Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > ..::.MEDİNEWEB FORUM GENEL.::. > Sağlık-Yaşam/ Beslenme-Spor-Diyet > Sağlık / Beslenme

Konu Kimliği: Konu Sahibi antivirüs,Açılış Tarihi:  24 Aralık 2008 (22:21), Konuya Son Cevap : 13 Temmuz 2015 (11:52). Konuya 6 Mesaj yazıldı

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 24 Aralık 2008, 22:21   Mesaj No:1
Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:antivirüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2797
Üyelik T.: 27 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 218
Konular: 66
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Plastik Cerrahi Hastalıkları/Medineweb

Plastik Cerrahi Hastalıkları/Medineweb

Estetik Dikiş ve İz
Deri iki ana tabakadan oluşur ve altta dermis adı verilen tabakanın kesilmesi sonrası mutlaka iz kalır.Plastik Cerrahi ameliyatlarından sonra da iz kalır ancak bu iz ya vücudun görünmeyen bir bölgesine gizlenir,ya da gizlenemeyecekse bazı plastik cerrahi dikiş prepsipleri kullanılarak en az miktarda iz kalması amaçlanır.

Yara iyileşmesini etkileyen faktörler:
  • Yaşlanma
  • Kansızlık
  • Damar tıkanıklığı,dolaşım bozukluğu
  • Tekrarlayan travmalar
  • Şeker hastalığı
  • Yara içinde yabancı cisimler
  • İnfeksiyon
  • Vitamin eksikliği
  • Yaranın uzun süreli olması
  • Kişide beraberinde var olan çeşitli hastalıklar
  • Kanser tedavisi görenler
  • Sigara ve alkol kullanımı
  • Yaranın şekli ve yeri
  • Kötü cerrahi teknik
Ayrıca açık tenli,ince ciltli kişilerde, daha az iz kalır.Çocuklarda erişkinlere göre daha fazla iz kalır.Vücutta kulak memesi, göğüs ön duvarı orta hattı, omuz bölgesinde yaralar oldukça kabarık iyileşebilmektedir.Ayak tabanı,el ayası, göz kapakları ve genital bölgede iz neredeyse hiç kalmaz.Çok dikkatli bakılmadıkça farkedilmez.
Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi antivirüs 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Dua... Dua Bölümü Kara Kartal 2 1979 28 Aralık 2008 21:34
Yüreğime Sor Beni Şiirler ve Şairler Kara Kartal 1 2252 27 Aralık 2008 00:58
Kahve Gözlüm!** Şiirler ve Şairler Kara Kartal 1 2296 27 Aralık 2008 00:46
Yokluğun Adı Yok Şiirler ve Şairler Kara Kartal 2 2172 27 Aralık 2008 00:27
Bazı Çocukluk Çağı Hastalıkları Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp Tuba_ 7 2688 24 Aralık 2008 22:36

Alt 24 Aralık 2008, 22:23   Mesaj No:2
Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:antivirüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2797
Üyelik T.: 27 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 218
Konular: 66
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Plastik Cerrahi Hastalıkları

Güneş ve Ultraviyole
Güneş ışınlarına sürekli veya aralıklı olarak maruz kalan insanlarda U.V. ışınlarının da zararlı etkilerini görmek mümkündür. Güneş ışınlarıyla cilt kanserlerininin ilişkisi bilinmektedir.Cilt kanserleri büyük çoğunlukla baş, boyun, kollar ve eller gibi güneşe maruz kalan yerlerde görülürler.

Güneş ışınlarının dalga boylarıyla ilgili bir teori vardır. Kısa dalga boyları, daha çok enerji taşır ve uzun dalga boylarından daha çok hücre hasarı yaparlar. Yayılan ışının yaklaşık üçte biri dünya yüzeyine ulaşmadan önce yansıtılır, dağılır ve atmosfer tarafından absorbe edilir. Üçte ikisi ise yerküre üzerine yayılır. Güneş ışınlarının % 40' ı infrared spektrumdur ki güneşin ısıtıcı etkisi buradan gelir.% 50' si gözle görülebilen ışıktır ki reklerin farklı olarak algılanabilmesini sağlar. Geriye kalan % 10' u ise ultraviyole ışınlarıdır ki plastik cerrahları ilgilendiren kısım budur.

Ultraviyole ışınları da kendi arasında farklı dalga boylarına sahip gruplardan oluşur:

1. UVA: 320-400 nm dalga boylarında,
2. UVB: 280-320 nm dalga boylarında,
3. UVC: 280 nm ' den daha az dalga boyundadır.

Ultraviyole ışınlarının % 99' u UVA ' dır. Bu spektrum cildin rengini koyulaştıran pigment miktarını arttırır, pigment yapımını saglayan melanosit denen hücreleri arttırır ve bronzlaşmayı sağlar. % 1'i UVB' dir, UVA ile benzer etkiler yapar. Bu fraksiyon cildin erken yaşlanmasında ve deri kanseri oluşumunda en önemli faktördür. Hemen hemen % 1' ini oluşturan UVC' nin de cilt kanseri yapıcı özelliği vardır. Ozon tabakası UVC ışınlarını tama yakın süzmekle beraber UVA ışınlarını çok az süzer, UVB ışınlarına da hemen hemen hiç etkisi yoktur.Cilt kanserlerinde en önemli rolü de UVB ışınları oynarlar.Son zamanlarda ozon tabakasındaki incelme ve delikler cilt kanseri oluşum sıklığını hayli arttırmıştır. UVC ameliyathanelerde kullanılan soğuk ışık kaynaklarından da yayılır.Solaryumların son zamanlarda popüler olmasıyla da cilt kanseri sıklığında artış meydana gelmiştir.

Temmuz ayında saat 10:00 ile 12:00 arasında UVA miktarı UVB miktarından 100 kat fazla iken; UVB' nin eritem yapıcı özelliği (ciltte kızarıklık) , dolayısıyla cilt kanseri yapıcı özelliği UVA' dan 1000 kat daha fazladır. Ekvatora yaklaştıkça UV'nin zararlı etkileri artar. UV ışınlarının en zararlı olduğu saatlerin 10:00-15:00 olduğuna inanılır. Su buharı UVB'nin % 80' inin yayılımına izin verir. Bu sebeple bulutlu bir havada güneş yanıkları meydana gelebilir.

Cam UVA ışınlarını geçirir, ancak UVB işınlarını süzer. Kar güneş ışınlarının % 85-90' ını geri yansıtır.Bu sebeple ışın maruziyeti iki katına çıkar.Kış sporlarıyla ilgilenenlerde güneş yanıklarının sebebi budur. Deniz kenarında kum zayıf yansıtıcıdır.(% 15-20) Su UVB'yi % 50 , UVA' yı daha çok geçirir. Bu sebeple su altında güneş yanıkları daha fazla olur. Su aynı zamanda ışınları yansıtır ancak bunların sadece % 5' i etkilidir. Su miktarı azaldıkça yansıyan ışın miktarı da artar ve hatta % 100' e yaklaşır.

Mayolar UV 'yi geçirir. Islak pamuklu tişörtler de UVA ve gözle görünen ışığı (visible light) geçirirler.
Güneş yanıklarında tedavi soğuk su uygulaması, kremler ve ağrı kesicilerden ibarettir. Açık renk giysiler tercih edilmelidir. Giysiler kuru olmalıdır. PABA(paraaminobenzoik asit),PABA esterleri ve benzofenonların güneş yanıklarını önlediği ve sağlıklı bronzlaşmayı sağladığına inanılmakla beraber son zamanlarda yeterli koruyuculuğunun olmadığı yönünde araştırmalar vardır.Çinko oksit de güvenilir bir koruyucu olarak bilinir.
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Aralık 2008, 22:24   Mesaj No:3
Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:antivirüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2797
Üyelik T.: 27 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 218
Konular: 66
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Plastik Cerrahi Hastalıkları

Deri Kanserleri
Deri kanseri sıklığında son yıllarda artış olmuştur. Bunda en önemli rolü ultraviyole oynar. Işın, ısı, travmaya maruz kalmak; arsenik, katran, kurum, madeni yağlar,parafin ile uzun süreli temaslar deri kanseri sıklığını arttırır.Karsinojen maddelerle çalışan endüstri işçilerinde bu tip kanserler gelişir.İyileşmeyen yaralar,cilt hastalıkları,eski yanık sahalarında da kanser gelişme riski vardır.Açık tenli, sarışın ve kızıllarda cilt kanseri sıklığı koyu tenlilere oranla çok daha fazla görülür. Cilt kanserlerine öncülük eden çeşitli lezyonlar da olabilir.Bunların erken tespit edilip tedavisinin yapılması cilt kanseri sıklığını azaltır. Çeşitli bölgelerdeki iyileşmeyen yaralar öncü lezyonlardan olabilir.Vücutta eskiden beri var olan benlerde büyüme, küçülme, kanama, kaşıntı, kabuklanma gibi şikayetler hekime başvurulmasını gerektirir. Yaşla birlikte deri kanseri sıklığı artar.

Deri kanserlerinin en sık görülen üç tipi vardır:
1. Bazal hücreli kanser
2. Epidermoid kanser
3. Malign melanom

Bazal hücreli kanser % 85 baş boyun bölgesinde görülür.Genelde yüzeyden hafifçe kabarık, üstü kabuklu, pullu, parlak, üzerinde küçük damarcıklar bulunan olmak üzere çeşitli görünümlerde olurlar.Cilt kanserlerinin en yavaş ilerleyeni ve başka uzak organlara en az yayılanıdır. Genelde erken tanı konur, çok nadiren tekrarlar ve tedavisinde başta cerrahi olmak üzere kriyoterapi, küretaj, radyasyon, laser, topikal 5 -FU kullanılır.

Epidermoid kanser 2. en yaygın görülen cilt kanseridir. Cildin en üst tabakasındaki atipik epidermal keratinositlerden gelişir. Nadiren normal ciltte meydana gelebilmekle birlikte, genellikle güneşten hasar görmüş ciltte yada aktinik keratoz gibi öncü lezyonlardan gelişir. Virüsler, eski yanık alanları,iyileşmeyen yaralar , çeşitli cilt hastalıkları zemininde de gelişir. Çeşitli sekillerde olabilirler. İleri dönemlerde genelde kötü kokuludurlar.Oldukça hızlı büyür, derin ve uzak dokulara doğru hızlı ilerler. Tedavileri öncelikle cerrahidir. Kanserin bulunduğu döneme göre ek tedavi prosedürleri uygulanır.

Malign melanom deriye rengini veren pigmenti üreten, melanosit adı verilen hücreden gelişir.En öldürücü cilt kanseri tipidir.Güneşe maruz kalan bölgelerde özellikle sık görülür.(Kadınlarda bacaklar, erkeklerde gövdede…) Çeşitli renklerde (kırmızı, beyaz, mavi veya karışık renkli), düzensiz sınırlı(köşeli, çentikli vs.) ve düzensiz yüzeyli olabilirler. Hastalar lezyonlardaki kaşıntı, kanama, ülserasyon, boyut ve rengindeki değişikliklerden dolayı hekime başvururlar. Eskiden vücutta var olan benlerden gelişebileceği gibi sonradan oluşan benlerin zemininden daha çok gelişirler. Erken tanı son derece önemlidir.Cerrahi tedaviye ek olarak çeşitli ilaçlar da kullanılır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Aralık 2008, 22:26   Mesaj No:4
Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:antivirüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2797
Üyelik T.: 27 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 218
Konular: 66
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Plastik Cerrahi Hastalıkları

Yanıkta İlk Müdahele

Geniş yanık en ağır travmalardan biridir.Yanıkları sebeplerine göre şöyle sınıflayabiliriz:

Termal Yanıklar
1. Ateş, alev
2. Akkor haline gelmiş ****ller
3. Kaynama noktasına gelmiş sıvılar ve bunların buharları

Elektrikli Yanıklar
1. Yüksek voltajlı elektrik akımı
2. X ışınları
3.Radyasyon

Kimyasal Yanıklar
1. Asitler
2.Kaleviler
3. Harb gazları(fosgen, nitrojen mustard)
4. Fosfor Termal yanıktan hemen sonra hastaya şu uygulamalar yapılır:[/B]

1. Yanığın artması önlenir:Yanan elbiseler söndürülür ve çıkartılır.Yanmış dokuların ısısı ,10-20 dk.soğuk su yıkamaları veya soğuk havlu uygulamaları ile azaltılır ve vücut ısısının düşmemesine gayret edilir.Fakat bu işlem yandıktan sonra 30 sn. Sonra başlanırsa etkilidir.Solunum yolu ile de ciddi inhalasyon yanıklarının olabileceği düşünülmeli hasta bol oksijen alabileceği, olay yerinin dışında bir yere taşınmalıdır.

2. Solunum, kalp atışları ve nabızlar kontrol edilir.Kan basıncı ölçülür.

3. Hastanın nefes alıp verdiği konrol edilir .Hafifçe baş geriye bükülerek yeterli hava yolu sağlanır.

4. Hasta en kısa zamanda bir yanık merkezine götürülür.

Kimyasal yanıklardan sonra yanığa maruz kalan alan bol su ile yıkanmalı, bir an önce bir sağlık merkezine ulaşılmalıdır.

Elektrik yanıklarında, geçen elektrik akımı toprakla da birleşerek bir yay düzeneği oluşturur. Bu yay boyunca başta kalp olmak üzere sinir sistemi de bu olaydan etkilenebilmektedir. Bu sebeple hastanın en kısa sürede bir sağlık merkezine başvurması hayati önem taşır.

El yanıklarında yanık sonrası dokular arası sıvının serbestleşmesi sebebiyle zamanla gittikçe artan ödem meydana gelir. Bu da o uzvun yaşamını tehlikeye sokar. Eldeki yanıklarda elin uygun olmayan pozisyonda atele alınmaması elde gerilmeler ve şekil bozukluklarına sebep olabilir.

Alıntı ile Cevapla
Alt 24 Aralık 2008, 22:29   Mesaj No:5
Medineweb Aktif Üyesi
Avatar Otomotik
Durumu:antivirüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2797
Üyelik T.: 27 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 218
Konular: 66
Beğenildi:4
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Plastik Cerrahi Hastalıkları

Plastik ve Cerrahiyle İlgili Sıkça Sorulan Sorular
1.Estetik dikişte iz kalır mı?
Evet. Ancak bu, dikişin atıldığı vücut bölgesi, kesinin türü, kesinin kirli ya da temiz olması, kesiden sonra dikiş atılmasına kadar geçen süreye göre değişiklik göstermektedir. Estetik dikiş olarak bilinen dikiş türü ciltaltı dokudan geçilmek suretiyle yapıldığından iz diğer dikişlere göre çok daha az ve kabul edilebilir düzeyde olabilmektedir.

2. Meme küçültüldükten sonra bebek emzirilebilir mi?
Emzirilebilir, ancak süt bezlerinin ve süt yollarının tam olarak iyileşmesinin beklenmesi gerekmektedir. Bu bekleme süresi hastalarda farklılık göstermekle birlikte yapılan cerrahi tekniğe bağlı olarak da değişebilir. Bu bakımdan 6 ay ile 9 aylık bir süre genel anlamda tüm otoritelerce yeterli görülmektedir.

3.Karın germe ameliyatlarından sonra hamile kalmak sorun yaratır mı?
Karın germe ameliyatları fazla olan cilt, ciltaltı ve yağ dokusunun kesilerek çıkarılması ve karnın gergin bir şekilde yeniden katlar halinde dikilmesi olarak tanımlanabilir. Bu tür bir ameliyattan sonra hastanın gebe kalması gergin bir şekilde birleştirilmiş dokuları zorlayacağından ve katlarda açılmalara sebep olacağından bu dokuların tam anlamıyla iyileşmesinin beklenmesi gerekmektedir. Bu sürenin en az 12 ay olarak belirlenmesi uygundur. Anck yine de hamile kalmak düşünülüyorsa karın germe ameliyatının hamilelik sonrasına bırakılması hem tıbbi hem de estetik açıdan daha anlamlı olabilecektir.

4. Dudak damak yarıkları en iyi hangi yaşlarda onarılmalıdır?
Dudak yarıkları için önerilen operasyon zamanı en erken 3 ay olarak belirlenmiştir. Bu sürenin beklenmesinin sebebi üst çene gelişiminin normale yakın tamamlanabilmesidir. Damak yarıklarında ise onarım 6 ile 18 aya kadar yapılabilmekte olup ideal ameliyat yaşı 12 ay olarak belirtilmiştir. Bu beklemenin sebebi de küçük çocuklarda operasyon sonrası oluşabilecek ödemin nefes alma zorluklarına yol açma riskidir. Ancak bu zamanların geçirilmesi halinde çocuklarda damak kısalığı ve buna bağlı olarak konuşma güçlükleri meydana gelebileceği bilinmelidir.

5. Ergenlik dönemindeki kişiler için estetik ameliyat uygun olur mu?
Ergenlik dönemi tüm vücudun büyüme ve gelişme dönemidir. Vücuttaki bütün dokular hızlı bir büyüme sürecinde olduklarından devamlı bir değişim söz konusudur. Bu dönemde estetik anlamda yapılacak değişiklikler değişen ve büyüyen dokuların gelişmesini engelleyebilecektir. Dokularının değişiminin devam etmesi yapılan ameliyatın sonuçlarının beklenilenden çok daha farklı olabilmesine yol açmaktadır. Bu sebeplerden dolayı estetik operasyonlar için ergenlik döneminin bitimine kadar beklenilmesi uygun olacaktır. Ancak ergenlik döneminde psikolojik açıdan sorun yaratabilecek fiziksel özellikler ameliyatla düzeltilebilir.

6. Çocukta kepçe kulak düzeltilmesi kaç yaşında olmalıdır?
Kepçe kulak deformitesinin düzeltilmesi okul öncesi dönemde yapılmalı ve böylece çocuklarda okul çağlarında gelişebilecek psikolojik sorunlar önlenmelidir. Ayrıca bu dönemde kulak gelişiminin %95'i tamamlanmıştır. Doğumda ebeveyn bebekte herhangi bir kepçe kulak bozukluğu saptadıklarında kafa bantları kullanarak en azından bu deformiteyi azaltabilirler. İlk 3 ayda bebeklerde kıkırdak elastikiyeti çok iyi olduğundan kullanılabilecek bazı kafa bantları ile kulağın şekil bozukluğu azaltılabilir.

7.Plastik cerrahideki plastik kelimesi ne anlama gelmektedir?
Plastik kelimesi latince plastikos şekillendirme fiilinin kökünden gelmektedir. Dolayısıyla elle şekil verme, şekillendirme anlamında kullanılmaktadır. Plastik cerrahi de cerrahi yöntemlerle dokulara şekil verme anlamına gelmektedir.

8. Benleri aldırmak zararlımıdır?
Vücutta oluşan koyu veya açık renkli lekelenmeler veya oluşumlar çok çeşitli olabilmektedir. Bunların bazıları ileride cilt kanserlerime sebebiyet verebilmektedir. Bu anlamda benlerin öncelikle değerlendirilmesi ve şüphelenilen lezyonların cerrahi olarak alınması uygun olur. Ancak halk arasında inanıldığı üzere benlerin alınması veya kesilmesinin cilt kanseri yol açtığı inancının herhangi bir tutarlı dayanağı bulunmamaktadır.
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Temmuz 2015, 11:49   Mesaj No:6
Avatar Otomotik
Durumu:redüktif isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 50351
Üyelik T.: 13 Temmuz 2015
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Plastik Cerrahi Hastalıkları

plastik cerrahi başka hangi durumlarda kullanılıyor , illa estetik ameliyatlarında mı
Alıntı ile Cevapla
Alt 13 Temmuz 2015, 11:52   Mesaj No:7
Avatar Otomotik
Durumu:redüktif isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 50351
Üyelik T.: 13 Temmuz 2015
Arkadaşları:0
Cinsiyet:
Mesaj: 2
Konular: 0
Beğenildi:0
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Plastik Cerrahi Hastalıkları

[Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] operasyonları ortalama olarak kaç saat sürmekte
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Önemli Göz Hastalıkları antivirüs Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 5 20 Mart 2014 10:32
Plastik çocukta tansiyon yapıyor EyMeN&TaLhA Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 0 24 Mayıs 2013 10:19
Hangi plastik kaplar risk oluşturuyor? Esma_Nur Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 0 26 Mart 2012 16:34
Böbrek Hastalıkları antivirüs Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 6 12 Ocak 2009 16:51
Üroloji Hastalıkları antivirüs Tıbbı Nebevi ve Alternatif Tıp 3 24 Aralık 2008 22:34

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.