|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Arın,Açılış Tarihi: 15 Ocak 2009 (14:09), Konuya Son Cevap : 15 Ocak 2009 (14:11). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
15 Ocak 2009, 14:09 | Mesaj No:1 |
''BU TEVBE HİÇ İŞE YARAMIYOR !..'' ''BU TEVBE HİÇ İŞE YARAMIYOR !..'' Sessizce oturdu Bilge'nin karşısına genç adam. sıkıntılıydı. anlamakta gecikmedi halini Bilge adam: - hayırdır sıkıntılısın. - evet dedi genç adam ve başı önde devam etti : - ben çok kötü biriyim. ve boşuna namaz kılıyorum. Bilge adam biraz endişeli sordu: - bu yargı çok ağır nasıl vardın buna? - tevbe ediyorum, sonra yine işliyorum günahı. bu tevbe hiç işe yaramıyor. Bilge gülümsedi. önce bir çay koydu kendine ve genç adama, sonra öne eğidi ve sordu : - tevbe ettiğin zaman kimin seni affetmesini bekliyorsun? - tabiki Allah'ın diye heyecanla bağırdı genç adam. - başka? - başka mı, başka kim affedebilir ki? Bilge adam çayından bir yudum çekti ve arkasına yaslanarak konuştu: - bak genç adam tevbe bir pişmanlık ve kendini adil yargılamadır. sen kendini yargılayıp ve adil bir hüküm verip bunu gönlünce kabul edemedin mi bu bir tevbe olmaz. önce sen " KENDİMİ AFFETTİM" diyebilmelisin. adilce ama, laf olsun diye değil. sen gerçekten kendini affedebilirsen bu işten pişman olmuşsun ve hatanı kabul etmişsin demektir. dilinle affedilmeyi dilediğin sürece kendini tam yargılamamışsın ya da hükmünü verememişsindir. bunu yapabilseydin kendini de affedebilirdin. senin kendini affedebilmen o günaha karşı içinde artık bir nefret oluşmasıdır. kendini adilce yargılayamadığın sürece kendini affedemeyeceksin. önce kendini affetmeyi öğren. sen kendini affedebilirsen Allah'ta seni affeder. Genç adam durdu ve gözlerinin içine baktı bilgenin. şaşırmış sendelemişti. - buna delilin nedir? dedi. Bilge sakince cevapladı : - sen dedi, Allah'ın günah işlemeyen peygamberine neden "kendi günahın için de tevbe et" dediğini sanıyorsun??... ..... | |
Konu Sahibi Arın 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Azerinin aşkı :) | Serbest Kürsü | Filistin | 6 | 2582 | 21 Mayıs 2009 18:27 |
Futbol dini !.. | Serbest Kürsü | NUR | 2 | 2060 | 21 Mayıs 2009 18:24 |
ZİMEN DEFTERİ NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ ? | Serbest Kürsü | Arın | 0 | 1826 | 21 Mayıs 2009 17:08 |
DUALARINIZ KABUL OLMUYORSA.. | Serbest Kürsü | inzar | 1 | 1812 | 21 Mayıs 2009 12:03 |
MEŞHURLARIN OKUMA ALIŞKANLIKLARI | Serbest Kürsü | Arın | 0 | 1749 | 21 Mayıs 2009 11:56 |
15 Ocak 2009, 14:11 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | Cvp: ''BU TEVBE HİÇ İŞE YARAMIYOR !..'' Hayır; insan, kendi nefsine karşı bir basirettir. (KIYAMET SURESİ / 14) Allahseni affetsin; doğru söyleyenler sana açıkça belli oluncaya veyalancıları da öğreninceye kadar niye onlara izin verdin? (TEVBE SURESİ/ 43) "Kim Allah katında makamının nasıl olduğunu bilmek istiyorsa, günah işlediği zaman Allah’ın kendi yanındaki makamının nasıl olduğuna baksın.”(Tuhaf’ul- Ukul, s.189.) HZ.Ali.... |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |