalkalanir.
Lavaboyu temizlerken ...Tuz lavabolarin temizlenmeside cok iyi yardimcidir. Kotu kokulari giderdigi gibi bastirilarak silince iyide temizler.
Vazodaki ciceklerin... uzun omurlu olmasi icin suyuna birkac damla camasir suyu katilir.
Celik tencerenizdeki …lekeleri cikartmakta zorluk cekiyorsaniz; temizlerken tencerenin icine bir tatli kasigi karbonat ve bir fincan sirke koyup kaynatin. Hem üzerine isleyen kara lekeler cikacak, hemde piril piril olacaktir.
Catal – bicaklariniz karariyorsa…bulasik makinenizin deterjan gözüne ayda bir kere camasir suyu koyun.
Yemek kokularindan kurtulmak icin... bir cezveye bir cay fincani su ve bir corba kasigi sirke koyup, birkac dakika kaynatin. Evinizden yemek kokusunun ciktigini göreceksiniz.
Limon Kabuklari…Suyunu cikarttiginiz limonun kabuklarni atmayiniz.Çelik esyalarin, biçaklarin parlatilmasinda kullanabilirsiniz.
Bakir Kaplarin Parlatilmasi...Bir bezi sirke ile hafifce islatp, bakirlari ovun. Kaplariniz piril piril olur.
Mutfakta Tikali Lavabolarin Açilmasi….Lastik pompalarla dakikalarca açmak için ugrasmayin. Kaynar sodali su, tikali delikten dökülürse, hemen acilir.
Mutfaktaki Haserelerle Savas...Mutfakta özellikle dolaplarda dolaasn hamam
böcegi karinca gibi haserati yok etmek ve bir daha gelmemelerini saglamak için bu haseratin dolastigi yerlere, dolaplara terebantin sürmek kesin yoldur.
Çay ve kahve lekelerini … karbonatla silerek cikartabilirsiniz.
Mutfak esyalarinin üzerindeki etiket izlerini …yok etmek için, üzerlerine mobilya cilasi serpip yumusak bir bezle silin.
Pisirirken tencerenin dibi mi tuttu?... Bir gece tuzlu suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir.
__________________
@@@EY NEFSİM SEN DE BİR GÜN ÖLECEKSİN@@@
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi talibetün 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Pratik Bilgiler Ev ve Mutfak İçin Püf Noktaları Pratik / Faydalı Bilgiler Mihrinaz 1 173 14 Ekim 2023 13:15
Enteresan Birşey Bu Karbonat Pratik / Faydalı Bilgiler talibetün 0 127 14 Ekim 2023 13:13
Hadi yünden avize yapalım :) Videolar/Slaytlar talibetün 1 2299 12 Şubat 2013 00:07
mübarek kadir gecesinde bir kızım daha dünyaya... Serbest Kürsü talibetün 13 5890 17 Ağustos 2012 18:05
8 yaşındaki çocuğun sohbet ağlaması Videolar/Slaytlar talibetün 0 1887 08 Ağustos 2012 18:37

Alt 19 Ağustos 2024, 23:09   Mesaj No:2
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj: 12.716
Konular: 1315
Beğenildi:12541
Beğendi:9260
Takdirleri:28574
Takdir Et:
Standart

Süt konusunda hiçbir tavsiye işe yaramadı. Süt taşından başka. Süt taşı Kaynamaya yakın o kadar takırti yapiyorki başında beklemek zorunda kalıyorum ve süt taşmıyor.))
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Medineweb Üyelerine Mutfakta Pratik Bilgiler Medineweb Diğer Tarifler/ Bilgiler 27 19 Ağustos 2024 23:07
Hayat Kurtaran Pratik Bilgiler su damlası Pratik / Faydalı Bilgiler 0 14 Ekim 2023 13:42
Pratik Bilgiler/MEDİNEWEB Esma_Nur Pratik / Faydalı Bilgiler 41 14 Ekim 2023 13:41
ev hanımları için medineweb den pratik bilgiler (: makbergülü Pratik / Faydalı Bilgiler 75 29Haziran 2019 19:45
yeterlilik mülakatı için pratik bilgiler/medineweb NazlıTuran DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler 2 24 Eylül 2018 22:53

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.