Medineweb Forum/Huzur Adresi

Go Back   Medineweb Forum/Huzur Adresi > .::DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI.::. > Diyanet İşleri Başkanlığı > Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat

Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi:  02 Şubat 2024 (12:30), Konuya Son Cevap : 02 Şubat 2024 (14:20). Konuya 1 Mesaj yazıldı

Beğeni Aldı3Kez Beğenildi
  • 2 Beğenilen Mihrinaz
  • 1 Beğenilen Kara Kartal
Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme
Alt 02 Şubat 2024, 12:30   Mesaj No:1
Medineweb Baş Editörü
Mihrinaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Mihrinaz isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 14593
Üyelik T.: 15 Kasım 2011
Arkadaşları:68
Cinsiyet:Anne
Memleket:MEDİNEWEB
Yaş:43
Mesaj: 12.402
Konular: 1269
Beğenildi:11845
Beğendi:8990
Takdirleri:26241
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Korsan Hutbe!

Korsan Hutbe!

"KORSAN HUTBE!"

Kıymetli cemaat:

Bu haftaki hutbemi benim içimi sızım sızım sızlatan, eminim ki sizlerin de içini yakan, namaz kılarken seccadesinin üzerinde katledilen Diyarbakırlı Ramazan hocaya ayırıyorum.

Dünyalık bir beklentisi, bir hayali, bir menfaati olmadığı her halinden belli olan, Allah adına, insanlık adına, kardeşlik adına bir derdi olduğu üslubuna, diline, eline, yüzüne, mimiklerine, sözlerine yansıyan ve Allah'ın bu garip, bu fakir, bu yiğit kulunun hakikati söylemesine tahammül edemeyen satıcılar, Ramazan'ı sürekli incittiler, üzdüler, horladılar.

Ramazan'ın katledilmesinde bir dahilleri olmasa bile, onun nefes almasını, onun konuşmasını, onun hakikatin peşinde olmasını istemiyorlardı. Ve istedikleri oldu! Ramazan'ı katlettiler! Daha doğrusu, Ramazan şehit oldu.

Ramazan hoca gibi iktidar gücüne yaslanmayan, sürülerle koruması olmayan, holdingleri olmayan, sarığı, sakalı, cübbesi, fistanı, kavuğu olmayan yiğitlere toplum olarak sahip çıkamadık. Ramazan'ın ilminin, Ramazan'ın gayretinin, Ramazan'ın derdinin binde birine bile sahip olamayan zır cahiller, şeyh, gavs, veli ismi altında milyonlarca insana, milyarlarca paraya hükmediyorlar. Hiçbir ilimleri, hiçbir dertleri, Allah adına hiçbir kaygıları, insanlık adına, müslümanlar adına hiçbir tasaları yok. Sadece yalan, hikaye, masal, mit, hurafe, korku, umut satıyorlar.

Müslümanların iradelerini, şahsiyetlerini, akıllarını, insan olmuşluklarını katledip adeta et yığınları haline getiriyorlar. Güçleri, imkanları, sermayeleri, paraları, malları, kalpakları, cübbeleri itibar görüyor ve Ramazan gibi garibanlar tezgahlarına zarar verdiği için müritlerine hedef gösteriyorlar.

Aziz cemaat:
Unutmayın ki, Ramazan bu dünyada imtihanını verip gitti. Yarın ona dünyada rahat yüzü göstermeyen din sermayedarları da ölecekler! Bizler de öleceğiz. Ramazan'ın ve Ramazan gibilerin yanında mı, yoksa onu susturmak isteyenlerin, onun katline sebep olanların mı yanında olup olmadığımız sorulacak. Nasıl cevap vereceğimizi şimdiden düşünmemiz gerekiyor!

Gösteriye, şova, menfaate döndürülmüş sözde "dini yaşantının" tam ortasında; sarıkların, sakalların, şaşanın, mercedeslerin, kalabalıkların, gücün "dindarlık" diye nitelendiği zamanda/ülkede, adeta başka zamanlardan, başka mekanlardan, başka bir dünyadan gelmiş, doğrularıyla, yanlışlarıyla, hatalarıyla, eksikleriyle kaliteli bir duruşun, kaliteli bir imanın, kaliteli bir insanın nasıl olması gerektiğini göstermişti. Onu genç yaşında katlettiler.

Belki de onun katledilişine onun adına sevinmemiz gerek; zira bu dünyada katil olmak da var. Din satarken ölmek de var! Boş kafanın üzerine sarık sarıp gezerken, utanmaz bir yüzü sakalla kamüfle ederken, insanları kendine kul ederken, müminleri müritliğe çağırırken, tövbe satarken, yanmaz kefen satarken, cennetten huri pazarlarken, Allah'a ve rasülüne din adına iftira atarken, ilahlık taslarken, gaybı taşlarken, şeytandan vahiy alıp bu vahiyle müslümanları uyuşturmaya çalışırken, iktidar gücünün gölgesine sığınırken, şirkin dibine dalarken, sırat-ı müstakime paralel yollar yaparken, Allah'tan gizli (!) olarak, Allah'ı kandırarak (!) (haşa) cennete kaçak tüneller kazarken, sidik, sümük, takunya, kıl, tüy, muska pazarlarken, 500 ayet getirseler de inanmayın derken, Buhari çökerse İslam çöker diye gürlerken, Allah'ın tabiat ayetleriyle Kur'an ayetlerini kavga ettirirken, ataları putlaştırırken ölmek de vardı!

Ramazan hoca bunları yaparken değil, bunları yapanlar tarafından linç edilirken öldü/öldürüldü! Allah rahmet eylesin. Allah hepimize böyle bir duruş, böyle bir cesaret, böyle bir son nasip etsin. Allah'tan kaçarken değil, Allah'a kaçarken can vermeyi ihsan etsin.

Hayırlı cumalar!!!

Ramazan Yaman
su damlası ve Kara Kartal beğendiler.
__________________

~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~




Alıntı ile Cevapla

Konu Sahibi Mihrinaz 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir
Konu Forum Son Mesaj Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj Tarihi
Dört Entrikacı mı Dört Dahi mi? Duhatul Arab İslam/Dinler/Mezhepler Kara Kartal 1 82 09 Nisan 2024 00:40
Fakire Makarna Sadakası Medineweb.net Videolar Kara Kartal 1 68 08 Nisan 2024 17:02
Başörtülü Bacıma Ters Kelepçe İslami Haberler Mihrinaz 1 52 08 Nisan 2024 03:17
Merhemet Duyğusu Sende Yoxdursa Şiirler ve Şairler Mihrinaz 0 76 05 Nisan 2024 15:20
Gazze Perdenin Yırtıldığı Yer Makale ve Köşe Yazıları Mihrinaz 0 70 01 Nisan 2024 03:25

Alt 02 Şubat 2024, 14:20   Mesaj No:2
Medineweb EDİTÖRÜ
Kara Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu: Kara Kartal isimli Üye şuanda  online konumundadır
Medine No : 59105
Üyelik T.: 03 Şubat 2018
Arkadaşları:1
Cinsiyet:
Mesaj: 3.634
Konular: 430
Beğenildi:3256
Beğendi:3722
Takdirleri:26348
Takdir Et:
Standart

Ramazan hoca bunları yaparken değil, bunları yapanlar tarafından linç edilirken öldü/öldürüldü! Allah rahmet eylesin. Allah hepimize böyle bir duruş, böyle bir cesaret, böyle bir son nasip etsin.

su damlası beğendi.
__________________
Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım.
Çünkü beni sadece onlar incitebilirler
Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir)
 

Benzer Konular
Konu Başlıkları Konuyu Başlatan

Medineweb Ana Kategoriler

Cevaplar Son Mesajlar
Hutbe:Nevruz Arasat Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 22 Mart 2009 18:44
Hutbe:Hac Arasat Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 20 Mart 2009 21:38
Hutbe Ve Hutbe İle İlgili Hususlar Verda_Naz Hadis-i Şerif 0 26 Kasım 2008 02:03
Hutbe Duaları MERVE DEMİR Dua Bölümü 0 17 Eylül 2008 23:32
hutbe Huzurİslam Tebliğ-İrşad-Vaaz-Hutbe-Nasihat 0 30Haziran 2008 14:37

Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.kaabalive.net Bir Ayet Bir Hadis Bir Söz | www.medineweb.net Yeni Sayfa 1
.::.Bir Ayet-Kerime .::. .::.Bir Hadis-i Şerif .::. .::.Bir Vecize .::.
     

 

 Medineweb Sosyal Medya Gruplarımız:  Medineweb  Medineweb  Medineweb  Medineweb Medineweb     

  www.alemdarhost.com sunucularını Kullanıyoruz.