|
Konu Kimliği: Konu Sahibi EbdA,Açılış Tarihi: 28 Ekim 2007 (22:05), Konuya Son Cevap : 14 Mayıs 2021 (11:22). Konuya 81 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
07 Kasım 2014, 19:23 | Mesaj No:41 |
Cevap: Risaleden Cümleler... İnsan çok vehham, ihtiyatlı olduğuna nazaran, dünyevî bir işde onda bir zarar ihtimali varsa içtinab eder(kaçınır, sakınır) Âhiret işi olursa onda dokuz zarar ihtimali olduğu halde, içtinab etmez. İşte cehalet bu kadar olur... Mesnevi-i Nuriye | |
13 Kasım 2014, 10:06 | Mesaj No:45 |
Cevap: Risaleden Cümleler... Hiçbir müfsid ben müfsidim demez. Daima suret-i haktan görünür. Yahut bâtılı hak görür. Evet kimse demez ayranım tırştır (ekşidir). Fakat siz mehenge vurmadan almayınız. Zîrâ çok silik söz ticarette geziyor. Hattâ benim sözümü de, ben söylediğim için hüsn-ü zan edip tamamını kabul etmeyiniz. Belki ben de müfsidim veya bilmediğim halde ifsad ediyorum. Öyle ise her söylenen sözün kalbe girmesine yol vermeyiniz. İşte size söylediğim sözler hayalin elinde kalsın, mehenge vurunuz. Eğer altun çıktı ise, kalbde saklayınız. Bakır çıktı ise, çok gıybeti üstüne ve bedduayı arkasına takınız, bana reddediniz gönderiniz. Asar-ı Bediiyye - 320 | |
14 Kasım 2014, 09:18 | Mesaj No:46 |
Cevap: Risaleden Cümleler... Evet gözLeri hasta oLan, güneşin ziyasını inkâr eder; ağzı acı oLan, tatLı suya acı der. İşarat-ül İ'caz - 124 | |
17 Kasım 2014, 10:10 | Mesaj No:48 |
Cevap: Risaleden Cümleler... Evet bir incir çekirdeğinden koca bir incir ağacını ve ince bir sap ile koca bir kavunu bağlayıp çıkaran kudrete hiç bir şey ağır gelmez. Mesnevi - 94 | |
17 Kasım 2014, 10:11 | Mesaj No:49 |
Cevap: Risaleden Cümleler... Acaba sırf dünya içinmi yaratılmışsınki Bütün vaktini ona sarf ediyorsun....Bediüzzaman Said Nursi(R.a) | |
17 Kasım 2014, 10:14 | Mesaj No:50 |
Cevap: Risaleden Cümleler... Ölmüş, kurumuş küre-i arzı diriltmek, süslendirmek gibi geniş tahvilât gösteriyor ki; perde arkasında böyle muazzam bir Rubûbiyet var, muhteşem bir saltanatla hükmediyor. Sözler | |
Konuyu Toplam 10 Kişi okuyor. (0 Üye ve 10 Misafir) | |