|
Konu Kimliği: Konu Sahibi su damlası,Açılış Tarihi: 23 Eylül 2014 (21:57), Konuya Son Cevap : 23 Eylül 2014 (21:57). Konuya 0 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
23 Eylül 2014, 21:57 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Sözün Söz Olur Besmeleyle... Sözün Söz Olur Besmeleyle... Dakikalardır bakışıp duruyoruz Dilimden dökülecek ilk kelimeyi bekliyor önümdeki bembeyaz sayfa Ve bir tarlaya tohum düşer ilk gibi ilk söz de düşüveriyor “Bismillah” Hayat önümüzde, ölüm peşimizde. Haydi bu defa da yeniden Besmeleyle Bismillah ile Ne büyük bitmez bereket ve tükenmez bir hazine. Açılıyor o anahtar ile kapalı kapılar O sır ile açılıveriyor Hani masallardaki gibi “Açıl susam açıl” O hiç olmadı, ama bu hep oluyor Besmeleyle olmazlar oluyor. Allah’ın adıyla başlayana yollar açılıyor Düştük yine yollara. Hayat önümüzde, ölüm peşimizde. Omzumuzda bir emanetle, ince bir yük ile Bazen farkında olarak o yükün ve bazen de düşürerek yürüyoruz Düştü mü birden, üşüyoruz Kabuğu soyulan meyve gibi hemen çürüyoruz Bırakmıyor, şefkatli bir el devamlı peşimizde Onarıyor, devamlı örtüyor üstümüzü. Çocukluk günlerindeki gibi Geceleri uykuda açılan üstümüzü örten bir şefkatli el gibi Ana gibi, baba gibi Zorlu yolun, zorlu yolcusuyuz Yatsak da kalksak da yürüyoruz Hayat saati işliyor Hayat gemisi gidiyor İçinde yolcularız Bir aydınlık, bir karanlık bölgelerden geçiyoruz Farkına varıyorum birden açlığımın Hayret, besmele doyuruyor kalbimi, besliyor ruhumu Hayret ki hayret insan bazen kendi hayatının seyircisi oluyor Günahlarımla, hatalarımla beslenen bir kurt da içimde büyüyor. Bir bardak su Yine besmeleyle ferahlatıyor içimi Kendime geliyorum Beynimi kemiren düşünceler içindeyim. Bir öyle, bir böyle Her sabah hayatı en saf yaşamaya aday Her sabah ben de bu mu'cizeyi yaşayanlardan biriyim. Geride iz bırakmadan yürümek zor. Herkes ister ışıltılı izler bırakmayı. Oysa nefes almak kadar kolay ya da nefes almak kadar zor Bir yere dokunmadan geçmek Yasak olanı ellemeden, ona dokunmadan geçmek kolay değil Günahların üzerimdeki parmak izlerini yok etmeden geçmek, silmek kolay değil Sıratı geçer gibi geçiyorum her gün, her an hayatın ince yollarından İp ince sınavlar içinde. Bir yanım hep uyanık Bir yanım hep farkında olan bitenin aslında İçimde bir sevda, kalbimde bu dünyayı aşan bir dâvâ olmadı mı kayıplardayım Geriye dönüp dokunduğum şeylerdeki izleri silmek ne mümkün Kalan kaldı geride Ne var acaba az ileride? Her şey kader ile takdir edilmiştir Yeter ki sen, iyiyi güzeli iste Kolay mı sandın ateş bahçesinden geçmeyi. Bir yanın alev alev yanmadan o yollarda yürümeyi Kolay mı sandın ey nefsim? Kolay mı sandın? Dilimde şükür ki beyaz bir bayrak Teslim oluyor önüme çıkan ne varsa Hepsi bana râm oluyor Yollar, yeni yol açıyor Daracık yollar birden genişliyor. Zihnim, fikrim, kalbim ve hayalim Onlarındı o daracık yolları, kasılmış kolları birden açılıyor o sır ile Besmele ile Cinnetin eşiğinde tam da çıldırmak üzereyken gülümsüyor o mübarek kelime Ayna oluyor, ayna tutuyor yüzüme O gülümsedikçe ben de gülümsüyorum Besmeleyle büyüyorum Büyüyorum, büyüyorum ve aynalara sığmaz oluyorum Saatler yeniden kuruluyor sanki Hayat yeniden başlıyor gibi Hayret ki hayret Az önce sahile vuran ceset ben değil miydim? Sıska gövdemi suların kolaylıkla kaldırıp attığı Ben değil miydim? Ooof ki of.. Yol üzerinde ne çok ceset var Hayatın manasını anlayamamış O sırrı bulamamış, o sırra ulaşamamış ne çok ceset var Sahiller ölü bedenlerle dolu Sahi adam nerede, insan nerede? Kul tanelerini, kum taneleri mi yutmuş acaba? Besmele beyaz bir ışık gibi bedenimin içine giriyor, sızıyor Üzerimden dışarıya taşıp çevremi de aydınlatıyor Kendi başıma değilim biliyorum Yanlış bir yöne adım atmamak için çabalıyorum Bir melek adımlarımı düzeltiyor, hissediyorum Ya kendini kaptıracaksın bu beyaz ışığa ya da mahkûm olacaksın karanlığa Issız yollarda yolcular Ve ıssız hanlarda hancılar Birbirlerini arıyorlar Akıl ile kalbin buluştuğu yer besmele Besmele ki ruhumuzun cenneti oluyor. Ruh devayı, kalp şifayı onda buluyor Allah da buluyor Bir oyuna daha kurban gitmeden kurtarmak bugünü Kahramanlık bu işte. Bırak bir günü, bir ânı bile kurtarmak Kahramanlık bu işte. Şeytan o bir âna oynar. Anlarsın bir iş vardır o işin içinde. O ânı kaptırdın mı gitti gider. Bir ân ebedî bir ândır Aman ki aman Şeytan âna oynar her zaman İnsana hayatının tamamını bana ver demez hiçbir zaman Anlar hırsızıdır şeytan Anları çarpıp alır elimizden, Oysa her şey bir ânda başlar, bir ânda biter. İyiye ya da kötüye açılan yol Bir anda bir adımla başlar İki anda yaşamaz insan, bir anda vardır hayatta İşte o bir an kopma noktasıdır O anda vazgeçer günahlardan O anda karar verir ibadetlerini yapmaya, eksiklerini tamamlamaya O altın anda, o kristal anda Olanlar olur o anda Film kopar bir anda Şeytan pusudadır O ânın avında, hep o ânın tavındadır Bir insanı günahların kapısında şeytan, kedinin fareyi beklediği gibi bekler Bir ânı besmeleyle mayalayanın ebedî bir ânı olur Önünde bembeyaz bir sayfa açılır Hayırlar nurlar sende de kalmaz, seninle etrafa saçılır Bir an bazılarına ebedî bir an olur Hatırla Hz Ömer’i (ra) Hatırla o ânı Evet, bir an içinde hayatlar yeniden kurulur İnsan hayata yeniden başlar, yeniden tutunur Besmeleyle, Allah ile, O’nun adını anarak yaşamaya Hayata hayat gibi başlamaya O an karar verir insan “Açıl susam açıl” Hiç olmadı, sadece masallarda kaldı Ama Allah diyen hiç darda, yolda kalmadı. İnsan bu mu'cizeyi hep yaşadı, hep yaşayacak. Elinde ne varsa üstüme salsa da şer kuvvetler Hayrın kalesidir güneşidir besmeleler Yürünmemiş yollar önünde, dokunulmamış tertemiz günler ilerde Seni bekliyor Besmeleyle gir, sır onda o kelimede. Nasıl içine alır her hayrı deme. Nasıl her şeyi kuşatır bir kelime diye düşünme. Güneş nasıl kuşatırsa her yeri Işık nasıl sızarsa her şeye Besmele de içine alır her şeyi öyle. Ya öyle diyeceksin ya böyle Bırak içini, dışın bile değişir o kelimeyle. Yüzün yüz olur Gözün göz olur Sözün söz olur besmeleyle Bakışına fer, ışık, kalbine hayat gelir besmeleyle. Tutunduğun çürük dalları bırak Allah’ın adını an da bak. O sır ile bak. Açılan kapılardan yeni bir hayatın ışığıyla bak Yak da ışığınla rahatlasın ruhlar Senden hizmet, senden yardım umanlar. Gerçekleştir insanların hüsnüzanlarını Karanfil kokulu yollardan, gül kokulu kapılardan besmeleyle geç Hayatın bir anını daha ada, ada kendini yeniden yaşamaya Allah’a ve Allah ile olmaya. Bembeyaz sayfa önünde Söyle o mübarek kelimeyi. Başlat hayat saatini, tersine çevir yeniden kum saatini Allah ile, O’nun adıyla, besmeleyle. Yorgunsun, bitkinsin, şaşkınsın. Ama inançsız değilsin biliyorum. Güzel olan zoru başarmak, insana yakışan Allah’ın dediğini yapmak O’nun adıyla başlamak. Salât-ü selâm ile yolunu yol etmek Hayatı an be an en güzel şekilde kat etmek. Selim Gündüzalp...
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |
Konu Sahibi su damlası 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
TUZSUZ NAFiYE | Kurabiyeler | Esma_Nur | 4 | 41 | 01 Kasım 2024 20:21 |
< Hangi şık > | Forum Oyunları | su damlası | 26 | 2141 | 16 Nisan 2024 23:11 |
Patates Mantısı Nasıl Yapılır? | Salatalar | su damlası | 0 | 160 | 17 Mart 2024 18:01 |
Yalancı Tarhana Çorbası | Çorbalar | Kara Kartal | 3 | 198 | 17 Mart 2024 17:56 |
Fırında Patates Püreli Soslu Köfte Tarifi | Et Yemekleri | su damlası | 0 | 199 | 16 Mart 2024 15:39 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |