|
Konu Kimliği: Konu Sahibi nergiz,Açılış Tarihi: 23 Temmuz 2009 (12:55), Konuya Son Cevap : 23 Temmuz 2009 (12:58). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
23 Temmuz 2009, 12:55 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 7328 Üyelik T.:
23 Şubat 2009 | Deniz Yıldızı Deniz Yıldızı Bir adam okyanus sahilinde yürüyüş yaparken,denize telaşla bir şeyler atan birine rastlar. Biraz daha yaklaşınca bu Kişinin, sahile vurmuş deniz yıldızlarını denize attığını fark eder ve "Niçin bu deniz yıldızlarını denize atıyorsun ?" diye sorar. Topladıklarını hızla denize atmaya devam eden kişi, "Yaşamaları İçin" yanıtını verince, adama şaşkınlıkla: "İyi ama burada binlerce deniz yıldızı var.Hepsini atmanıza imkan Yok. Sizin bunları denize atmanız neyi değiştirecek ki ?" der. Yerden bir deniz yıldızı daha alıp denize atan kişi, "Bak Onun İçin Çok Şey Değişti," karşılığını verir. Alıntı... |
Konu Sahibi nergiz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Sivrisinek'teki Mucize | Bilgi Dağarcığı | Tuba_ | 5 | 2621 | 25 Nisan 2013 13:41 |
Mutlaka İzlemeniz Gereken Bir Video ! | Videolar/Slaytlar | Esma_Nur | 1 | 1627 | 25 Şubat 2013 11:37 |
Hayvan Resimleri | Resim/Karikatür | enderhafızım | 84 | 29374 | 12Haziran 2012 00:07 |
Carpe diem | Komik Paylaşımlar | nergiz | 0 | 1410 | 18 Şubat 2012 20:15 |
Kendini Gerçekleştiren Kehanet! | Serbest Kürsü | Efser | 1 | 2037 | 31 Mart 2010 18:14 |
23 Temmuz 2009, 12:58 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 7328 Üyelik T.:
23 Şubat 2009 | 3 Soruya 3 Güzel Cevap
Genç bir delikanlı senelerce yurt dışında okuduktan sonra vatanına ateist olarak geri döner. Üç sorusuna hiç kimse cevap veremediğinden dolayı canı gayet sıkıntılıdır. Ebeveyni oğullarına yardım etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan köyün hocasına götürürler. Hoca ve delikanlının arasında geçen dialog şöyle devam eder. Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma cevap verebilecek misin? Hoca: Allah'ın bir kuluyum ve Onun izniyle sorularına cevap verebileceğim. Delikanlı: Emin misin? Proferserler bile cevap veremedi bana. Hoca: Allah'ın izniyle cevap vermeye çalışırım Delikanlı: 3 sorum var 1. Allah yaşıyor mu? öyle ise,şeklini bana göster 2. Takdir (kader) nedir? 3. Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa neden cehenneme yollanıyor, cehennemde ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl yaksın. Tanrı bunu düşünemedi mi? Bu arada, aniden bizim hocamız delikanlının başı üzerinde bir saksı kırar. Delikanlı canı yana yana sorar; Neden sinirlendin ki? Hoca: Sinirlenmedim. Bu benim üç soruna bir cevabım der. Delikanlı: Hiç birşey anlamadım. Hoca: Nasıl hissetin kendini saksıyı başında kırınca Delikanlı: Tabii ki, fena bir acı hissettim. Hoca: Yani, acının varlığına inanıyor musun? Delikanlı: Evet Hoca: Bana bu acının şeklini göster ozaman! Delikanlı:Gösteremem. Hoca: Bu benim ilk cevabım. Herkes Allah'ın varlığını hisseder ama Allah'ı göremez. Hoca: Dün gece rüyanda benim başında saksı kırdığımı gördün mü? Delikanlı:Hayır. Hoca: Bugün böyle birşey ile karşılaşacağını hiç düşündün mü? aklındangeçti mi? Delikanlı:Hayır Hoca: Bu işte takdir dir (kader) Hoca: Biz neyden yaratıldık? topraktan yaratılmış değil miyiz? Delikanlı: Evet böyle denir. Hoca: E o zaman ? Saksıda topraktan yapılmadı mı? Allah isterse ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandıramaz mı? Alıntı... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |