|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Kara Kartal,Açılış Tarihi: 02 Ekim 2024 (18:32), Konuya Son Cevap : 12 Ekim 2024 (00:16). Konuya 7 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
02 Ekim 2024, 18:32 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | Alkol,boya,domuz eti ne arasan var. Bakanlık yayınladı. Alkol,boya,domuz eti ne arasan var. Bakanlık yayınladı. Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada sahtecilik yaparak vatandaşın sağlığıyla oynayan firmaları tek tek ifşa etti. Ürünlerin bazılarında domuz eti, alkol ve boya tespit edilirken o liste merak konusu oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 31'inci maddesinin 6'ncı fıkrası uyarınca kamuoyu ile paylaştı. BAHARAT DİYE BOYA SATMIŞLAR Bu kapsamda, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş ürünlere ait bilgiler ve bu ürünleri vatandaşa sunan işletmeler açıklandı. Listeye göre ünlü bir baharat firmasının, ürünlerinde gıdada kullanımına izin verilmeyen boya maddesi kullandığı tespit edildi. Bazı işletmelerin de kebap ürünlerinde tek tırnaklı eti ve domuz eti kullandığı tespit edildi. Vatandaşın sağlığıyla oynayan firmaların isimleri ve adresleri de yazıldı. ALKOL VE İLAÇ ETKEN MADDELERİ TESPİT EDİLDİ Takviye edici gıda gibi sunulan ürünlerde hatta bitkisel macunlarda ise genel olarak ilaç etken maddeleri görüldü. Bazı süt ürünlerinde de küflenmemesi için ilaç maddesi katıldığı öğrenildi. Bir grup üründe ise gıdada kullanımına izin verilmeyen alkol tespiti yapıldı. Domuz eti, alkol, boya... Bakanlık tek tek açıkladı, aralarında ünlü markalar da var - 4. Resim Konuyla ilgili konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, en çok taklit ve tağşiş yapılan sektörlere ilişkin soru üzerine, "En çok et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünlerinde taklit ve tağşişe rastladık. En az da meyve ve sebze işlemede. İthal ürünlerde de zaman zaman tespitlerimiz oluyor. Onlara da aynı şeyi uyguluyoruz." ifadelerini kullandı. Tarımsal üretimin ülkenin bağımsızlığı noktasındaki önemine işaret eden Yumaklı, Türkiye'nin avantajlarını doğru şeyleri yaparak koruyabileceğini ve artırabileceğini söyledi. Yumaklı, gelecek nesle sürdürülebilir bir tarım bırakmak için çabaladıklarını ancak üretim planlaması gibi önemli bir konunun yeterince gündem olmadığını vurguladı. 📌TÜM LİSTEYİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
Konu Sahibi Kara Kartal 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
65 yaş üstü | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Kara Kartal | 0 | 33 | 14 Kasım 2024 22:57 |
Öyle bi geçtiki zaman | Satır Arası Birkaç Kelam | Kara Kartal | 3 | 45 | 05 Kasım 2024 15:01 |
Barış elçisimi teröristmi | Gündem/ Manşetler | Kara Kartal | 0 | 46 | 04 Kasım 2024 13:38 |
Kayyum atanan belediyeler | Gündem/ Manşetler | Kara Kartal | 0 | 43 | 04 Kasım 2024 13:36 |
İsrail medyası İsrail propagandasını yalanlıyor | İslami Haberler | Kara Kartal | 0 | 57 | 26 Ekim 2024 22:53 |
02 Ekim 2024, 20:05 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Et olayı çok sıkıntılı dışarda et yemeye sıcak bakmıyorum zaten çok bilindik bir yer olması lazım. Arifoğlu bahartlarına çok şaşırdım yılların marksıdır . Yazık etmişler altın ekleyip satsalar ürünlere kolayına güven kazanamazlar. Bir dünya isim var yzıklar olsun ne diyim
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
08 Ekim 2024, 20:01 | Mesaj No:3 | ||||||
03 Şubat 2018 |
Zaten biliyorduk ifşa oldukça birbirlerini yiyorlar
Gıda dedektifini takip edin markalardan firmalardan haberiniz olsun 00:15 Ülker'in açtığı davaların duruşmaları yapılacak 01:15 Köfte ve dönerdeki domuz eti skandalının yansımaları 02:34 İstanbul Maltepe’de bir firmaya düzenlenen silahlı baskın 04:18 Migros’un abur cuburlardan sonra meyve ve sebzelerde indirimi 05:49 Bolçi markalı Dubai çikolatasının ambalajıyla gerçeği arasındaki fark 07:36 Bizim Köfteci’nin sahibinden ekmeğimizle oynamayın açıklaması
Ankara'daki ünlü bir köfteci de domuz eti tespit ediliyor ama bakanlık yayinlamiyor bakın nasıl yapmışlar. Haklarındaki iddia kesinleşince firma dava açıyor ve hukuken yayinlayamiyorlar. Domuzlaştı piyasa [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler | ||||||
08 Ekim 2024, 20:27 | Mesaj No:4 |
03 Şubat 2018 |
Bakanlık ifşa etti mahkeme 'kişilik hakkı' dedi: 'Çaya boya katan firmalar' haberine erişim engeli Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kamuoyuna ifşa ettiği taklit-tağşiş ürünlere ilişkin bir internet sitesinin "Çaya boya katan firmalar açıklandı" başlıklı haberi "kişilik hakları ihlali" gerekçesiyle erişime engellendi. Hukukçu Yaman Akdeniz karara, "Rezilliğe bakın" diyerek tepki gösterdi.
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler |
11 Ekim 2024, 13:48 | Mesaj No:5 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
Firmaların domuz eti ile domuzluk birbirine karıştırdığı, kimin ne halt yediğinin şeffafça ortaya dökülmediği domuzlaşmış sistemde "Allah'ın adıyla" deyip "şeytanın atıyla" -deh dıgıdık- gidiyoruz. Bizim kendimizden başlayan ve içimizdeki domuzları kapsayan boykotumuz hiç başlamadı
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
11 Ekim 2024, 21:05 | Mesaj No:6 | |
03 Şubat 2018 | Alıntı:
İşte yeni tağşiş: Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' listesi güncelleniyor. Listeye göre kuyu kebabında viski, başka bir lokantanın kokoreç ürününde ise votka çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan firmaları, hileli ürünlerin hangi marka adı altında satıldığını ifşa etmeyi sürdürüyor. 'Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar' listesinde Antalya'daki bir kuyu tandır kebap salonundaki ürünün içinde tekila çıktı.
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler | |
11 Ekim 2024, 22:56 | Mesaj No:7 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Benim anlamadığım çiftliklerdeki domuzların kg fiyatı 300 400 ₺ arası imiş ucuz değilki planlı yapılıyor demekki müslümanlara yasak olanı yedirmeleri kanın kirlenmesine ve lenflerin iltihaplanmasına sebeb oluyormuş.Diyanet İşleri Başkanlığı, domuz etinin cinsiyet hayatını düzenleyen hormonlar üzerinde olumsuz etki yaptığını bildirdi. Dert Müslümanları bitirmek hstalık sahibi yapmak hücrelerine kdar işlemek bunlrın hepsi planlı gelişi güzel yapılmış işler değil :(
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
12 Ekim 2024, 00:16 | Mesaj No:8 | |
03 Şubat 2018 | Alıntı:
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |