|
Konu Kimliği: Konu Sahibi enderhafızım,Açılış Tarihi: 11 Aralık 2012 (12:53), Konuya Son Cevap : 11 Aralık 2012 (12:53). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
11 Aralık 2012, 12:53 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 5879 Üyelik T.:
28 Aralık 2008 | Eğitim Anlayışımız Eğitim Anlayışımız Eğitim Anlayışımız Müslümanlar İslami bir hareket oluşturunca İslami bir eğitimde nasıl olmalı diye düşündüler taşındılar. Birçok farklı metot tartışıldı yeni fikirler üretildi eski fikirler yenilendi yorumlandı birçok deneme yapıldı Kimisi eğitim deyince uzun bir zaman ve geniş bir programa ihtiyaç olduğunu insanın zihinsel ve fikir boyutunda eğitilmesini anlıyor. Kimisi öğrencinin İslam bilgisini artırmak gerektiğini düşünüyor. Kimisi öğrencinin akademik anlamda başarılı olmasını ve ismin önüne Dr. veya Prof. unvanlarını eklemesini anlıyor. Kimisi mühim olan teşkilat eğitimi verilen görevi anlamalı, algılamalı ve yerine getirmeli diye düşünüyor. Beklide bunun haricinde bir sürü başka düşünce ve görüşler var. Hepsinin birleştiği yer amaçları, hepsinin tek gayesi İslam için ümmet için nasıl daha faydalı bir nesil yetiştirebiliriz sorusuna cevap bulmak. Bu nesile ne öğretmeliyiz ki yeri ve zamanı geldiğinde ise yarasın bu ümmete faydası dokunsun Aslında bu sorunun cevabi sadece bugünkü Müslümanlar tarafından düşünülmemiş İslamiyet geldi geleli böyle bir ideal söz konusu nasıl bir insan olmalı, neler bilmeli neler öğrenmeli? Şüphesiz bu soru peygamber efendimize de sorulmuş çeşitli şekillerde isin özünü kaynağından öğrenmek babında. Bir keresinde bir sahabe Peygamber Efendimize şöyle diyor "YA Rasulullah bana İslamiyet’i öyle öğret ki bir daha senden başkasına sormayayım " peygamberimiz ona eğitimin öğretimin hayat standardının ve Müslümanlara en faydalı olunabilecek durumun tüyosunu veriyor hem de bir daha kimseye sorma ihtiyacı kalmadan "İMAN ETTİM DE SONRADA DOSDOĞRU OL" buyuruyor. Bence de tam olarak buraya, en başa dönmeliyiz fikri derinlik, akademik yükseklik, koşulsuz biat, İslami derinlik hepsi mutlaka değerli ayrı ayrı nitelikler. Ama özünde dosdoğru olmayan insan sıfırdır. Diğer bütün özellikler iman ve istikametten sonra değer buluyor, hadisi şerifte buyrulduğu gibi. Abdülkerim Doğanay |
Konu Sahibi enderhafızım 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
En Pratik Sağlık Bilgileri | Pratik / Faydalı Bilgiler | enderhafızım | 0 | 168 | 14 Ekim 2023 13:10 |
Kur'an Güzel Konuşun Diyor, Konuşuyor... | Serbest Kürsü | su damlası | 3 | 2551 | 24 Kasım 2016 14:16 |
Geeflow - Diriliş (15 Temmuz Darbe Rap Şarkısı) | İlahiler/Ezgiler | enderhafızım | 0 | 2080 | 23 Kasım 2016 12:06 |
Otuz Kuş & Dursun Ali Erzincanlı (Şehit Ömer... | İlahiler/Ezgiler | Esma_Nur | 1 | 2807 | 23 Kasım 2016 11:44 |
15 Temmuz Demokrasi Marşı (İndir) | İlahiler/Ezgiler | enderhafızım | 0 | 2397 | 23 Kasım 2016 11:10 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |