|
Konu Kimliği: Konu Sahibi _bülbül_,Açılış Tarihi: 22 Mayıs 2010 (11:27), Konuya Son Cevap : 01 Temmuz 2024 (13:48). Konuya 4 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
22 Mayıs 2010, 11:27 | Mesaj No:1 |
Adem olmaktır tek hevesim Adem olmaktır tek hevesim Âdem olmaktır tek hevesim! Söyleyemem, Has kelamınızla boy ölçülemem, Edebin sevdasıyla ve kelamın anlamıyla yürüyemem. Ne sazendeyim, Ve ne de meşk âleminde nefesim, Ben tasavvufu nerden bilirim, fakirliğimden eminim! Gecesinde uyuyan, Gün içinde pek zorlanan âdemim, Hizmet bendinde çok sefilim, nefsimle pek dertliyim! Elbette ki, Âdem olmaktır tek hevesim, Tefekkürü mevti ben nereden bilirim, ben ahenksizim! Enaniyet, İçinde nefeslenen bilinçsizim, Hadsizliğin sahifelerinde gezinirim çünkü çok idraksizim! Ne mezarda, Ve nede hazanda hissedenim, Zevki uğruna varlığını gark eden bir nefesim neyi bilirim! Kalbi duyuşlardan, Ruhi algılamalardan nasipsizim, Günümü gün eder, hezeyan içinde kelam eder gezinirim! Düşünmeyi özlerim, Lakin bilgisizliğimle acz içindeyim, Muhabbeti yarenlik için öncelerim, dostluğa evet hasretim! Sanki Bir boşluğun kadrindeyim, Elbette dost nefesleri hissederim, lakin bilirim ben fakirim! Ancak, Sizinle hamiyeti müşahede ederim, Suhuletli halinizde şefkati görürüm onun için şevk içindeyim. Ötelerin, Ruhi iklimde ki her nefesin, Mezar içinde bekleyen mevtin, haşyet içinde ki düşüncelerim, Bir bir sıralanıyor, Acımasızca karşıma çıkıyor, Kalbim o vakit fevkalade titriyor, ruhum çok daralmalar yaşıyor! Mustafa Cilasun | |
Konu Sahibi _bülbül_ 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Adem olmaktır tek hevesim | Şiirler ve Şairler | Kara Kartal | 4 | 2735 | 22 Mayıs 2010 11:27 |
Dostlarımız........ | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | su damlası | 4 | 2360 | 09 Mayıs 2010 10:35 |
İsmailce kurban olabilmek | Hacc-Umre-Kurban | kurtmehmet | 3 | 3114 | 21 Kasım 2009 20:58 |
Ömür seccadesini gönül dergahına serenlere...... | Makale ve Köşe Yazıları | _bülbül_ | 2 | 2335 | 12 Kasım 2009 21:52 |
çarpık çağ..... | Şiirler ve Şairler | _bülbül_ | 2 | 2061 | 12 Kasım 2009 21:43 |
25 Mayıs 2010, 23:46 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 1032 Üyelik T.:
23 Mart 2008 | RE: Adem olmaktır tek hevesim
asıl çarelerin kelepçelendiği zamanlarda umut ekmek lazım, zamanı gelince çiçeklerin açılmasını hangi güç durdurabilir ki! pes etmek, ümitleri hoyratça yüzüstü bırakmaktır,takdire sığın. hazineni kendi içinde ara;cephanen tükenmeden pes etme sakın! masumiyeti bozulmamış yüreğini dinle,o yürek yoksa sen nesin ki? usanışın bitkinliğidir yolların haramisi,tedbirlerin bittiği noktada takdire sığın. isyanlarını kalbine göm,sukutun derinliklerindeki çığlıkların diliyle düşün. tefekkürü asla yanılgılarına boğdurtma,çaresizliklerine meydan oku. ayrı geçen zamanın kazası yok,geride kalan anıları birlikte yaşamaktır dönüş. (12.08.1993 yaralı sine günlüğünden) |
30 Mayıs 2010, 19:28 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 5446 Üyelik T.:
30 Kasım 2008 |
Rabbim bizi göndermiş, İki yolu göstermiş; Bizden bir şey istermiş, Kul olmaktır gayemiz. Gönül olsun bir mescit, Ya bir gazi ya şehit, Geçsin diye mücahit Yol olmaktır gayemiz. Cihat edip ilerle Hakka aşık neferle, Zarf üstünde zaferle Pul olmaktır gayemiz. Fani dünya zahiri, Hakikattir ahiri; Hikmetli söz mahiri Dil olmaktır gayemiz. Tesanütle yan yana Dua edip Rahman’a, Dönüşecek ummana Sel olmaktır gayemiz. Güllerini derip de, Kalbi O’na verip de, Ateşine girip de Kül olmaktır gayemiz. Aşık hakka uçacak, Hak bağında açacak, Neşe, koku saçacak Gül olmaktır gayemiz.
__________________ DÜNYA mü,minin (ahiretteki ebedi nimetlere göre)zindanı Kafirin de (ahiretteki azabına göre) cennetidir. hadis |
01 Temmuz 2024, 13:48 | Mesaj No:5 | |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | Alıntı:
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |