![]() |
Ayva Tatlısı /medineweb mutfağı Malzemeler4 adet büyük boy ayva 16 yemek kaşığı toz şeker 5 su bardağı su 1 adet çubuk tarçın 3 adet karanfil Servisi için:100 gram kaymak 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı Püf Noktası Ayvaları soyduktan sonra limonlu suda bekletirseniz, ayvaların kararmamasını sağlarsınız. Pişirme Önerisi Ayva tatlısını; 30 dakika tencerede ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika daha pişirerek karamelize bir tat elde edebilirsiniz. Kışın sert ve uzun geçeceğinin habercisi olan ayva, aynı zamanda keyifli bir tatlı malzemesi. Ayva tatlısı hazırlamak ve yemek sonrası tatlı keyfini şölene dönüştürmek için; ayvanın aromasını arttıracak birkaç ürün yeterli. Sevdiklerinize sunacağınız bu pratik tatlı tarifi ile kış gelsin ve bitmesin isteyeceksiniz. Ayvanın kendisini, reçelini sevmeyenler hazır olun; bu tatlıyı seveceksiniz! Afiyetler olsun. KAÇ KİŞİLİK 8 adet HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika PİŞİRME SÜRESİ 1 saat Malzemeler4 adet büyük boy ayva 16 yemek kaşığı toz şeker 5 su bardağı su 1 adet çubuk tarçın 3 adet karanfil Servisi için:100 gram kaymak 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı Püf Noktası Ayvaları soyduktan sonra limonlu suda bekletirseniz, ayvaların kararmamasını sağlarsınız. Pişirme Önerisi Ayva tatlısını; 30 dakika tencerede ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika daha pişirerek karamelize bir tat elde edebilirsiniz. Nasıl Yapılır? Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın. Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Tencereye ayvaların üzerini çok az örtecek şekilde yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin. Şerbet renginin kırmızı ve aromalı olması için; ayva çekirdeklerini, çubuk tarçını ve karanfilleri ilave edin. Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden üzerlerine gezdirin. Kaymak ve toz Antep fıstığı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın. Servis Önerisi Bir kaşık kaymakla tatlınızın lezzetini tamamlamayı unutmayın. Afiyet olsun... |
Bugünde ayva tatlısı için girelim mutfağa )) Su oranı konusında endişelerim var ama tarife bağlı kalıp yapalım bakalım... 👌👌👌 |
Alıntı:
Sen 4 bardak koy sonra eklersin olmadi ..cicekver |
4 bardak su koydum editim dediğin gibi... Ayva tatlısı püf noktaları; [emoji419] Tencereye koyduğunuz malzemeleri kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte ağzı kapalı 20 dakika pişirin [emoji419] Sonrasında ağzını açın ve orta ateşte pişirmeye devam edin. [emoji419] Acele etmeyin 40 veya 50 dk sonra karamelize olmaya ve ayva çekirdekleri rengini vermeye başlayacak.. Sonrasında ister fırınları ister bu şekilde tüketin. Nefis bir ayva tatlınız olacaktır. Allah alabilme, yapabilme ve yiyebilme gücü versin.. Afiyet olsun medineweb... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Süper olmuş ,ellerine emeğine sağlik canom.. Afiyet bal şeker olsun... 🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃 |
SAAT: 16:14 |
vBulletin® Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by
Advanced User Tagging v3.2.6 (Lite) -
vBulletin Mods & Addons Copyright © 2025 DragonByte Technologies Ltd.