|
Konu Kimliği: Konu Sahibi melik,Açılış Tarihi: 29 Ekim 2007 (21:57), Konuya Son Cevap : 25 Şubat 2008 (10:58). Konuya 16 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
29 Ekim 2007, 23:08 | Mesaj No:11 | |
Cvp: Bedr'in Arslanları kadar kimse şanlı olamaz!!!! Alıntı:
düşünmeye gerek yok tabikide BEDR'İN ARSANLARI. | ||
29 Ekim 2007, 23:09 | Mesaj No:12 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: Bedr'in Arslanları kadar kimse şanlı olamaz!!!!
Nur hocam düşünmek değil ki.. Ashabı bedire denk veya daha kıdemlisi varmıdır Kuranda övülmüş ,hadislerde övülmüş bir ashabi kiram gurubundan bahsediyoruz... |
29 Ekim 2007, 23:12 | Mesaj No:13 |
Cvp: Bedr'in Arslanları kadar kimse şanlı olamaz!!!!
çanakkalde yazılan destana yapılan yapılan bir methiyedir teşbihte hata yapacak kadar konuya yabancı olmayan üstadı eleştirmek boşa kürek çekmektir zaman kaybetmeye gerek yok böyle konularla .ha bu ifade kullanan kişiye göre değişir tanımadığımız biri söylemiş olsa belki farklı yorum yapılabilir ama akife saygısızlık olur .
| |
30 Ekim 2007, 01:00 | Mesaj No:14 |
Cvp: Bedr'in Arslanları kadar kimse şanlı olamaz!!!! dava,cihat ve cihadda yani savaştaki maksat göz önüne alındığında Bedrin Aslanlarını Şanlı kılan bu mücadelenin temelinde islamın üstünlüğü için yapılan bir savaş olunmasıdır... çanakkale savaşında mücadele vatanın bölünmezliği ve korunması üzerineydi. ama imanlı bir orduyu temsil eden bu beyitler mehmet akifin benzetmesi ile her açıdan yine Bedrin Aslanlarını Şanlı kılmaktadır.. | |
25 Şubat 2008, 10:42 | Mesaj No:15 |
Cvp: Bedr'in Arslanları kadar kimse şanlı olamaz!!!!
Selamlar, Ah be kardeşlerim, bi dikkatli okusanız... Virgülün yerine dikkat edelim. Şimdi virgülün yerini değiştirip yazıyorum: [FONT=Palatino Linotype][SIZE=4][B][I][SIZE=3] Bedr'in arslanları, ancak bu kadar şanlı idi.: virgülü burada yanlış kullandık ve dikkatle okuyunca gördük ki anlam yanlış. buradan bedrin arslanlarının şanının en fazla çanakkale şehitleri kadar olduğu anlamı çıkıyor. [SIZE=4][FONT=Palatino Linotype]Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi.: şimdi virgülü doğru yerde kullandık. vurguyu bedrin arslanları kelimesine yaparak, yani bedrin arslanları kelimelerinin üstüne bastırarak ve ancak kelimesinden sonra durarak okuduk ve gördük ki anlam doğru. yani ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ KADAR ŞANLI BİR TOPLULUK DAHA VARDI, ONLAR DA BEDRİN ARSLANLARI İDİ anlamı çıkıyor. peki buradan BEDRİN ARSLANLARININ ŞANI SADECE BU KADARDI ANLAMI ÇIKIYOR MU? HAYIR!!! yani kardeşlerim siz MEHMED AKİF'İ TANIMAMIŞ, ANLAMAMIŞsınız ki böyle bir hata yapacağına ihtimal veriyorsunuz, dahası anlam apaçık olduğu halde hala çanakkale şehitlerini bedrin arslanlarının makamıyla tartıyorsunuz. MUHAKKAK BEDRİN ARSLANLARI DAHA ŞANLI İDİ. Mehmed Akif de diyor ki bu şana sahip bir tek bedrin arslanları vardı (ve onlar daha fazla şana da sahip idiler). NE KADAR USTALIKLA ANLATILIP DA SIRLI BİR ŞAHESER ORTAYA KONULMUŞ, BİZ SADECE ANLAYAMADIĞIMIZ İÇİN DOĞRU MU YANLIŞ MI TARTIŞMASI YAPIYORUZ. ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ BEDRİN ARSLANLARINDAN DAHA ÜSTÜN GÖREN KİMSE YOK, VARSA DA BU MEHMED AKİF DEĞİL. | |
25 Şubat 2008, 10:51 | Mesaj No:16 | |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Bedr'in Arslanları kadar kimse şanlı olamaz!!!! Alıntı:
Ve aleykum selam kardeş Yorumlara bakılırsa zaten aksini iddaa eden olmamış. | |
25 Şubat 2008, 10:58 | Mesaj No:17 |
Cvp: Bedr'in Arslanları kadar kimse şanlı olamaz!!!! Hayır Aksini İddia Eden Olmuş. Şöyle Ki; Bedrin Arslanlarını Çanakkale Şehitlerinden Üstün Gören Olmamış Ama Mehmed Akif'i Yanlış Anlayıp Da Onun Öyle Yazdığını İddia Eden Olmuş. Asıl Mesele Budur Zaten. Dün De Başbakanımız Yanlış Vurgu İle Yanlış Anlam Vererek Okudu. Ben Çok Üzülüyorum Şahsen. Biz Cümlenin Düşük Olduğunu Göremiyoruz. Düşüklüğü Giderip De Düz Cümle Yaparsak Şöyle Olacak: Ancak Bedrin Arslanları, Bu Kadar Şanlı İdi. Buradan Da Bedrin Arslanlarının Ancak Çanakkale Şehitleri Kadar Değil, Çanakkale Şehitlerinin Ancak Bedrin Arslanları Kadar Şanlı Olduğu Anlanır. Yani Çanakkale Şehitlerinden Daha Şanlı Bir Grup İnsan Vardı Onlar Da Bedrin Arslanları İdi. Mehmed Akif Çok Usta Bir Şair Ve Asla Çanakkale Şehitlerini Bedrin Arslanlarından Üstün Görmeyecek Birisi. Böyle Bir Şey Aklının Ucuna Gelmiş Olsa Kafiyeyi Ölçüyü Bozar, Şiiri Değiştirir De Yanlış Anlamalardan Uzak Kalırdı Bence. Selametle... _________________ Küçük harf hususuna dikkat edelim lütfen.. YÖNETİM | |
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |