|
Konu Kimliği: Konu Sahibi wekteki,Açılış Tarihi: 30 Aralık 2009 (19:36), Konuya Son Cevap : 04 Ocak 2010 (18:26). Konuya 2 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
30 Aralık 2009, 19:36 | Mesaj No:1 |
Gúla Rozín Gúla Rozín Göçmen kuşlar konmuş kırık pencereme kanatlarında ayışığı, müzdelife ve yavru yılan derisi bebek hıçkırıkları duyuyorum dere kenarlarında kiraz dalında bahar çiçekleri sanki gülüşlerinin her bir tanesi lapa lapa kar yağıyor, bak kar örtüyor anne dudaklı ninnileri görünmez oluyor beyaz kelebekler üşüyor sevgiye dair tüm sözcükler ölünce beni de beyazlar içinde gömün kefenim olsun gúla rozín, kefenim yıllar önce giydiğin beyaz gelinlik. Yaşamak bir şiir, yeni anladım mısraları bünyanun mersus, sarı yapraklar ve buz mavisi dağların bir yamacı muhacir çeşmesi zozan, yeşil örtüsü çoban kızının bir yamacı güneş vuran göğsüm bir kez bile değmeyen gölgesi saçlarının içimde kaval sesi var kuzular meletiyorum mezarlıklarda ben ölünce sen kapat cansız ağzımı, gúla rozín soğuk dudaklarımda gezdir, çoban kızı yüzüksüz parmaklarını. Dört tane duvar ve huzurlu bir sabah kahvaltısı anladım ki buymuş dünyada en büyük zenginlik üşüyorum sokaklar çok soğuk, gúla rozín yıldızların sayısını bile ezberledim saya saya neden her gece aynı şeyler giriyor rüyalarıma bir evladın yüreğine gömdüğü hüzün küçük bir kız çocuğunun kıvrım kıvrım saçları her okşadığımda bir daha yarılır kızıldeniz orta yerinden her öptüğümde bir damla su düşer ateşine ibrahimin her kokladığımda bir güvercin yuva yapar sevr mağarasına ve her uyandığımda yeniden korku yeniden çığlık bir mukaddime de ben yazarım kendi endülüsümde bir danişmend de ben olurum dergahsız ve yurtsuz bir hasan sabbah da ben büyütürüm gizli gizli içimde. Beyaz bir çiğdem üşüyor yangınlar ortasında kardelenler açmış bir annenin kucağında yağmur, her zamanki gibi hüzün ve ayrılık acı çekiyor gökyüzü, yıldırımdan biliyorum dúáya kalkıyor dalları ağaçların alnında secde izi var mavi kır çiçeklerinin wennecmu weşşeceru yescuden ölünce beni de bir ağacın gölgesine gömün bırakın, hiç olmazsa mezarımda huzur içinde yatayım sen sakın gözyaşı dökme, çoban kızı bir damla su yıkasın günahlarımı. Düğün alayı kurulmuş eteklerinde dağların yaylalar şenlenir eğlenir kalabalıklar en güzel kıyafetlerini giymiş kadınlar ve çocuklar düğündür bu, süslenir atlar çalar davullar düğündür, halaylar çekilir delilo delilo seyrané düğündür, türküler söylenir delalé lorke düğündür, göğe yükselir zılgıtlar tililililili düğündür, kesilir kurbanlar deh deh deh düğündür, yemekler pişer kazanda tey tey tey ve gelin, aşiretin en taze kurbanı gelin, gúlperí baxça gúlistané gelin, tríya nava rézé gelin, kınalı ellerinde ayrılığın çizgileri gelin, yitik ülkenin kayıp yaşamı gelin, duvağında günbatımının utancı gelin, gülteninde yere düşen bir yaprak gelin, çeyizinde adını arayan bir coğrafya kaç tane ırmak aksın suskun gözlerinden, bilmem ki kaç tane şiir yeşile çalsın gelin gelin, kaç tane asiye emzirsin bebelerini. | |
Konu Sahibi wekteki 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Gúla Rozín | Şiirler ve Şairler | wekteki | 2 | 1777 | 30 Aralık 2009 19:36 |
Kürt Ergenekonu iş başında | Serbest Kürsü | wekteki | 2 | 1697 | 09 Aralık 2009 12:37 |
Vahşet... | Serbest Kürsü | wekteki | 0 | 1177 | 08 Aralık 2009 18:13 |
31 Aralık 2009, 21:45 | Mesaj No:2 | |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | RE: Gúla Rozín Alıntı:
| |