Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Mayıs 2018, 16:55   Mesaj No:1

Mihrinaz

Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:44
Mesaj : 12.694
Konular: 1342
Beğenildi:12880
Beğendi:9446
Takdirleri:29717
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Sultan Kebabı-Medineweb Mutfağı

Sultan Kebabı-Medineweb Mutfağı

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi'nin Malzemeleri
2 adet yufka
400g tavuk göğsü
400g tavuk pirzola
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası (1 kaşığını ketçap kullanabilirsiniz)
1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
1 adet patlıcan
Pulbiber
Kekik
Karabiber
Tuz
Beşamel sos için:

1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Üzeri için:

Kaşar peyniri rendesi

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi'nin Yapılışı


Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın.
Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin.

Tavukları kuş başı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin.

Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.

Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçapı ilave edin.

Kapağını kapatarak 4-5dk kadar pişmeye bırakın.

Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin.

Baharatları da ekleyerek 3-4dk daha pişirin.
Tavuklar da artık pişmiş olmalılar.
Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.

Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.
Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin.
Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.
Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.

Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün.
190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin.
Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün.
Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~









Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Onun Arabası Var Çakarlı Çakarlı Makale ve Köşe Yazıları Kara Kartal 3 87 05 Mart 2025 23:23
Modern Tahrif Hımâr (Başörtüsü) Tesettür Konuları Mihrinaz 6 62 04 Mart 2025 14:17
Ramazan'da Öğrenelim Oruç-Ramazan Mihrinaz 8 162 01 Mart 2025 22:21
Azdahak/İskender Pala Eserler/Yazarlar Mihrinaz 1 79 28 Şubat 2025 20:27
PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı Gündem/ Manşetler Mihrinaz 1 48 28 Şubat 2025 17:37