|
Konu Kimliği: Konu Sahibi emin1905,Açılış Tarihi: 13 Kasım 2007 (01:54), Konuya Son Cevap : 19 Şubat 2014 (02:46). Konuya 19 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
19 Kasım 2007, 10:27 | Mesaj No:11 | |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: Aşıksan kendinden utan Alıntı:
Ne bileyim siz hep muhalefet takılıyorsunuz ya o bakımdan [B]Ayrıca söz ün (kal) demek olduğunu şimdi öğrendim | |
19 Kasım 2007, 10:28 | Mesaj No:12 | |
Cvp: Aşıksan kendinden utan Alıntı:
kardeş sen burada anlaşılamıyosun veya derdini düşüncelerini anlatamıyorsun. ( memurlar ne oldu buarada takılmıyomusun benim gibi? ) | ||
19 Kasım 2007, 10:51 | Mesaj No:13 |
Cvp: Aşıksan kendinden utan
memurlara takılıyorum bu günlerde faruk niki ile.. -- g-v-l kökünden gelir.gavlen söz demekç illetli kelime olduğu için gâl e dönmüş.türkçede kal diye yazılır olmuş..epey evrim geçirmiş..:=)) ve sonunda bizim başımıza patlamış..yaw her işi beceririrmde şu sırtıma ihalenin kalmamasını beceremedim ..kabak başıma patliy hep :=) | |
19 Kasım 2007, 13:30 | Mesaj No:14 |
Rabbim ! Kitap yüklü eşek olmaktan sana sığınıyoruz... Lamba gibi hem kendi aydınlanan Hem de Etrafını aydınlatan bir kul olmayı ümid ediyoruz.. O Lambanın kaynağının kesilmesinden sana sığınıyoruz......... Amin................. | |
19 Kasım 2007, 13:41 | Mesaj No:15 |
amin taha ve yasin ve hamim ve kafhayaaynsad ve eliflammim ve hamimaynsingaf..velhamdulillahi rabbil alemin. -- bu sorum ciddidir. amin taha ve yasin ne demek ? | |
19 Kasım 2007, 14:24 | Mesaj No:16 |
] bu sorum ciddidir. amin taha ve yasin ne demek ? Değerli kardeşim Amin ''Taha -yasin..'' Demek;bu değerli surelerin yüzü suyu hürmetine duamızı kabul et Rabbim manasında kullanılır.. taha yasin ...sureleri ve ismi zikredilen ayetler müteşabih diye ifade edilen ayetlerdir Bunların insanlar tarafından bilinebilen kesin bir anlamı yoktur..Efendimiz aleyhis salatu ves selam ile teala arasında sır olan şifreli ayetler mahiyetindedir. Ancak bazı leğavi ve işari tefsirciler naçizane şerhlerde bulumuşlardır... Örn; Yasin '__ya sin :ayrı yazılışta ey insan demektir.Arapça olarak yazımı incelendiğinde de insanın ana karnındaki bir oluşum evresini andırır... gibi yorumlar vardır. En iyisini bilir dostum........ | |
19 Kasım 2007, 20:14 | Mesaj No:19 |
diyelim kardeş... hatta bi hurmeti kulli suratil kur'a-nil kerim de de _yani kur'an'ın tüm sureleri hürmetine_ bi hurmeti eshabil bedir, bi hurmeti esmaul husna, bi hurmeti ismil eazam, bi hurmeti muhammdedun sallallahu aleyhi ve sellem, bi hurmetin nebiyyin vel murselin bi hurmetis salihin vel mu'minin............................. Ne kadar ekleyebilirsen kardeş Ancak ihlas tek sebep... | |
19 Şubat 2014, 02:46 | Mesaj No:20 |
Durumu: Medine No : 20781 Üyelik T.:
10 Ekim 2012 | Cevap: iskendeer Palanın son kitabı Aşkname'den Bir genç, mahallesinden bir kızı sevmişti. Sonra yolları ayrıldı ve genç gurbete gitmek zorunda kaldı. Aradan uzun yıllar geçti, içindeki aşktan zerre miktar eksilme olmadı. Geri dönebildiğinde sevgilisi ona sitem etmiş ve şöyle demişti: -A gönlüme hükmeden!.. Bunca yıl geçti, yolunu gözledim. Ne bir haber, ne bir mektup.. Meğer ne kadar vefasızmışsın.. Hakiki âşık başını yere eğdi, gözlerinden yaşlar boşandığı sırada cevap verdi: -Ey sevgili! Yüzünü görmek benim için uğruna ölünecek bir hasret iken, o şerefi postacıya mı bağışlasaydım?.. İskender Pala / Aşkname |
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |