|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 19 Mayıs 2018 (17:55), Konuya Son Cevap : 12Haziran 2024 (17:09). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19 Mayıs 2018, 17:55 | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | Sultan Kebabı-Medineweb Mutfağı Sultan Kebabı-Medineweb Mutfağı Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi'nin Malzemeleri 2 adet yufka 400g tavuk göğsü 400g tavuk pirzola 1 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı domates salçası (1 kaşığını ketçap kullanabilirsiniz) 1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye 1 adet patlıcan Pulbiber Kekik Karabiber Tuz Beşamel sos için: 1,5 yemek kaşığı un 1,5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz Üzeri için: Kaşar peyniri rendesi Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi'nin Yapılışı Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın. Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin. Tavukları kuş başı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin. Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçapı ilave edin. Kapağını kapatarak 4-5dk kadar pişmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin. Baharatları da ekleyerek 3-4dk daha pişirin. Tavuklar da artık pişmiş olmalılar. Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın. Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin. Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin. Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın. Yağlanmış fırın kabına ters çevirin. Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün. 190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin. Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün. Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ |
Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Dedesi Ruhunun Yanında | Serbest Kürsü | Sükutu-Ezber | 4 | 52 | 17 Aralık 2024 19:46 |
Peygamberler Neden Sadece Ortadoğu'ya Geldi? | Peygamberler(a.s) | Esma_Nur | 1 | 53 | 16 Aralık 2024 08:47 |
Namaz Hep Vardı | Namaz-Abdest-Teyemmüm | Mihrinaz | 0 | 39 | 16 Aralık 2024 08:36 |
Esad Ailesinin Keyfi Tutuklamaları | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 3 | 89 | 09 Aralık 2024 17:02 |
53 Yıllık Esad Rejimi Çöktü | Gündem/ Manşetler | Vasat | 8 | 118 | 08 Aralık 2024 09:59 |
12Haziran 2024, 17:09 | Mesaj No:3 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | kuş başı etlede yapılabilir bu tarif , güzel bir tarif ,denemek lazım..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
Benzer Konular | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
"Tavuklu Bohça Kebabı Tarifi "/medineweb | su damlası | Tavuk Yemekleri | 1 | 05Haziran 2019 19:32 |
"Karışık Sebze Kebabı "/medineweb mutfağı | su damlası | Sebze Yemekleri | 0 | 01Haziran 2018 13:16 |
Yavuz Sultan Selimden ibretlik kıssa.../medineweb | Esma_Nur | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | 1 | 17 Şubat 2018 08:27 |
"Köfteli Patlıcan Kebabı Tarifi"/medineweb mutfağı | su damlası | Köfteler | 0 | 24 Ocak 2018 14:51 |
''istemem''-fatih sultan mehmet han şiiri &medineweb.net | alperkara | Videolar/Slaytlar | 0 | 08 Aralık 2015 00:53 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|