|
Konu Kimliği: Konu Sahibi ebu katade,Açılış Tarihi: 19 Nisan 2010 (21:20), Konuya Son Cevap : 20 Nisan 2010 (17:22). Konuya 22 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
20 Nisan 2010, 12:02 | Mesaj No:21 | |
RE: Mürtedin Katli ve Fikir ve İnanç Özgürlüğü Alıntı:
Abdest namazın farzıdır. Bu her zaman geçerli br hükümdür. Abdestsiz namaz olmaz, suya ulaşamadıgın yerde teyemmümün dahi şartı var.. Kaç kilometre idi unuttum ama.. Bakarım bir ara, o kadar mesafeye kadar su bulamadıgınızda teyemmüm şartı oldugunu okumuştum.. Ayy evde sular kesik, abdest almaya su yok dur ben bahçeye ineyim teyemmüm edeyim toprağa taşa demeden evvel, bakkaldan bir şişe su alır yine abdest alırsınız.. Durum bu.. Diğer durumda; Allah kulu zorunlu tutmaz oyle zor şartlar altında illede kılacaksın demez. Kul isterse gider duvara teyemmüm eder, tuğla parçasına teyemmüm eder, ama kılar.. Niyetine bakar allah . Sen neden abdest almadan o şartta namaz kıldın demez. Siz Ebu Garib'de müslümanlar nasıl namaz kılıyorlardı biliyor musunuz o işkence altında... Anlatabildim mi ? | ||
20 Nisan 2010, 12:05 | Mesaj No:22 |
RE: Mürtedin Katli ve Fikir ve İnanç Özgürlüğü
Abdülmelk abi ben de seninle aynı şeyi söylemeye çalışıyorum işte.. Anlatamıyor muyum ki ne... Sağolasın budur işte... | |
20 Nisan 2010, 17:22 | Mesaj No:23 | |||
RE: Mürtedin Katli ve Fikir ve İnanç Özgürlüğü Alıntı:
EVET KILABİLİR, ALLAH ONA BU TAŞIYACAĞI YÜKÜ VERMEDİĞİ HALDE KILABİLİR . EVET BU DURUMDA ALLAHIN SEVGİSİNİ DE KAZANABİLİR . Abdestsiz kılabilir mi ? Evet kılabilir. İslam dininde bazı durumlarda geçerli olmak üzere RUHSAT vardır. Sanırım bu durum RUHSAT şartına uygun.
__________________ Ne mutlu müslümanım diyene, En büyük Allah başka büyük yok. | ||||
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |