|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 03 Mart 2018 (20:47), Konuya Son Cevap : 07 Aralık 2018 (23:21). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03 Mart 2018, 20:47 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Ayva Tatlısı /medineweb mutfağı Ayva Tatlısı /medineweb mutfağı Malzemeler4 adet büyük boy ayva 16 yemek kaşığı toz şeker 5 su bardağı su 1 adet çubuk tarçın 3 adet karanfil Servisi için:100 gram kaymak 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı Püf Noktası Ayvaları soyduktan sonra limonlu suda bekletirseniz, ayvaların kararmamasını sağlarsınız. Pişirme Önerisi Ayva tatlısını; 30 dakika tencerede ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika daha pişirerek karamelize bir tat elde edebilirsiniz. Kışın sert ve uzun geçeceğinin habercisi olan ayva, aynı zamanda keyifli bir tatlı malzemesi. Ayva tatlısı hazırlamak ve yemek sonrası tatlı keyfini şölene dönüştürmek için; ayvanın aromasını arttıracak birkaç ürün yeterli. Sevdiklerinize sunacağınız bu pratik tatlı tarifi ile kış gelsin ve bitmesin isteyeceksiniz. Ayvanın kendisini, reçelini sevmeyenler hazır olun; bu tatlıyı seveceksiniz! Afiyetler olsun. KAÇ KİŞİLİK 8 adet HAZIRLAMA SÜRESİ 20 dakika PİŞİRME SÜRESİ 1 saat Malzemeler4 adet büyük boy ayva 16 yemek kaşığı toz şeker 5 su bardağı su 1 adet çubuk tarçın 3 adet karanfil Servisi için:100 gram kaymak 4 yemek kaşığı toz antep fıstığı Püf Noktası Ayvaları soyduktan sonra limonlu suda bekletirseniz, ayvaların kararmamasını sağlarsınız. Pişirme Önerisi Ayva tatlısını; 30 dakika tencerede ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika daha pişirerek karamelize bir tat elde edebilirsiniz. Nasıl Yapılır? Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın. Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin. Tencereye ayvaların üzerini çok az örtecek şekilde yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin. Şerbet renginin kırmızı ve aromalı olması için; ayva çekirdeklerini, çubuk tarçını ve karanfilleri ilave edin. Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden üzerlerine gezdirin. Kaymak ve toz Antep fıstığı ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın. Servis Önerisi Bir kaşık kaymakla tatlınızın lezzetini tamamlamayı unutmayın. Afiyet olsun...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
TUZSUZ NAFiYE | Kurabiyeler | su damlası | 7 | 278 | 01 Kasım 2024 20:21 |
< Hangi şık > | Forum Oyunları | Esma_Nur | 31 | 2900 | 16 Nisan 2024 23:11 |
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? | Salatalar | su damlası | 0 | 177 | 17 Mart 2024 18:01 |
Yalancı Tarhana Çorbası | Çorbalar | Kara Kartal | 3 | 214 | 17 Mart 2024 17:56 |
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi | Et Yemekleri | su damlası | 0 | 213 | 16 Mart 2024 15:39 |
07 Aralık 2018, 15:19 | Mesaj No:2 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Bugünde ayva tatlısı için girelim mutfağa )) Su oranı konusında endişelerim var ama tarife bağlı kalıp yapalım bakalım... 👌👌👌
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
07 Aralık 2018, 20:26 | Mesaj No:3 | |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Alıntı:
Sen 4 bardak koy sonra eklersin olmadi ..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." | |
07 Aralık 2018, 20:43 | Mesaj No:4 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
4 bardak su koydum editim dediğin gibi... Ayva tatlısı püf noktaları; [emoji419] Tencereye koyduğunuz malzemeleri kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte ağzı kapalı 20 dakika pişirin [emoji419] Sonrasında ağzını açın ve orta ateşte pişirmeye devam edin. [emoji419] Acele etmeyin 40 veya 50 dk sonra karamelize olmaya ve ayva çekirdekleri rengini vermeye başlayacak.. Sonrasında ister fırınları ister bu şekilde tüketin. Nefis bir ayva tatlınız olacaktır. Allah alabilme, yapabilme ve yiyebilme gücü versin.. Afiyet olsun medineweb...
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
07 Aralık 2018, 23:21 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 |
Süper olmuş ,ellerine emeğine sağlik canom.. Afiyet bal şeker olsun... 🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Kıbrıs Tatlısı /medineweb mutfağı | su damlası | Tatlılar | 2 | 15 Aralık 2019 20:23 |
Haşhaşlı Revani Tatlısı /medineweb mutfağı | mehmet akif2 | Tatlılar | 2 | 20 Mayıs 2018 21:42 |
"DÜDÜKLÜ TENCEREDE AYVA REÇELİ"-Medineweb Mutfağı | su damlası | Reçeller/Marmelatlar | 0 | 14 Aralık 2017 19:44 |
bülbül yuvası tatlısı/Medineweb mutfağı | mehmet akif2 | Tatlılar | 6 | 13 Mart 2017 20:54 |
Etimek Tatlısı /medineweb mutfağı | KardelenGül | Tatlılar | 3 | 09 Kasım 2016 12:21 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|