|
Konu Kimliği: Konu Sahibi dua dilencisi,Açılış Tarihi: 08 Kasım 2010 (20:28), Konuya Son Cevap : 21 Kasım 2024 (22:13). Konuya 79 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
20 Temmuz 2012, 15:53 | Mesaj No:51 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... “Çünkü” dedi Züleyha, “güzelliğin bir derin kuyu senin. Bir düşenin kurtuluşu kolay olmaz. Ne mutlu kalbine Sen düşene, ve ne mutlu Sen’in kalbine düşene…”
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
02 Ağustos 2012, 19:36 | Mesaj No:52 |
18 Aralık 2010 | Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... Usul usul yağar kar Kiminde neşe, kiminde gam… Buz gibi düşen kar taneleriyle kızarmış minik ellerini ovuştururken boynu bükükler Eldivenli çocuklar sıcak evlerinden karın bir an önce çoğalmasını bekler.. Oynadığı karın yan sokaktaki arkadaşının elini acıttığını bilmez o masum yürekler.. Seni seven otağındadır. Sana yanan sıcağındadır. Ne sevebildim… Ne yanabildim.. Çok üşüdüm… Beni de sar…
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
04 Ağustos 2012, 21:53 | Mesaj No:53 |
18 Aralık 2010 | Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... Bir ince iştir Yaşamak dediğin! "Sana" yürümek düşer... Çünkü; yol olur yeryüzü yürümeyi bilene... Yeter ki vakar olsun duruşun özlemli olsun yürüyüşün! "Yürümek" kavlin olsun ahdin olsun vefan olsun... Vur kendini yollara.. İmdada sesin olsun dara uzansın ellerin zora dayansın bileğin.. Olurda sürçerse ayağın; dayandığın güvendiğin her daim RABBİN olsun!
11 Ağustos 2012, 23:14 | Mesaj No:54 |
18 Aralık 2010 | Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... Hüzün en çok gülümseyenlere yakışır. İçindeki fırtınalı kışlara rağmen yüzünde baharı göstermeye çalışanların trajedisini birtek kendileri bilir… Hazandan Geçmeyen Hüzünden Ne Anlar..!
11 Ağustos 2012, 23:43 | Mesaj No:55 |
18 Aralık 2010 | Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... Ey sevgili..!! Ruhumu kuşatan sessizliğin , sensizliğinde sevdim seni. Ben seni , güneş doğmadan önce sevdim !!... Karanlık gecelerde , parlarken gözlerin bir yıldız gibi ,adına yazılan şiirleri okuyup ağlarken uğruna ,bulutlar eşlik ederken banasensizliğe açtım gözlerimi... Bir bıçak gibi saplandı sevdan yüreğime! Buğulu gözlerin takıldı gözlerime... Buzlu aralık gecelerinde üşürken ,volkanlar patladı kâlbimde.. Ey sevgili .. !.. Ben seni , dünya tutuşurken sevdim...
12 Ağustos 2012, 00:09 | Mesaj No:56 |
18 Aralık 2010 | Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... Baba, göz altlarındaki torbalarda yorgunluk biriktiren kederli göçmenidir evimizin. Bir an gelir göz altlarındaki torbaların bağcığını gözlerinin feriyle bağlayamaz olur artık. O iki bağcık da, hiç ummadığımız bir vakitte, hiç ummadığımız bir yerde çözülüverir. Çözülüverir ve babamız, bizden sakladığı bütün yorgunluklarını orta yerde bırakıp kederli yüzünü terk eder. Biliyor musunuz ? Babamız bir gün gerçekten ölür ! :(
12 Ağustos 2012, 23:18 | Mesaj No:57 |
18 Aralık 2010 | Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... Ne gariptir şu hayat ayağı kolu garip Sırlara sürükleyen o meçhul yolu garip Ecelin pençesinde tutsak düşmüş insanlık Bir nefeslik âlemde bir dünya dolu garip.
11 Kasım 2012, 17:28 | Mesaj No:58 |
18 Aralık 2010 | Cevap: satır arası TEFEKKÜR .... Hüzün nedir biliyor musunuz? Bir çocuğa son paranızla alıp verdiğiniz çikolatanın yere düşmesidir... Bir pazar günü bir aileyi uzaktan izlerken aile reisinin gelip sizden fotoğraf çekmenizi istemesidir... Dünyada insanlar açlıktan ölürken yediğiniz yemekten utanmanızdır... Kimsenin gelmediği bir adada kimsenin gelmeyeceğini bile bile beklemektir... Gecenin en güzel saatlerinde ayın yansımasını demir parmaklıklar arasında izlemenizdir... Nöbette beklerken size sıkılan kurşunla yere yığıldığınızda elinizin sevdiğinizin vermiş olduğu mendile gitmesidir.... Çöp kutusundan bulduğunuz atıl bir oyuncak arabayı akşam çocuğunuza getirmektir... Yaşlı bir insanın yıllardır yaşadığı eşini kaybettiği halde çocuklarına destek olmasıdır... Hüzün; bir kaybedişe gülümseyiştir... Hüzün; hayatın güzelliğini görmektir en büyük acılar içinde... Hüzün; beş parasız sokaklarda gezerken cebindeki son parayla aldığı ekmek arası döneri bir kediyle paylaşmaktır...
20 Ocak 2018, 21:46 | Mesaj No:59 |
18 Aralık 2010 |
Ahir zaman aşıkları, yaşadıklarını 3 harften ibaret görenler çözemezler gizemi.. Bilmezler ki; "Ayn'ın içi Cennet".. "Şın'ın içi Cehennem".. "Kaf'ın içi Araf'tır..!
09 Ocak 2019, 20:03 | Mesaj No:60 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 |
İnsanlarla az, Rabbinle çok konuş; belki o zaman kalbin rabbini görür Muâz b. Cebel (ra)
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konuyu Toplam 5 Kişi okuyor. (0 Üye ve 5 Misafir) | |