|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Esadullah,Açılış Tarihi: 08 Mayıs 2019 (02:07), Konuya Son Cevap : 10 Mayıs 2019 (01:46). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
08 Mayıs 2019, 02:07 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 | Ramazan ve Sağlık Ramazan ve Sağlık Oruçluyken El titremesi, Çarpıntı ve Baş ağrısı yaşayanlar Oruçluyken ellerde titreme, çarpıntı ve akşama doğru artan baş ağrıları yaşayanlar. İftarını açarken çok su içip yemeği çok yerlerse baş ağrıları daha da şiddetlenecektir. Bu durum genelde şekerden kaynaklı olduğundan birincisi sahurda mutlaka bu rahatsızlığı olan kapanışı yani son yiyeceği şey 1-2 hurma olsun o zaman gün içindeki ellerde titremeler olmayacaktır. İftarda ise bir yudum su ile açsın acele etmesin, peşinden bir hurma yesin ve 10-15 dakika sonra bir tabak yemek yesin hızlı olmamak kaydıyla. O zaman iftarı açınca daha da şiddetlenen baş ağrısını yaşamazlar.h.kerrar Oruç ve sıhhat sohbetinden |
Konu Sahibi Esadullah 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Bu Zaman Manevi Fetrettir | Esadullah | Esadullah | 2 | 117 | 09 Kasım 2024 12:40 |
Kuantum Belirsizlik (Heisenberg) İlkesi Kuranda... | Esadullah | Esadullah | 0 | 105 | 08 Ekim 2024 16:38 |
Gayb Alemine Açılan Kapılar... | Eserler/Yazarlar | Kara Kartal | 1 | 459 | 29 Ocak 2023 13:22 |
Hiperaktif ve Otizm Çocuklar İçin ... | Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri | Mihrinaz | 1 | 476 | 14 Ekim 2022 01:49 |
Tabiat ve Burçlara Göre Beslenme-Hangi Tabiat... | Alternatif Tıp | Esadullah | 2 | 596 | 14 Ekim 2022 01:38 |
10 Mayıs 2019, 01:46 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 |
Bu ramazan ayında içilebilecek şerbetler Malum kardeşler bahardayız hem kıştan vücudumuzda biriken ağır metalleri, toksinleri atma anlamında, hemde ramazanda orucun vesilesiyle maddi arınma ve temizlenme anlamında, hemde bahara uygun düşen ve her mizacın rahatça uygulayabileceği ramazanda tüketilecek şerbet tavsiyesinde bulunacağım. Hem oruçlarınızda zinde olacak, hem vücut arınacak ve temizlenecek. Aşağıda verilen şerbetler aynı zamanda bu aylarda normal zamanlarda da tüketilmesi uygun şerbetlerdir. Şerbetlerin normalde de faydalarını da vereceğiz ki, hem bilinsin hemde o hastalıkları olanlar bilsin ve hangi hastalıkta hangi şerbet faydalıdır öğrensin. Bu yüzden bunları yayınlıyoruz. Hazım ve Göğüs Sıkıntıları için Ramazan Şerbeti Güllü 8-10 tane kokulu gül,1,5 çay kaşığı limon tuzu. Gül yapraklarının uç sert kısımlarını kesip büyük şişe veya cam kavanoza yerleştiriniz. Limon tuzu ve üzerini örtünceye kadar su koyup ağzını kapatınız. Güneşte 20-25 gün bekletiniz. İkram edileceği zaman bir su bardağı suya bir çorba kaşığı şeker katılarak eritilir. Yarım veya bir çorba kaşığı hazırlanan gül suyundan ilave edilerek karıştırılır. Faydaları: Hazmı ve Mideyi rahatlatır. Göğsü yumuşatır ve İshali keser. Vücuttaki iltihaplara ve mikroplara iyidir. Mide, Bağırsak ve Gut için Leylak Şerbeti 3 çorba kaşığı leylak kurusu, 3-4 çorba kaşığı toz şeker, 4-5 su bardağı su, yarım limon suyu. Suyu çelik bir tencereye koyup kaynatın. Kaynayan suya leylağı koyup ocağı kapatın. Sabaha kadar serin ortamda bekletin. Servis yapmadan önce şekeri ve limon suyunu koyup şekeri güzelce eritin. Sonra süzüp soğuk servis yapın. Faydaları: Leylak, kramplara, mide şişkinliğine, bağırsak gazlarına, gut hastalığına, sıtmaya iyi gelmekte, vücuttan zehirli toksinleri atmakta, ateşin düşürülmesine yardımcı olmaktadır. Yağı masajlarla vücudu rahatlatıcı ve ağrılar için kullanılmaktadır. Kansızlığa ve Kan Dolaşım Sıkıntıları İçin Demirhindi Şerbeti 200 gr demirhindi, 400 gr toz şeker, 2 litre su,1 çorba kaşığı baharat karışımı (zencefil, vanilya, karanfil vs.) 1 çorba kaşığı baharat karışımı demirhindiyi bir tencereye alın. Veya baharat karışımı olmadan direk demirhindiyi alın Üzerine su ilave edin. Şekerin yarısını ekleyip iyice erimesi için bir gece bekletin. Ertesi gün kalan şekeri ilave edin. Bir taşım kaynatıp baharat karışımını ekleyin. 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Demirhindi şerbeti soğuyunca tülbent yardımıyla süzerek cam şişelere doldurun. Buzdolabında 1 gün beklettikten sonra soğuk servis yapın. Faydaları: Demirhindi şerbeti, kan dolaşımını düzenleyip vücut direncini artırır. Kan yapıcı özelliğinden dolayı kansızlığa iyidir. Sinir sistemini rahatlatır, sabahları dinç uyanmaya yardımcı olur. Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.Mevsim geçişlerinde herkesin kullanabileceği bir içecektir. Mevsimsel geçişlerden kaynaklı sıkıntılara faydalıdır. Özellikle ilkbahar döneminde halsizlik, uyuşukluk, uykudan yorgun kalkama gibi sıkıntılara faydalıdır.vücudu bir sonraki mevsime hazırlamada etkilidir.hkerrar Tıbbı nebevi ve islam tıbbında hastalıkları tedavi usül ve kaideleri cilt 1 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
En Pratik Sağlık Bilgileri | enderhafızım | Pratik / Faydalı Bilgiler | 0 | 14 Ekim 2023 13:10 |
Hadislerde Sağlık | antivirüs | Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri | 2 | 27 Nisan 2014 02:09 |
Sağlık ile ilgili sözler | MERVE DEMİR | Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri | 2 | 24 Nisan 2014 02:00 |
Limonun sağlık sırları | EyMeN&TaLhA | Beslenme | 0 | 24 Nisan 2013 02:46 |
Ramazan'ın sağlık ayı olduğunu unutmayalım | MERVE DEMİR | Beslenme | 0 | 11 Nisan 2009 22:04 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|