|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 09 Mart 2008 (14:35), Konuya Son Cevap : 27 Temmuz 2014 (17:51). Konuya 5 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
09 Mart 2008, 14:35 | Mesaj No:1 |
Kime Emanet ?? Kime Emanet ?? Hak Nebi'nin dilinde nifak sayılmış emanete ihanet Tohum toprağa, yavru yuvaya, yuva anaya emanet Şak şak olmuş toprak suya, su buluta emanet Yusuf kuyuya, Mısır Yusuf'a emanet Hak Nebi mağaraya, Medine Hak Nebi'ye emanet İbrahim ateşe, İsmail bıçağa emanet, Ne bıçak, ne ateş, ne kuyu, nede mağara etmedi ihanet Asrın İbrahimleri sana emanet... Arkadaş! Gel sen de bir kor gibi yak sineni Çünkü hepsi Allah'a emanet İçine doğru derinleş, dibi görünmeyen bir kuyu ol, Sakla Yusuf'ları koynunda Yusuflar sana emanet Mağarada yılan olma, güvercin gibi vefalı, Örümcek gibi tehlikelere perdekar ol, Mağara gibi al Muhammedleri, al yedi genci, al bütün gençliği Hz.Sümeyra, Hak Nebi'yi evlatlarına emanet etti. "Sakın O'na birşey olursa eve dönmeyin" dedi Dönmeden, emanete sahip çıkamayacaklarını anlayınca vazgeçtiler eve dönmekten.. Evlerinden çıkamayanlar neyin emanetçisi acaba? Bilecik istasyonunda yaşlı ana, oğlunu cepheye uğurlarken O'na "oğlum babanı Dimetoka'da, dayını Şibko'da, ağabeylerini Çanakkale'de kaybettim. Sen benim son yongamsın. Sen de dönmezsen ben Allah'a emanet" diyordu. Ve ilave ediyordu "Git, sen de git Minareler ezansız, camiler Kur'ansız kalacaksa sen de git" Ezan, Kur'an, vatan kime emanet? Galiçya'da, Şibkoda, Dimetoka'da kalanların evlatları kime emanet?.. "Ben sağ dönseydim uğrunda öldüğüm Kur'an'ın, canımdan çok sevdiğim İslamı yavruma öğretirdim." diyen ve fakat şimdi mabet yüzü görmeyen bu şehit evlatları kime emanet?.. Cafer-i Tayyar şehit olmuştu. Hak Nebi geldi, yetimlerin başını okşadı ve ağladı. Baş okşayan kim? Gözyaşı kime emanet? Cephede kanlar içinde son anlarını yaşarken, Vücudundan kanlı kurşunu çıkarıp "Arkadaşım Memiş, şunu al oğluma emanet et, ben yaşadığım müddetçe vazifemi yaptım, inandığım mukaddesler uğruna can veriyorum, Senden de bunun hakkını vermeni istiyorum" dediğimi ilet. Mukaddes kurşun kime emanet?.. Sütçü imamım! İki bacımızın yaşmağını aldılar diye Maraş'ı kana buladın. Senin şuurun kime, yaşamak kime emenet? Şair Hz.Amine'ye "Ey Ebva'da yatan ölü, bahçende açtı dünyanın en güzel gülü" Derken bahçe kime, gül kime emanet... Bilaller, dem tutan bülbüller nerede? Arkadaş, gülde, bülbülde, bağda, bahçıvanda bıçak altındaki İsmailler Ateş içindeki İbrahimler, kuyudaki Yusuflar Şu gerideki isimsiz kümbet Şu ilerideki ıssız mabet, Unutma hepsi sana emanet Cemil Cüneyt
__________________ İmanı olanın, imkanı tükenmez. | |
Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... | Videolar/Slaytlar | Medine-web | 1 | 2876 | 23 Ağustos 2013 00:41 |
İran Emperyalizmi | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 6 | 3621 | 26 Ocak 2013 22:53 |
gerekli gereksiz bir şiir.. | Makale ve Köşe Yazıları | MERVE DEMİR | 0 | 3266 | 06 Aralık 2012 10:48 |
olmamış kayınbiradere mektup :) | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 10 | 7698 | 03 Kasım 2012 23:19 |
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür | Makale ve Köşe Yazıları | Esadullah | 11 | 7199 | 02 Ekim 2012 21:16 |
09 Mart 2008, 15:02 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 176 Üyelik T.:
15 Eylül 2007 | Cvp: Kime Emanet ??
cok ama cok güzel bir yazı MEDİNEWEB de sizin gibi yüreği olanlara emanet hocam YÜREĞİNİZE ELLERİNİZE SAĞLIK
|
10 Mart 2008, 20:02 | Mesaj No:3 |
Cvp: Kime Emanet ??
Ağlayarak okudum teşekkür ederim cemaatime de okuyacağım inşallah gerçekten çok ağladım yahu Rabbim emanete sahip çıkanlardan kılsın allah razı olsun selam ve dualarımla | |
27 Temmuz 2014, 17:38 | Mesaj No:4 |
Durumu: Medine No : 44651 Üyelik T.:
03 Temmuz 2014 | Cevap: Kime Emanet ??
[DM]video/xklc8p_abdulkerim-tiryaki-emanet_music[/DM] ...
__________________ Rabbim.. namazımın bozulmasına sebep olan gözyaşlarımı...bağışla... |
27 Temmuz 2014, 17:49 | Mesaj No:5 |
Durumu: Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | Cevap: Kime Emanet ??
ne güzel bir şiirdir bu her duyduğumda her okuduğumda bambaşka bir hüzün kaplar yüreğimi... kaleme alanın; yüreğine bileğine sağlık |
27 Temmuz 2014, 17:51 | Mesaj No:6 | |
Durumu: Medine No : 44651 Üyelik T.:
03 Temmuz 2014 | Cevap: Kime Emanet ?? Alıntı:
aynen öye abla :((
__________________ Rabbim.. namazımın bozulmasına sebep olan gözyaşlarımı...bağışla... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |