|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 11 Şubat 2015 (12:19), Konuya Son Cevap : 03 Ekim 2018 (15:41). Konuya 7 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
11 Şubat 2015, 12:19 | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Medineweb ÜyelerineEv Yapımı Öksürük Şurubu tavsiyesi Medineweb ÜyelerineEv Yapımı Öksürük Şurubu tavsiyesi (balgam için) çocukların yakasını bir türlü bırakmıyor özellikle balgamlı öksürük...ilaçları kullandıkça dahada tetikleniyor sanki...bu karışımı deneyebiliriz aynı sıkıntıyı çekenler..özellikle balgamlı öksürüğü olan yetişkin ve çocuklar için uygulanılabilir bir tarif... Yazıyı detaylı olarak okuyalım lütfen Sonbahar ve devamında kış aylarıyla beraber gribal hastalıklar neredeyse tüm evlerin baş köşesine yerleşti.. Ateş, burun akıntısı, boğaz ağrısı, halsizlik derken beraberinde de çoğunlukla öksürük eksik olmuyor.. Allerjik astım geçirmiş biri olarak (bu arada 3 çocuğumda da bunu yaşadım) boğaz içi akıntısıyla gelişen öksürüğü kesmenin ne derece sıkıntılı ve uzun sürdüğünü çok iyi bilirim. Özellikle gece öksürükleri çocukları çok zorluyor başladı mı kesilmek bilmiyor.. Bu sene küçük kızımdaki boğazdan içe akan balgamdan dolayı oluşan öksürüğü doğal olarak nasıl engellerim diye düşünürken bu karışımla karşılaştım. Bu karışım, kuvvetli bir balgam sökücü olmakla birlikte öksürüğe karşı adeta doğal bir antibiyotik. Koruyucu özelliğinden dolayı hastalık gelmeden günlük, bir kahve fincanı gibi içilirse çok faydasını görürsünüz.(Bu miktar büyükler için tabii) * Ben 3 yaşındaki kızım için neredeyse 2 aydır kullanıyorum ve anlık burun akıntısının dışında bir şey olmadan bugüne geldik...(geçen sene neredeyse her ay nefes sıkışıklığımız oluyordu ve beraberinde nebulatör ve ilaçlar....) tarifini vereyim isterseniz.. Malzemeler 1 orta boy kuru soğan 1 limonun suyu 1 su bardağı kaynar su 3 yemek kaşığı süzme bal 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım tatlı kaşığı zencefil Yapılışı Soğanı ve sarımsağı küp küp doğrayalım.. Bir kavanozun içine koyalım.. Üzerine 1 su bardağı kaynar suyu ilave edelim ve suyun tamamen soğumasını bekleyelim .(bu aşamada soğan ve sarmısağın aroması suya geçecektir.) Suyu tamamen soğuyana kadar bekletmek yeterlidir.. Kavanozun içindekileri iyice karıştıralım ve süzelim..(soğan sarmısak posasını atıp sadece suyu kullanacağız) Balı ve 1 limonun suyunu ilave edelim Zencefil ve tarçını ekleyelim..(Kavanozun kapağını kapatalım ve karışmalarını sağlamak için biraz çalkalayalım) Doğal balgam sökücümüz hazırdır.. Ben kızım için her öğün sonunda 1 yemek kaşığı kadar veriyorum; bazen iki kaşık da verdiğim oluyor.. İçinde vücudumuz için zararlı olan kimyasallar bulunan, renklendiricilerle dolu öksürük şurupları yerine tamamen doğal, bitkisel bu şuruptan hem küçükler hem de biz büyükler pek ala yararlanabiliriz.. İçindeki soğanın kokusundan dolayı çekinceniz olmasın çünkü ilave edilen diğer şeyler kokuyu bastırıyor. Benim kızım çoğu zaman kendisi hatırlatıyor ilacımı vermedin diye.. ** * *12 aydan küçük çocuklar için bal kullanımı yasak olduğundan balsız ve doktorunuza danışarak vermeniz en doğrusu olacaktır.. *Zencefil her ne kadar yararlı bir bitki de olsa 2 yaşın altındaki çocuklarda kesinlikle kullanılmamalıdır. Bunlara çok dikkat edin lütfen. *Soğan; bronşları açar, öksürük söktürür, grip ve so*ğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların tedavisinde yardımcı olur. *Sarımsak; Beyaz kan hücrelerinin sayısını artırarak bağışıklığı güçlendirir.Güçlü bir mikrop öldürücüdür. Akciğer ve bronşları dezenfekte eder. *Limon suyu ;Nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda limon ve limon suyu tedavi edici bir etki gösterir *Bal; Antibakteriyel özelliğinden dolayı içinde bakteri, mantar oluşmaz. Bir çok gıda içinde bozulmadan saklanabilir. Balgamı kurutur ve öksürüğü keser. . *Zencefil; Balgam söktürücü özellikler taşıyor.Zencefil gerçekten iyi bir antioksidandır. * Tarçın; Hem lezzet katmak hem de bağışıklık sistemini desteklemek için şuruba ekleniyor. Göğüs hastalıkları uzmanı olan ve görüşlerine son derece önem verdiğim Prof. Ahmet Rasim Küçükusta da burada bizimkine benzer bir tarif paylaşmış detayları için buraya bakabilirsiniz.. Bu karışım koruyucudur; basit öksürükler içindir.. Bitkisel çözümler her zaman yeterli olmayabilir. Not: Lütfen öncelikle doktorunuzu dinleyin. Benim tavsiyelerim sadece benim tecrübelerim ve kişisel araştırmalarımdır. Teşhis ve tedavi niteliği taşımaz ve doktorunuzun tavsiyesinin yerini tutmaz. alıntıdır....
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
ÖSYM 2025 Sınav Takvimi | ÖSYM'den Duyurular | Mihrinaz | 0 | 10 | 14 Kasım 2024 11:14 |
Hazmedemiyoruz! | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 7 | 69 | 13 Kasım 2024 15:52 |
Kadın İstihdamı | İslamda Kadın ve Erkek | Mihrinaz | 6 | 96 | 11 Kasım 2024 09:33 |
Yeriniz Kişiliğiniz | Kişisel Gelişim ve Psikoloji | Vasat | 25 | 342 | 09 Kasım 2024 23:49 |
Şerefi Gemilerin Sırtında | Serbest Kürsü | Medine-web | 1 | 62 | 02 Kasım 2024 20:04 |
11 Şubat 2015, 19:53 | Mesaj No:2 |
Cevap: Medineweb ÜyelerineEv Yapımı Öksürük Şurubu tavsiyesi
Öksürük için benim üç metodum var: 1. Öksürük nöbeti sıkıştırdıkça bir çorba kaşığı ELMA SİRKESİ... Bunaltıyorsa yarım çay bardağı içebilirsiniz. 2. Siyah turp. Siyah turpun içini oyun. Sivri ucunu bir bardağa gelecek şekilde yerleştirin. Oyduğunuz kısma BAL doldurun. Sabaha kadar beklesin. Sabah sivri ucunu delin ve bardağa boşaltın. Sonra onu için. Öksürük geçene kadar her gün devam edin. 3. Ballı zencefil. Karıştırıp yiyin. Geçmiş olsun...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | |
11 Şubat 2015, 20:55 | Mesaj No:3 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Cevap: Medineweb ÜyelerineEv Yapımı Öksürük Şurubu tavsiyesi [Bali hocam..benimde hep kullandığım ballı zencefil...kökünü kaynatıp,bal katıp çay olarak içiriyorum çocuklara.... tatil dönüşü koro halindeler...artık bu tarifi denicem inşallah..önce doktor..sonra verilen ilaçlara bakıyoruz...hep aynı şeyler... şişe şişe içir geçmiyor..dahada devam ediyor...ne varsa bu karışımlardavartabiki bilinçli kullanmak lazım özellikle çocuklara bu tarz karışımları.. miktarlar ,ölçüler çok önemli...rabbim şifa versin herkese
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
11 Şubat 2015, 21:10 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 4597 Üyelik T.:
27 Ekim 2008 | Cevap: Medineweb ÜyelerineEv Yapımı Öksürük Şurubu tavsiyesi
allah razı olsun benimde 25 aylık oğlum var 2 haftadır balgam sorunumuz var atamıyoruz antibiyotik de kullanamıyoruz alerjimiz var bunu hemen demeyeceğim
__________________ Allahtan başka hiç birşeyi olmayan ben Allahtan başka herşeyi olanlara acırım.......... |
02 Mayıs 2015, 14:47 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: Medineweb ÜyelerineEv Yapımı Öksürük Şurubu tavsiyesi
Allah cc razi olsun hepinizden. .. surubu simdi yaptim tadi guzeldi Sifa olur insaallah
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
10 Kasım 2017, 09:47 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 |
Hamileler bu uygulamayi yapmasinlar.
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
26 Eylül 2018, 20:38 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 |
Havalar artık yavaş yavaş serinlemeye başlamışken aklımızda olması gereken bilgiler , herzaman sağlıklı olmanız ümidiyle
__________________ O (cc)’NA SIĞINMAK AYRICALIKTIR |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |