|
Konu Kimliği: Konu Sahibi inzar,Açılış Tarihi: 27 Eylül 2007 (01:28), Konuya Son Cevap : 22 Ağustos 2024 (21:40). Konuya 22 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Ağustos 2011, 09:31 | Mesaj No:11 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?
Ağız kokusunu gideren yiyecekler "Ağız kokusunun yüzde 87'si dilden ve diş eti iltihabından kaynaklanır. Bu tip vakalar hekim tarafından yapılan ilk muayenede kolayca belirlenebilmektedir. Diğer taraftan ağız kokusu, sinüs ve akciğer kaynaklı enfeksiyonların, diyabet, böbrek yetmezliği ve ****bolizma bozukluğu gibi hastalıkların habercisi de olabilmektedir" diyen Diş Hekimi Arzu Yalnız Zogun, ağız kokusunu önlemek için tüketilebilecek besinleri sıraladı. "Limon: Bir limonu ortadan ikiye ayırıp emebilirsiniz. Veya sodanın içine limon dilimlerini atabilir, sodanız bitince limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Daha da pratik olması için, limon aromalı şekerlerden tüketebilirsiniz. Limon ağız kokusunun giderilmesinde etkili bir yiyecektir. Maydanoz ve biberiye: Maydanozun nefesi tazeleme özelliği bulunur. Bunun yanında taze olmak kaydıyla biberiye de etkili olabilir. Elma, armut, havuç, turp: Nefes tazelemekte ve temizlemekte bu gıdalar etkilidir. İçerdikleri gıda lifi sayesinde tükürüğü temizler, aynı zamanda damakta tatlı bir tat bırakırlar. Nane ve tarçın: Nane, ferahlatıcı etkisiyle birlikte özellikle sarımsak ve soğan gibi kokulara karşı birebir etkilidir. Tarçın da özellikle kabuklarında bulunan özel bir yağ ile ağızda bulunan bakterileri yok etmede etkili olmaktadır. Yoğurt: Yarım kap yoğurt ağız içerisindeki hidrojen sülfüt kokusunu yok etmeye yardımcı olur. Genelde ağzımızın içini çürük yumurta gibi kokutan da hidrojen sülfüttür. Yoğurdunuzu C vitamini açısından zengin meyvelerle tatlandırabilirsiniz."
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
17 Ekim 2011, 19:31 | Mesaj No:12 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?
Sağlıklı Abur Cuburlar Kilo veremeyenlerin çoğu yedikleri yemeğin yanında aralarda atıştırdıkları abur cuburlar nedeniyle kilo alıyorlar. Bu nedenle kilo vermek istiyorsanız, yediğiniz abur cuburlara dikkat etmelisiniz. Kilo aldırmayan, yağsız, vitamin dolu atıştırmalıklar sayesinde hem kilo verir, hem de sağlıklı beslenirsiniz. Reader's Digest dergisinde yer alan habere göre, işte yemeniz gereken sağlıklı abur cuburlar: 1. Havuç ve kuru üzüm: A vitamini sağlayan havuç kan basıncınızı düşürmeye yardım eder ve sağlıklı dişlere sahip olmanızı sağlar. Kuru üzümün ise mükemmel antioksidan yararı vardır. Ananas da bağışıklık sisteminizi geliştiren C vitamini sağlar. Sağlıklı bir abur cubur yapmak için az yağlı sade yoğurdun içine biraz havuç rendeleyin, kuru üzüm ile doğranmış ananas ekleyin. 2. Yoğurt ve kuru meyve: Yoğurt içerdiği kalsiyum ile kemiklerinizi güçlendirir. İçindeki D vitamini ise yağsız kaslarınız için mükemmel bir protein kaynağıdır. Yoğurdunuzu tatlandırmak için kurumuş meyve ya da granola ekleyin. 3. Fesleğenli, Mozzarella peyniri ve domatesli sandviç: Taze domates dilimi ve Mozzarella peyniriyle zenginleştirdiğiniz sandviçinizi taze fesleğenle süsleyin. 4. Tarçınlı kabuklu yemiş: Karışık kabuklu yemiş sadece protein sağlamaz, bunun yanında E vitamini de ekler. E vitamini de Alzheimer hastalığı riskini düşürüyor. Tarçın da kan şekerinizi düşürür. 5. Meyve kebabı: İster ızgara isterse çiğ olsun beslenmenize çeşitli meyveler eklemelisiniz. Mango ya da ananas gibi C vitamini bakımından zengin olan tropikal meyve çeşitlerini deneyebilirsiniz. Bunun yanında taze çilek, beyaz üzüm ve yaban mersiniyle antioksidan tedavisi hazırlayabilirsiniz. 6. Fırında yer elması kızartması: Lezzetli, A vitamini deposu olan fırında yer elması normal kızartmadan daha sağlıklıdır. Sızma zeytin yağı ile çiğ yer elmasını sıcak fırına atıp kızartın. 7. Sebzeli pide: Tam tahıllı pidenin içine yerleştireceğiniz çiğ sebzelerle iyi bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Tam tahıllar ile sebzeler içerdiği lifler sayesinde sindirim sisteminizi düzenler ve enerji verir. 8. Kızarmış nohut: Nohut lif ve protein bakımından zengindir. Yağlı kuruyemişlere mükemmel bir alternatif olarak nohudu kızartmayı deneyin. Konserve nohutları süzün ve durulayın, sızma zeytinyağı ya da balzamik sirkeyle karıştırın ve fırında kızartın. Tuz ve biber serperek yiyin. ZAMAN
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
26 Kasım 2011, 13:32 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor? Günde bir bardak nar suyu tüketilmesinin sağlık açısından son derece önemli olduğu belirtildi. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbı Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Coşkun Usta, "Nar, özellikle çocuklarımızın okul çağı dönemlerinde tüketilmesi gereken bir meyvedir" dedi. Latince adı 'Punica granatum' olan narın diğer meyvelerden oldukça farklı, antik çağlardan beri bilinen mistik özelliklere de sahip bir meyve olduğunu söyleyen Prof.Dr. Coşkun Usta, narın ayurveda tıbbında eczane bitki olarak anıldığını ve antik çağlarda değişik hastalıklarda şifa amacıyla kullanıldığını hatırlattı. "Narın çok eski dönemlerde ishal, ağız yaraları, ülser tedavisinde kullanıldığına ait kanıtlar vardır" diyen Usta, günümüzde ise nar üzerine çok sayıda bilimsel çalışma yapıldığını dile getirdi. Eldeki veriler ışığında narın kanser, kalp damar hastalıkları ve şeker hastalığı olmak üzere birçok hastalıkta kullanılma olasılığına sahip olduğunu anlatan Prof. Dr. Usta, "bu konularda oldukça ciddi ve kanıt düzeyi yüksek birçok bilimsel çalışma söz konusudur" dedi. Narın temel olarak tohumu, suyu ve kabuk bölgesi olmak üzere 3 bölümden oluştuğunu bildiren Prof.Dr. Usta, her bir bölümde ayrı ayrı birçok yararlı maddeler bulunduğunu aktararak, sağlığa yararlı bu maddeler arasında flavonoidler, punusik asid ve elagik asidin yer aldığını söyledi. Prof.Dr. Usta, "Nar ayrıca, vitaminler ve kadınlık hormonu dediğimiz östrojenden oldukça zengin bir meyvedir. Bilimsel çalışmalara baktığımızda prostat kanseri üzerinde yapılan çok sayıda klinik ve hayvan deneyleri vardır, oldukça iyi sonuçlar elde edilmektedir" dedi. Narın kolon ve meme kanseri üzerinde de olumlu etkiler oluşturduğuna dair kanıtlar söz konusu olduğunu belirten Usta, şunları söyledi: "Bunun yanı sıra damar sertliği, şeker hastalığı, kalp üzerine koruyucu etkileri mevcuttur. Yapılan başka bir bilimsel çalışmada yağ yaktığı gösterilmiş ve kilo verdirici etkisi üzerinde durulmaktadır. Erkeklerde nar suyu tüketilmesinin sperm sayısını ve kalitesini artırdığı da gösterilen kanıtlar arasındadır. Bizimde yaptığımız hayvan çalışmalarında nardaki bir etken maddenin damarlar üzerine gevşetici etkisinin olduğuna dair bulgularımız söz konusudur ve bu konudaki çalışmalarımız devam etmektedir" Narın tüketilmesi sırasında alerjik reaksiyonların söz konusu olabileceğinin de unutulmaması gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Coşkun Usta, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bütün bu bilgilerin ışığında mevsiminde günde bir bardak nar suyu tüketilmesinin vücudumuzda ne kadar olumlu sonuç doğuracağı ortadadır. Nar ülkemizde bolca yetişen ve oldukça ucuz bir meyve olarak özellikle çocuklarımızın okul çağı dönemlerinde tüketilmesi gereken bir meyvedir. Bir meyve ve sebze cenneti olan ülkemizin bu nimetlerinden faydalanmak vatandaşlarımız açısından oldukça şanslı bir durumdur." İHA
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
26 Kasım 2011, 13:49 | Mesaj No:14 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?
Kuru Fasülyenin Faydalari Baklagillerden olan kuru fasulye tam bir protein deposu. İçerdiği hayvansal olmayan protein ve lifli yapısı ile kırmızı etten bir eksiği bulunmayan kuru fasulye, vejetaryen beslenme için de bir alternatif. Bununla birlikte sağlıklı beslenme diyetlerinde rahatlıkla tercih edilebilecek bir yiyecek. Protein ve anorganik tuzlar bakımından çok zengin olan kuru fasulye, kemik yapısının güçlenmesine de yardımcı oluyor. Kuru fasulye sinirleri de kuvvetlendirir. Gıda uzmanları üzerinde önemle durulması gereken konunun, kuru bakliyatın pişirilmesi olduğunu belirtiyor. Çünkü dikkatli pişirilmezse vitamin ve mineral değerlerinde ciddi kayıplar meydana gelebiliyor. Kuru fasulyenin diğer bakliyatlarda olduğu gibi pişirmeden önce en az 8 saat suda bekletilmesi ve pişirirken de köpüğünün alınması gerekli olduğunu belirten uzmanlar, gaz yapmasının önüne geçmek için de şunu öneriyor: "Baklagillerin gaz yapmasının önüne ıslatmayla geçilir. Çeşidine ve mevsimine göre değişen sürelerde yapılan ıslatmayla baklagillerdeki gaz yapıcı etken olagosakkaritler ıslatma suyuna geçer. Bir gün suda bekletilerek pişirilmelidir."
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
06 Şubat 2012, 11:02 | Mesaj No:15 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?
C Vitamini Demir Emilimini Artırıyor Demirin hem hayvansal hem de bitkisel besinlerde bulunduğunu kaydeden Prof. İnanç, “Ancak besinlerdeki demirin tamamı vücutta emilemez. Aldığımız demirin yararlı olabilmesi için C vitamini içeren besinlerle birlikte tüketmeliyiz. Örneğin yemekle alınan 500 miligram C vitamini demirin emilimini 6 kat artırır. Bu nedenle vitamin alımını artırmak için meyve suları iyi bir kaynaktır. Özellikle C vitamini içeren portakal suyu, ananas suyu, greyfurt suyu ve limonata gibi meyve sularının yüksek miktarda protein ve demir içeren bir öğünle birlikte tüketilmesi demir emilimini artırır. Kansızlıktan korunmak ve oluştuktan sonra kansızlığı daha etkin ve hızlı bir şekilde tedavi edilebilmek için her yaş grubunda vitamin kaynağı olan meyve suyu tüketimine özen gösterilmelidir” dedi.
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
04Haziran 2012, 17:21 | Mesaj No:16 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor? Karpuzun faydasından tam yararlanmak için aç karna ve çekirdekleriyle tüketilmesi gerekiyor... Yaz mevsiminin en çok sevilen meyveleri arasında bulunan karpuz tezg’hlarda yerini almaya başladı. Beslenme uzmanı Selma Uçar, karpuzun doğru tüketildiğinde kanserden koruyucu özelliği d’hil birçok faydasının bulunduğunu kaydetti. Türk toplumunda karpuzun genelde yemeklerden sonra ve çekirdekleri ayrılarak tüketme alışkanlığının olduğunu vurgulayan Uçar,"Yemekten sonra yenilen karpuz şişkinliğe ve hazımsızlığa yol açıyor. Karpuz aç karnına, ya da öğün aralarında müstakil olarak çekirdekleriyle tüketilmeli. Bu şekilde tüketildiği takdirde böbreklerden kalbe kadar birçok faydası var." dedi. Karpuzun bol miktarda B ve C vitamini içerdiğini, bu sebeple vücuda zindelik ve enerji verdiğini vurgulayan Uçar, ayrıca antioksidan özelliği ile iyi bir kanser koruyucusu olduğunun altını çizdi. Karpuzun yağ ve kolesterol içermediğini ayrıca iyi bir lif kaynağı olması sebebiyle bağırsakları çalıştırdığını ve bağırsak hareketlerini düzenlediğini ifade eden Uçar, "Karpuz bu özelliği ile bağırsak kanseri türlerinden koruyor. Sindirim sorunu yaşayan kişilere aç karnına bol bol karpuz yemelerini öneriyoruz. Karpuz iyi bir bağırsak çalıştırıcı. Ayrıca büyük bir kısmının su olması sebebiyle yazın artan sıvı ihtiyacını gideriyor ve böbrekleri çalıştırarak idrarı düzenliyor." "ÇEKİRDEKLERİNİ DİŞLERİNİZLE KIRIN" Karpuzun en kıymetli kısmının çekirdekleri olduğunu vurgulayan Uçar, ancak toplumun çekirdeklerini çıkararak karpuzu tükettiğini, bu hareketin karpuzun faydasını azalttığını kaydetti. Karpuz çekirdeği içinde bulunan ’cucurbocitrin’ adlı maddenin kan basıncını düşürmeye yardımcı olduğunu dile getiren Uçar, "Bu sebeple karpuz çekirdekleriyle birlikte ve çekirdekleri dişlerimizle kırarak tüketmeliyiz. Çekirdekleri kırıldığında yararlı etkisini artıyor. Karpuz çekirdeğinin mideyi ağrıttığına dair yanlış bir söylenti var. Çok çok aşırı tüketilmediği takdirde karpuz çekirdeğinin mideye hiçbir zararı yoktur. Her şeyin aşırısı zaten zararlıdır. Ayrıca karpuz içinde barındırdığı ’likopen’ maddesi de kalbi enfarktüsten koruyor." bilgisini verdi. Çocukların yazın dengeli beslenmesi ve yeterince sıvı alabilmeleri için bol bol karpuz tüketmesi gerektiğini vurgulayan Uçar, ebeveynlere şu tavsiyelerde bulundu: "Anne babalara tavsiyemiz yaz aylarında çocukların asitle meşrubatlar içirmek yerine bol bol karpuz yedirsinler. Bunun için de zorlanmayacaklar. Zaten çocuklar karpuzu severek yiyor. Yeter ki önlerine konulsun." ALINTI
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
31 Ekim 2012, 15:05 | Mesaj No:17 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?
Mutlu olmak için KIRMIZI BİBER yiyin! Kırmızı biberin temel acı maddesi olan capcaisin maddesinin vücutta çok çeşitli etkiler yarattığını söyleyen Uzman Diyetisyen Yeşim İşgüzar, mutluluk hormonu salgılanmasını sağlayan kırmızı biberin sağlığa olan faydalarını anlattı. • Capsaisin, çeşitli hücrelerde anti-tümör aktivitesi göstermektedir, yani sağlıklı vücut hücrelerini koruyarak kanser hücrelerinin yok edilmesine yardımcı olmaktadır. • Yapılan çalışmalara göre, yüksek karotenoid içeriği sayesinde prostat, mide, mesane ve karaciğer kanserleri üzerine tedavi edici özelliği bulunmaktadır. • Mide ve salgı bezlerini uyararak mide asitini düzenlemekte, sindirimi kolaylaştırmakta ve idrar söktürücü etki yaratmaktadır. • İçeriğindeki aromalı tat sayesinde endorfin -mutluluk-hormonu salınımını tetikleyerek pozitif etki sağlamaktadır. • Posa içeriği özelliği ile kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir. Kan lipid düzeyinde olumlu etkileri gösterilmiştir. • Terlemeyi artırarak vücuttan toksin atılmasına yardımcı olmaktadır. • Bünyesinde yüksek oranda C vitamini (askorbik asit) barındırmaktadır. Sağlıklı bir insan için günlük alması tavsiye edilen askorbik asit (60 mg/gün) miktarı, yaklaşık 100 g taze biber karşılanabilmektedir. • Doğal ****bolik hızı artırma özelliğine sahip olmakla beraber bu özelliği ile aynı zamanda iştah açıcı etki de göstermektedir. • Kolera ve gut hastalıklarının tedavisinde kullanılmakta, kramp ağrılarının geçirmede etkili olmaktadır. • Kas ağrısı ve romatizmal hastalıkların tedavisinde kullanılan birtakım merhem ve kremlerin içerisinde de kullanılmaktadır. Közlenmiş ya da taze tüketimi daha faydalı Ülkemizde taze olarak tüketilmesi dışında kurutularak, közlendikten sonra konserve edilerek veya salçaya işlenerek tüketilen kırmızıbiber az da olsa kahvaltılık sos üretiminde kullanılır. Bunun dışında ayıklama ve yıkama işlemlerinden sonra karışık turşu üretiminde tat ve renk verici olarak kullanılır. Tabii sağlık açısından közlenmiş ya da taze olarak tüketilmesi daha sağlıklı olacaktır. Hazırlayan: Hanife Yaşar
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
01 Kasım 2012, 20:51 | Mesaj No:18 |
Durumu: Medine No : 176 Üyelik T.:
15 Eylül 2007 | Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?
ÖKSÜRÜK ve SOĞUK ALGINLIĞI kuru soğanı soyun, soğanın üstünü daire şeklinde kesin ve bir kaç santim oyun, üstünü oyduğunuz soğanın çukuruna bir kaşık şeker atıp 1 gün bekleyin bekledikten sonra soğanın içinin sulandığını göreceksiniz. Kaşıkla suyunu için. Hastalığınızın geçtiğini göreceksiniz. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________ " Âhh Duâ ... Ne GüzeL Dost'sun İnsana .. " |
06 Kasım 2012, 15:13 | Mesaj No:19 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor? Sigaranın Düşmanı Elma Dünyanın hemen bütün bölgelerinde yetişme imkanı bulan elma, bol miktarda vitamin, organik asit ve mineral madde içermektedir. Zengin besin maddelerine sahip olması sebebiyle besleyici, bu besin maddelerinin çoğunlukla şifalı etkileri sebebiyle de bazı hastalıkları tedavi edici özelliğe sahiptir. Elma sadece çiğ olarak değil, pişmiş ve kızarmış olarak da yenmektedir. Sabahleyin aç karnına 1-2 elma çiğ veya kızarmış olarak yemek sağlık yönünden yararlıdır. Elma hiçbir zaman soğuk ve/veya çabuk yenmemelidir, aksi takdirde mide ve karaciğer ağrılarına sebep olabilir. Bu sebeple soğukta depolanan elma yenmeden önce mutlaka sıcağa çıkarılıp ılıkken yenmelidir. Elmanın daima küçük parçalara ayrılarak yavaş yenmesine dikkat edilmelidir. Böylece hazmı kolaylaşır. Elma içerisinde bol miktarda alkali maddelerin bulunması sebebiyle normal olarak, yani hususi bir tedavi kürü uygulanmıyorsa günde iki elmadan fazla yenmemesi tavsiye edilir. Fazla yenmesi halinde vücutta meyve asidi birikmesi ortaya çıkar. Bu birikim bazı rahatsızlıkların ortaya çıkmasına sebep olur. Burada, ülkemizde elma yerken yapılan önemli bir yanlışlığa dikkatinizi çekmek istiyorum. Elma kesinlikle kabuğu soyulmadan yenmelidir. Allah (c.c), bitkilerin atmosferle temasta olan dış yüzeylerini hastalık yapıcı mikroplardan korumak için çeşitli kimyevi maddelerle doyurmuştur.Bu kısmın soyulup atılması, şifalı etkisini ve besin değerini ortadan kaldırmaktadır. Örneğin elma kabuğunda C vitamini miktarı, etli kısmına nazaran 6 kat daha fazladır. Bir başka ifadeyle kabuğu soyulmamış bir elmadan aldığınız C vitaminini ancak kabuğu soyulmuş 6 elmadan alabilmektesiniz. Bilgili bir tüketici asla bu hataya düşmemelidir. Elmanın kabuğunu soyma ihtiyacı daha çok üzerine bulaşan tarım ilacı kalıntısından ileri gelmektedir. Bu kalıntı, ılık su ile yıkanıp temiz bir bezle silinerek ortadan kaldırılabilmektedir. Elma kürü ile Sigara Bırakma: Sigara tiryakileri genellikle elmaya karşı isteksizlik gösterirler. Bunun nedeni şudur: Sigara içenlerin bağırsaklarının iç kısmında bulunan ve nikotin içeren bağırsak mukoza zarı elma asidinin sindirilmesine sebep olmakta ,bu da hafif rahatsızlık doğurmaktadır. Sonuçta elma yiyerek sigaraya karşı nefret hissi doğmaktadır Bu durumdan yararlanarak elma kürü ile sigarayı bırakmak mümkün olabilmektedir. Şüphesiz burada başarılı olmak için iradenin yardımcı olması gerekir. Sigarayı bırakmak için elma kürü uygulaması şu şekilde yapılmalıdır: Günde orta boy 20 elma yiyecek şekilde yapılan elma diyeti sigaradan nefret ettirmekte ve bu elma kürü 2-3 gün devam ettirilerek sigara bırakılabilmektedir. Kür sırasında kesinlikle yemek yenmemeli ve içecek alınmamalıdır. Elmanın kızartılması ve pişirilmesi halinde C vitamininin büyük bir kısmı kaybolmaktadır. Elmanın yukarıda sözü edilen besin değeri yanında, dikkate alınabilecek ölçüde şifalı etkisi vardır. Bunlardan burada yerimiz elverdiği ölçüde söz edeceğiz. Elma eskiden beri mide ve bağırsak nezlesi, dizanteri, basur, ishal, paratifüs ve diğer mikrobik bağırsak hastalıklarına karşı normal ilaç tedavisini desteklemek maksadıyla kullanılmıştır. Bunun için 1,5 kg elma alınır ve çekirdek evleri (çekirdeğin bulunduğu sert kısım) ayıklanarak atılır. Diğer kısımları bir porselen içerisinde iyice ezilir. Bu şekilde hazırlanan elma püresi günde 8 defa yenecek şekilde bölünür ve yenir. Bu şekilde uygulanan elma kürü 1-2 gün sonra etkisini gösterir. Küçük çocuklarda etki daha çabuk görülür. Elma ezildikten sonra derhal yenmesi gerekir. Kullanılacak elma mutlaka çok iyi olgunlaşmış olmalıdır. Ham elma aksi tesir yapmaktadır. Elma diyetlerinde şeker ve sıvı azalmasının mutlaka dikkate alınması gerekir. Elma mide ve bağırsak hareketlerini düzenleyici etki yapmaktadır. Elmanın etli kısmında bulunan pektin maddesi bağırsaklar içerisinde sünger görevi yapmaktadır. Bu madde bağırsak suyunu ve zehirli bağırsak ürünlerini emer ve süratli bir şekilde ağrıyı dindirir. Böylece kolik sancılar ortadan kalkar. Elmanın içinde bulunan tanen asidi ise bağırsaktaki bakterilerin gelişmesini önler ve bu bakterilerden kaynaklanan ishali ortadan kaldırır. Ancak elmanın diğer bağırsak hastalıklarına karşı tedavi etkisi beklenmemelidir. Çok sağlıklı bir insanın dahi hiç değilse ayda bir bağırsak diyeti uygulaması yerinde olur. Bu diyet şöyle yapılmalıdır: Kahvaltıda, yarısı limon suyu diğeri elma suyu olmak üzere bir bardak içilir. Hazırlanan su ılık olmalı ve yudumlanarak içilmelidir. Öğleden önce 1 veya 2 elma kabuğu ile birlikte yenmelidir. Öğlede elma kabuklarından yapılmış çay içilir ve 2 tatlı kaşığı bal yenir. Bundan 1-2 saat sonra 3-4 elma kabuğu ile birlikte yenir. Öğleden sonra saat 13-15:00 dolaylarında bir bardak taze elma suyu içilir. Bunu takiben bir tabak sıcak elma marmelatı, 2-3 tatlı kaşığı balla karıştırılarak yenir. Elma kan dolaşımı hastalıklarına, kalp rahatsızlıklarına ve damar hastalıklarına karşı iyi gelmektedir. Elma demir, fosfat ve sodyum bikarbonat ihtiva etmesi sebebiyle sinirleri kuvvetlendirici ve kan yapıcı özelliğe sahiptir. Yüksek ateşe ve iltihaba hastalıklara karşı elma şu şekilde uygulanmaktadır: Bir bardak suya 5-10 gr elma kabuğu konur ve hafifçe kaynatılır. Bu şekilde hazırlanan çaydan günde birkaç kez içilir. Sinirleri teskin etmek ve ruhi gerginliği gidermek için; elma, kabukları soyulmadan küçük parçalara ayrılır ve yarım litre kaynar suya bandırılır. Bir saat dinlendirildikten sonra 2-3 çay kaşığı bal ilave edilir ve yudumlanarak içilir. İçerisindeki elma dilimleri ise yenir. Grip, öksürük, ses kısıklığı, uykusuzluk ve yüksek kolesterole karşı orta büyüklükte 3 adet elma doğranır ve bir litre suda haşlanır, süzülür ve her yemekten sonra birer bardak içilir. Böbrek ve mesane taşlarını düşürme gayesiyle; bir çay bardağı dolusu yaş veya kuru elma kabuğu 1 litre suda 10 dakika kaynatılır ve süzülür. Her sabah bu sudan ısıtılarak birer bardak içilir. Böylece sancı hafifler ve taş daha kolay düşer. Hanımların çoğunun sıkıntısı olan yüzdeki sivilceleri yok etme maksadıyla; elmanın kabuğu soyulmadan suyu çıkarılır ve bir pamuğa emdirilerek temizlenmiş sivilceler üzerine tatbik edilir. Bu işlem günde birkaç defa tekrarlanmalıdır. Sonuçta sivilceler yavaş yavaş kaybolur. Bütün romatizmal ve karaciğer hastalıklarına karşı, ayrıca erken yaşlanmayı önlemek için doktorun düzenleyebileceği bir elma diyeti uygulanmalıdır. Egzama tedavisi için bol miktarda elma yenerek kanın temizlenmesi sağlanmalıdır. Bağırsak parazitlerini dökmek için aç karnına elma çekirdeği yutmak gerekir. Ayrıca bunun için, taze elma suyuna biraz safran karıştırılarak içilmelidir. Dengeli ve bol miktarda elma yenerek cinsi iktidar artırılır. Elma nefes darlığını giderir, kalp çarpıntılarını azaltır, kanı çoğaltır. Sesin güzelleşmesi için kızarmış elma sıcak sıcak bala karıştırılarak yenir. Bir kısım ses sanatkarları sabah erkenden bu şekilde hazırlanmış ballı elma yerler. Yanıkların tedavisinde tatlı elma, sinirli otla (Plantago sp.) birlikte yumuşayıncaya kadar süt içerisinde bekletilir ve yara üzerine serilir. Çıbanların olgunlaşması için taze elma yaprakları toplanır, iyice ezilir ve çıbanın üzerine konur. Kanda şekerin düşmesine karşı tatlı elma suyu içilmelidir. Ekşi elma ise daha çok soğuk algınlığından ileri gelen mide bozulmalarına karşı yenir. Burada görülüyor ki, elma besin değeri yüksek olduğu kadar hastalıkları tedavi etme gücü de mükemmel bir meyvadır. Biz burada hastalıkları tedavi etme özelliklerinin ancak bir kısmını verebildik. Ayrıca yine önemle belirtmemiz gereken husus, bitkilerin tedavide kullanılmasının, klasik tedavi usullerinin terkine sebep olmamasıdır. "Alıntı"
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
03 Kasım 2014, 20:18 | Mesaj No:20 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: hangi sebze ve meyve neye iyi geliyor?
Saçları yumuşatır ve aydınlatır Özellikle sarışınlar saçlarının uçlarına kahve uygulayarak saçlarının rengini açabilir. Esmerler ve kumrallar ise saçlarına kahve sürdüğünde daha parlak olduğunu görecektir. Gübre etkisi vardır Bitkilerinizin bakımsız ve solgun olduğunu düşünüyorsanız kahve posasını toprağa karıştırın. Kedileri uzak tutar Evinizin etrafına kedilerin gelmesini istemiyorsanız evinizin etrafına kahve serpiştirin Buzdolabındaki kokuları yok eder. Buzdolabında özellikle çürümüş yiyeceklerin kokusu uzun süre kalır. Kullanılmamış kahveyi bir kap içerisinde buzdolabına koyun ve bir gece bekletin. Kötü kokuları yok edecektir. Mobilyalardaki lekeleri temizler. Kahveye birazcık su katarak çizilmiş mobilyalarınızı yeniden parlatabilirsiniz.
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Duasız Kul neye Yarar?/medineweb | Esma_Nur | Dua Bölümü | 2 | 21 Eylül 2021 12:15 |
Hangi kedi meyve suyunu ilk olarak içer? (Zeka Sorusu) | FECR | Bilmece ve Bulmacalar/Zeka Oyunları | 14 | 09Haziran 2018 16:32 |
MUCİZEVİ BIr MEYVE- Medineweb | Mihrinaz | Sağlık / Beslenme | 0 | 26 Ekim 2017 09:58 |
28.Hazıran'da Berlin'de Ön lisans seçme sınavında hangi sorular geliyor | Çiçekdağlı | İlahiyat Öğrencileri İçin Genel Paylaşımlar | 2 | 17Haziran 2014 15:56 |
Neye Niyet Neye Kısmet | FECR | Kur'ân-ı Kerim Genel | 1 | 31 Aralık 2011 17:58 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|