|
Konu Kimliği: Konu Sahibi gökçen0421,Açılış Tarihi: 07 Ağustos 2014 (12:11), Konuya Son Cevap : 28 Kasım 2024 (11:12). Konuya 53 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:11 |
Durumu: ![]() Medine No : 44096 Üyelik T.:
07Haziran 2014 | ![]()
Derd-i ışkun zerrece kılmadılar dermânını Âlem içre niçeler Lokmân u Eflâtun olup Alem içinde nice Lokman Hekim’ler, Eflatun’lar var ama; Aşk derdine, zerre kadar derman bulamadılar… Taşlıcalı Yahya)
__________________ Melikin atıyyelerini ancak matıyyeleri taşır. |
![]() |
![]() | Mesaj No:12 |
Durumu: ![]() Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | ![]()
Aşk derdiyle hoşem el çek ilâcımdan tabîb Kılma dermân kim helâkim zehri dermândadır (Fuzûlî) |
![]() |
![]() | Mesaj No:13 |
Durumu: ![]() Medine No : 44651 Üyelik T.:
03 Temmuz 2014 | ![]() Goftam çeşmem; goft be raheş midar .. Goftam ceğaram; goft por ohaş midar .. Goftam be delam; goft çe dari dar an ? Goftam game to; goft negaheş midar .. Demiştimki gözüm; demiştiki rahlara tut .. Demiştimki ciğerim; demiştiki ahlara tut .. Demiştimki gönlüm; demiştiki ne var Orda ? Demiştimki AşKın .. demiştiki Eyvahlara tut .. rumi
__________________ Rabbim.. namazımın bozulmasına sebep olan gözyaşlarımı...bağışla... |
![]() |
![]() | Mesaj No:14 |
07Haziran 2014 | ![]()
Mâh muhtâc oldugıçün âftâbe eksilür Hak Te’âlâ sag gözi sol göze muhtâc itmesün Ay, güneşe muhtaç olduğu için eksilmektedir, Allah-u Te’âlâ sağ gözü sol göze muhtaç etmesin. Muhitî
![]() |
![]() | Mesaj No:15 |
07Haziran 2014 | ![]()
Gerdûn sitem-i baht-ı siyâh etmeğe değmez Vallâhi bu gam-hâne bir âh etmeğe değmez (İzzet Molla) Bu hayatta kara bahtımıza sitem edip boşuna yorulmaya ne gerek var / Yemîn olsun ki, bir kederhane olan şu dünya bir 'âh' etmeye bile değmez.
![]() |
![]() | Mesaj No:16 |
Durumu: ![]() Medine No : 40187 Üyelik T.:
20 Mart 2014 | ![]()
sõz dinlemeyen kulak aylara wuslati ceker.ders almayan gõnûle bir ay viz eder.
__________________ Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin |
![]() |
![]() | Mesaj No:17 |
07Haziran 2014 | ![]()
Fakruma bakma şehâ eyleme tahkîr beni Kul fakîr ise ne var yaradan Allâh ganî Ey sultanım, fakirliğime bakıp beni küçük görme, Kul fakir ise ne olur, yaratan Allah zengin… Semâ’î
![]() |
![]() | Mesaj No:18 |
Durumu: ![]() Medine No : 27691 Üyelik T.:
26 Nisan 2013 | ![]()
Değer her dem vefâsız çerh yayından mana bin ok Kime şerh eyleyem kim mihnet ü endûh u derdim çok Sana kaldı mürüvvet senden özge hiç kimsem yok Gözüm cânım efendim sevdigim devletlü Sultânım Fuzuli |
![]() |
![]() | Mesaj No:19 |
07Haziran 2014 | ![]()
Sühan-ı bîhudeden hoş gelür âvâz-ı horûs Bârî ma’nâsını bilmez ise hengâmı bilür Horozun ötüşü boş sözden daha hoştur, Manasını bilmese de, bari ötecegi zamanı bilir. Nâbî
![]() |
![]() | Mesaj No:20 |
07Haziran 2014 | ![]()
Gülün derdi bülbüldendir, bülbüle sorsan güldendir, Ne güldendir ne bülbüldendir, asıl dert gönüldendir... ![]()
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Medineweb Günün Sözü | suhtem | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | 1216 | 26 Ocak 2025 20:00 |
Günün Ayet-i Kerimesi / Medineweb | su damlası | Kur'ân-ı Kerim Genel | 167 | 20 Ocak 2025 22:21 |
Her günü son günün bil medineweb | Seyyid | Güzel Sözler-Deyımler-Nükteler | 8 | 15 Nisan 2024 23:30 |
GüNüN FıKrAsI :) :)/medineweb | KalbinNûru | Fıkralar-Hikayeler | 215 | 02 Aralık 2023 23:57 |
Medineweb Günün Resimli Duaları/medineweb | sessiz23 | Dua Bölümü | 96 | 08 Ekim 2023 08:38 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|