Medineweb Forum/Huzur Adresi

Medineweb Forum/Huzur Adresi (https://www.forum.medineweb.net/)
-   Makarna ve Pilavlar (https://www.forum.medineweb.net/701-makarna-ve-pilavlar)
-   -   KEŞKEK /medineweb mutfağı (https://www.forum.medineweb.net/makarna-ve-pilavlar/31194-keskek-medineweb-mutfagi.html)

aslıı 09 Nisan 2012 15:02

KEŞKEK /medineweb mutfağı
 
KEŞKEK (Tokatın meşhur keşkegi)

MALZEMESİ
2 kg Koyun Eti (But veya sırt) (Kemikli Et)
3 bardak Yarma (Bütün Yarma)
1 tatlı kaşığı Çemen
2 baş Sarımsak
3 çorba kaşığı Tereyağı
1 bardak Nohut
Tuz
Pul Biber
Karabiber

Nohut bir gece önceden su ile ıslatılır. İlikli, kemikli et akşamdan çemenlenir ve bekletilir. Etle birlikte bir tencereye konulup nohutlar iyice pişene kadar haşlanır. Büyükçe bir tencereye haşlanmış olan nohut ve etler bir kevgir yardımıyla alınır. Etin suyundan 9 bardak kadar etlerin üzerine dökülür. Eğer et suyu yeterli gelmezse normal su ile takviye edilir. Yarma yıkanır, tencereye konur, sarımsaklar bütün diş olarak ilâve edilir. Çemen az miktarda suda ezilerek tuz, baharat ve tereyağı tencereye konularak kaynatılır. Ağır ateşte pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte ağzı kapalı olarak 2 - 3 saat pişirilir. Yarı pişmiş durumda iken yağı eklenir ve pişmesi tamamlanır. Sıcak servis yapılır. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] denemenizi tavsiye ederim acayip güzel oluyo

Mihrinaz 09 Nisan 2012 19:54

Cevap: Medineweb Mutfağı
 
Alıntı:

aslıı Üyemizden Alıntı (Mesaj 172237)
KEŞKEK (Tokatın meşhur keşkegi)

MALZEMESİ
2 kg Koyun Eti (But veya sırt) (Kemikli Et)
3 bardak Yarma (Bütün Yarma)
1 tatlı kaşığı Çemen
2 baş Sarımsak
3 çorba kaşığı Tereyağı
1 bardak Nohut
Tuz
Pul Biber
Karabiber

Nohut bir gece önceden su ile ıslatılır. İlikli, kemikli et akşamdan çemenlenir ve bekletilir. Etle birlikte bir tencereye konulup nohutlar iyice pişene kadar haşlanır. Büyükçe bir tencereye haşlanmış olan nohut ve etler bir kevgir yardımıyla alınır. Etin suyundan 9 bardak kadar etlerin üzerine dökülür. Eğer et suyu yeterli gelmezse normal su ile takviye edilir. Yarma yıkanır, tencereye konur, sarımsaklar bütün diş olarak ilâve edilir. Çemen az miktarda suda ezilerek tuz, baharat ve tereyağı tencereye konularak kaynatılır. Ağır ateşte pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte ağzı kapalı olarak 2 - 3 saat pişirilir. Yarı pişmiş durumda iken yağı eklenir ve pişmesi tamamlanır. Sıcak servis yapılır. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] denemenizi tavsiye ederim acayip güzel oluyo


ellerinize sağlık .bugüne kadar yediğim keşkeklerden farklı görünüyor,çemen, nohut.ama eminim güzeldir çemeninaroması enfes bir tat katıyordur birde böylesini denemek lazım

Allahın kulu_ 15 Mart 2015 15:42

Cevap: KEŞKEK
 
Nohutlu keskek ilginc denemek lazim ellerinize saglik

su damlası 21 Şubat 2017 12:24

olsada yesek :))Genelde burda da çok meşhurdur keşkek ..Tavuk etiyle yapılır..olmazsa olmazlardan..:)

snnclk34 21 Şubat 2017 18:32

Bizim orda da meşhurdur : )

mehmet akif2 21 Şubat 2017 21:24

Alıntı:

su damlası Üyemizden Alıntı (Mesaj 406463)
olsada yesek :))Genelde burda da çok meşhurdur keşkek ..Tavuk etiyle yapılır..olmazsa olmazlardan..:)

bu resimde güzel duruyor ama hiç yemediğimden ve hiç yapmadığımdan tadı nasıl bilemiyorum ama görünüş sanki lapa gibi beni çok cezb etmiyor

su damlasının yaptığı eminim çok güzeldirc*c*c*c*c*

su damlası 21 Şubat 2017 22:20

Evet canom çok yaptım .çok lezzetli ve güzel oluyo ..Ben çok severim..(:

su damlası 21 Şubat 2017 22:27

Alıntı:

snnclk34 Üyemizden Alıntı (Mesaj 406469)
Bizim orda da meşhurdur : )

Sizin memleket neresi .:):)


SAAT: 02:02

vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306