Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Nisan 2024, 03:25   Mesaj No:1

Hâdimul İslam

Medineweb Baş Editörü
Hâdimul İslam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Hâdimul İslam isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:15
Cinsiyet:
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:46
Mesaj : 13.610
Konular: 1523
Beğenildi:13779
Beğendi:9905
Takdirleri:33029
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Gazze Perdenin Yırtıldığı Yer

Gazze Perdenin Yırtıldığı Yer

Gazze perdenin yırtıldığı yer. Oranın mü’mini burayı anlayamaz, buranın mü’mini de orayı.





Doğan her insan ölümü bekler fakat beklediğini unutur. Buna gaflet denir. Gaflet insana ebedi yurdunu unutturan kalın bir örtüdür. Bu örtünün altında uyudukça uyur insan. Ta ki ölüm gelip uyandırana kadar. İşte Gazze’de bu örtü kalkmış vaziyette. Gazzeli tezkeresini almış terhisini bekliyor. Gazzeli ölmeden önce ölmüş, dünya ile alacağı vereceğini bitirmiş. Bedenleri bu dünyada olsa da kalben, ruhen, aklen bu dünyanın insanı değiller.

Ölümü öldüremezsin. Ölümün yüzüne bakarsın. Onu okursun. Onunla barışırsın, artık hayatının bir parçası olur ölüm. Her yerde, her zamanda, her olayda o yanındadır. Ölüm senin yoldaşındır artık. Onsuz bir hayat düşünemezsin. Dünyanın en güçlü arkadaşı seninledir. Ölüm yanındayken sana kimse zarar veremez, kimse korkutamaz. Korkutsa neyle korkutacak ki? En derin korkuların membaı senin yanındayken.

Dünyanın en korkak insanları, dünyanın en cesur insanlarına saldırıyor. Öldürdükçe daha çok korkuyor, daha çok acı çekiyorlar. Kalpleri öylesine dayanaksız öylesine zayıf ki. Öldürdükçe ölümü öldürebileceklerini sanıyorlar. Öldürdükçe ölümden kaçabileceklerini...

Ölüm sırlı bir arkadaş. Ölümle dost olanın heybeti artıyor. Gazzeliler yavrularını teslim etmiş ölüme, dünyada onların yavrularından daha güvende olanı var mı? Kol kola girmişler ölümle, dünyaya meydan okuyorlar.

Gazze, almasını bilene çok büyük hakikat dersleri, karakter dersleri veriyor. Ölümden kaçan bizleri, ölümle konuşturuyor. Nasihat istersen ölüm yeter. Evet, ölümü düşünen, hubb-u dünyadan kurtulur ve âhiretine ciddî çalışır.

Bir mü’min önce ölüm konusunu halletmeli dünyasında. Ahirete imanın sırları, ölümü tanımayan bir mü’mine açılmayacaktır. Ölümü tanımayan bir müminin, kalbi her daim titrek ve korkak, imanı nakıs, sözleri hikmetsiz olacaktır.*

Kaçınılmaz son olan ölümü kaçarak tanıyamayız. Ölüm korkusu Müslüman hasleti değildir. Biz ölüm gerçeği ile barıştıkça bu dünyada nasıl yaşayacağımızın da dersini almış oluruz. Ölüm bize nasıl yaşayacağımızı öğreten en büyük muallimdir.

__________________




İnsanı BEDENEN ameliyat için BAYILTMAK gerekir.

RUHEN ameliyat etmek içinse AYILTMAK...


Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Hâdimul İslam 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Namazla Diriliş Değil Tevhidle Diriliş Namaz-Abdest-Teyemmüm Hâdimul İslam 0 29 20Haziran 2026 11:48
Nas Suresi Kavram Haritası Tefsir Çalışmaları Hâdimul İslam 0 55 19Haziran 2026 12:59
Felak Suresi Kavram Haritası Tefsir Çalışmaları Hâdimul İslam 0 35 19Haziran 2026 12:51
İhlas Suresi Kavram Haritası Tefsir Çalışmaları Esma_Nur 1 93 17Haziran 2026 22:14
Fahiş Fiyat İddialarıyla Beyaz Et Sektörüne... Gündem/ Manşetler Hâdimul İslam 0 68 12Haziran 2026 18:19