|
Konu Kimliği: Konu Sahibi NUR,Açılış Tarihi: 10 Aralık 2007 (21:58), Konuya Son Cevap : 12 Aralık 2007 (00:33). Konuya 6 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Aralık 2007, 21:58 | Mesaj No:1 |
Ne İncin,Ne İncit.... Ne İncin,Ne İncit.... Gönül çalamazsan aşkın sazını Ne perdeye dokun ne teli incit Eğer çekemezsen gülün nazını Ne dikene dokun ne gülü incit Bülbülü dinle ki gelesin coşa Karganın namesi gider mi hoşa Meyvesiz ağacı sallama boşa Ne yaprağa dokun ne dalı incit Bekle dost kapısın sadık dost isen Gönüller tamir et ehli dil isen Sevda Sahrasında Mecnun değilsen Ne Leyla'yı çağır ne çölü incit Rızaya razı ol hakka kailsen Ara bul mürşidi müşkülde isen Hakikat şehrine yolcu değilsen Ne yolcuyu eğle ne yolu incit Gel haktan ayrılma hakkı seversen Nefsini ıslah et er oğlu ersen Hüdai incinir inciden versen Ne kimseden incin ne eli incit AŞIK HÜDAİ
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
Konu Sahibi NUR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Hadîsi anlamak için nelere dikkat etmeli | Hadis-i Şerif | NUR | 0 | 2570 | 10 Ağustos 2009 21:09 |
Allah Rızası İçin Hadis Uyduranlar/Medineweb | Hadis-i Şerif | Mihrinaz | 1 | 2980 | 10 Ağustos 2009 21:07 |
18.HAFTANIN KONUSU:Çocuklar Dünya Hayatının Süsü... | Hafta'nın Konusu | NUR | 1 | 2975 | 10 Ağustos 2009 00:05 |
35.Haftanın Misafiri Elifzişan | Hafta'nın Misafiri | kurtmehmet | 11 | 6745 | 09 Ağustos 2009 23:35 |
Çocuklar Ümmetin Geleceğidir! | Çocuk ve Aile Sağlığı | NUR | 0 | 2583 | 07 Ağustos 2009 23:03 |
10 Aralık 2007, 22:11 | Mesaj No:2 |
Cvp: Ne İncin,Ne İncit.... Kardeşim Allah senden razı olsun. Ne kadar güzel bir paylaşım olmuş. inanın bu dizeleri okuyunca o kadar mutlu oldum ki. daha önce de okumuştum sanki ama bu kadar etkilenmemiştim. Kitaplığımın bir köşesinde bu güzel şiir de yer alacak inşallah. NE GÜZEL SÖZ "NE İNCİN NE DE İNCİT" selam ve dua ile... | |
10 Aralık 2007, 22:23 | Mesaj No:3 |
Cvp: Ne İncin,Ne İncit....
Allah cümlemizden razı olsun inş. ne güzel söylemiş değil mi büyüklerimiz.... üstad Yunus Emre den; ---------------------------- Bir kez gönül kırdı isen, B u kıldığın namaz değil Yetmiş iki millet dahi Elin yüzün yumaz değil...
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
11 Aralık 2007, 11:43 | Mesaj No:4 |
Cvp: Ne İncin,Ne İncit....
gönül veremessen nefsin hakkını ne emri bildir ne nehye dokun gözetmez isen hakikatin vaslını elaleme talkın vermeyesin sakın --- dökme sular ile değirmen dönmez içerden kaynayan göl olmayınca bağlandım demekle ümmet olunmaz rasullah a uyan hal olmayınca... | |
11 Aralık 2007, 19:25 | Mesaj No:5 |
Cvp: Ne İncin,Ne İncit.... En yüce makamdır ya ne kimseden incinmek ne de kimseyi incitmek... Rabbim bu güzellikleri derunumuza nakşeyliye... Amin....... | |
11 Aralık 2007, 23:22 | Mesaj No:6 |
Cvp: Ne İncin,Ne İncit.... Kalp kırmak kabeyi 70 defa yıkmak gibidir. Allah-ü Teala ''ben inanan kulumun kalbindeyim'' diyor. İmanlı bir dostun kalbini kırdığımızda unutmayın ki Rabb-i Rahimi kırmış oluyoruz.Yazdıklarım önce kendi nefsime...
__________________ Dünyayı Güzellik Kurtaracak. Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey... | |
12 Aralık 2007, 00:33 | Mesaj No:7 | |
Cvp: Ne İncin,Ne İncit.... Alıntı:
Mesele karşındakinin imanlı olup olmaması değil, Mesele o eserin sahibi Yüce Müessir'i nisbete almak... Günahkarın günahını şahsına taşırmadan, yüzüne vurmadan muamele edebilmek... Rabbimiz Musa aleyhis selama, Fir'avn a gitmesini emrederken ___tatlı, yumuşak bir üslup__ demek manasına gelen kavli leyyin ifadesini kullanmıştır... Karşımdaki ne yahut kim olura olsun, yarın onunla yer değiştiriceğim belli mi ? __hayır... Peki Ömer misali ! Ey imanlı olduğumu zanneden ben ! onun benden daha ziyade bir iman sahibi olmayacağı belli mi ? __hayır.. O sebeple biz acize düşen, lütufların Latif olan Sevgili'den olduğunun farkında olmak, Hale şükretmek, Karşıdakine acımak, en tatlı yoldan mücadele etmek, Sözlü & fiili duada bulunmak.. Rabbim zinetlerin en güzeli olan bu vechelele biz acizleri tezyin ede... Amin... | ||