|
Konu Kimliği: Konu Sahibi nurşen35,Açılış Tarihi: 03 Ekim 2018 (20:22), Konuya Son Cevap : 03 Ekim 2018 (20:22). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
03 Ekim 2018, 20:22 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 | Fırfırella Tatlısı Fırfırella Tatlısı Hamuru için; 100 gram oda sıcaklığında margarin veya tereyağ 1 yumurta 1 yemek kaşiği sirke 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ Aldığı kadar un Üstü için; 200 gram tereyağ Şerbet için; 2 su bardağı su 2 su bardağı şeker 1 küçük dilim limon Hazırlanışı: Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp iyice karıştıralım. Orta sertlikte bir hamur yoğuralım masanızı ve oklavanızı göz önüne alarak bezelere ayırın. Benim oklava ve masa büyük bezelerimde haliyle büyük hiç önemli değil size göre ayarlayın. Bezeleri kahve fincanı büyüklüğünde sadece nişastayla açarak dinlendirin. En az bir saat ben akşamdan yoğurup aralarına streç sererek buzdolabında bekletiyorum çok daha güzel açılıyor. Dinlenen bir bezeyi açabildiğimiz kadar ince ve büyük açalım yufkamızı eninden 3 parçaya keselim. Dışardaki 2 parça büyük ortadaki bir karış genişliğinde olacak ve ortadaki parçayıda uzunlamasına keselim. Elimizde 4 parça olacak ozaman iki büyük parça ikide şerit şeklinde bir şeridi yufkanın büyük kenarına yerleştirelim. Burdaki amaç fırfırların daha kalabalık görünmesi cevizimizi serpelim. Yufkamıza ince bir oklavayla ucundan başlayıp saralım biraz kenarlara pay bırakalım. Yufkamızın büyüklüğüne güre 2ye veya 3 e bölelim videodaki gibi yuvarlaklar yapalım fırfırları düzeltip tepsiye dizelim. Bu şekilde tepsimiz dolana kadar aynı işlemi yapalım anlatması biraz zor ve uzun oldu ama inanın kolay benim tepsim küçüktü 200 gram tereyağ eritip üstünün yağlayalım. 180 derecede güzelce pembeleşene kadar pişirelim. Şerbet için; Şekerle suyu kaynatalım limonu ekleyelim yaklaşık yarım saate yakın kaynasın. Kabarcıklar oluşunca olmuş demektir fırından çıkardığımız baklavanın üzerine dökelim ikiside sıcak olacak. (Kullandığım un hekimoğlu, Baklavayı sadece nişastayla açıyorum ve Kabartma tozu koymuyorum)
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
Konu Sahibi nurşen35 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Gündem Korona Aşısı | Gündem/ Manşetler | Esma_Nur | 6 | 1512 | 10 Aralık 2020 12:20 |
DHBT Muhteşem Özetler | DHBT-Hazırlık/Notlar/Özetler | nurşen35 | 4 | 2305 | 08 Aralık 2020 18:40 |
Kıssaları Hayatımıza Taşıyalım | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | nurşen35 | 1 | 999 | 08 Aralık 2020 17:46 |
TENKİD | Serbest Kürsü | nurşen35 | 0 | 883 | 08 Aralık 2020 12:44 |
Vitir Namazını Niye Kılıyoruz Biliyor musunuz... | Namaz-Abdest-Teyemmüm | nurşen35 | 0 | 1018 | 04 Aralık 2020 13:56 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
İstiridye Tatlısı | su damlası | Tatlılar | 0 | 05 Nisan 2022 13:00 |
Haşhaş Tatlısı / | su damlası | Tatlılar | 2 | 09 Mayıs 2020 23:54 |
Karagöz Tatlısı | nurşen35 | Tatlılar | 0 | 28 Ağustos 2018 00:12 |
Bayat Ekmek Tatlısı (Rum Tatlısı) | nurşen35 | Tatlılar | 0 | 05 Ağustos 2018 01:10 |
...Gül tatlısı ... | su damlası | Pastalar | 5 | 06 Şubat 2015 23:53 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|