KEŞKEK /medineweb mutfağı KEŞKEK (Tokatın meşhur keşkegi) MALZEMESİ 2 kg Koyun Eti (But veya sırt) (Kemikli Et) 3 bardak Yarma (Bütün Yarma) 1 tatlı kaşığı Çemen 2 baş Sarımsak 3 çorba kaşığı Tereyağı 1 bardak Nohut Tuz Pul Biber Karabiber Nohut bir gece önceden su ile ıslatılır. İlikli, kemikli et akşamdan çemenlenir ve bekletilir. Etle birlikte bir tencereye konulup nohutlar iyice pişene kadar haşlanır. Büyükçe bir tencereye haşlanmış olan nohut ve etler bir kevgir yardımıyla alınır. Etin suyundan 9 bardak kadar etlerin üzerine dökülür. Eğer et suyu yeterli gelmezse normal su ile takviye edilir. Yarma yıkanır, tencereye konur, sarımsaklar bütün diş olarak ilâve edilir. Çemen az miktarda suda ezilerek tuz, baharat ve tereyağı tencereye konularak kaynatılır. Ağır ateşte pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte ağzı kapalı olarak 2 - 3 saat pişirilir. Yarı pişmiş durumda iken yağı eklenir ve pişmesi tamamlanır. Sıcak servis yapılır. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] denemenizi tavsiye ederim acayip güzel oluyo |
Cevap: Medineweb Mutfağı Alıntı:
ellerinize sağlık .bugüne kadar yediğim keşkeklerden farklı görünüyor,çemen, nohut.ama eminim güzeldir çemeninaroması enfes bir tat katıyordur birde böylesini denemek lazım |
Cevap: KEŞKEK Nohutlu keskek ilginc denemek lazim ellerinize saglik |
olsada yesek :))Genelde burda da çok meşhurdur keşkek ..Tavuk etiyle yapılır..olmazsa olmazlardan..:) |
Bizim orda da meşhurdur : ) |
Alıntı:
su damlasının yaptığı eminim çok güzeldirc*c*c*c*c* |
Evet canom çok yaptım .çok lezzetli ve güzel oluyo ..Ben çok severim..(: |
Alıntı:
|
SAAT: 02:02 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.