|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Gönül_Dostu,Açılış Tarihi: 18 Ocak 2016 (19:32), Konuya Son Cevap : 03 Aralık 2016 (09:13). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
18 Ocak 2016, 19:32 | Mesaj No:1 |
Durumu: Medine No : 52707 Üyelik T.:
11 Ocak 2016 | Otuzbeş Yaş Şiiri - Cahit Sıtkı Tarancı Otuzbeş Yaş Şiiri - Cahit Sıtkı Tarancı OTUZBEŞ YAŞ ŞİİRİ Yaş otuz beş! yolun yarısı eder. Dante gibi ortasındayız ömrün. Delikanlı çağımızdaki cevher, Yalvarmak, yakarmak nafile bugün, Gözünün yaşına bakmadan gider. XXX Şakaklarıma kar mı yağdı ne var? Benim mi Allahım bu çizgili yüz? Ya gözler altındaki mor halkalar? Neden böyle düşman görünürsünüz, Yıllar yılı dost bildiğim aynalar? XXX Zamanla nasıl değişiyor insan! Hangi resmime baksam ben değilim. Nerde o günler, o şevk, o heyecan? Bu güler yüzlü adam ben değilim; Yalandır kaygısız olduğum yalan. XXX Hayal meyal şeylerden ilk aşkımız; Hatırası bile yabancı gelir. Hayata beraber başladığımız, Dostlarla da yollar ayrıldı bir bir; Gittikçe artıyor yalnızlığımız. XXX Gökyüzünün başka rengi de varmış! Geç farkettim taşın sert olduğunu. Su insanı boğar, ateş yakarmış! Her doğan günün bir dert olduğunu, İnsan bu yaşa gelince anlarmış. XXX Ayva sarı nar kırmızı sonbahar! Her yıl biraz daha benimsediğim. Ne dönüp duruyor havada kuşlar? Nerden çıktı bu cenaze? ölen kim? Bu kaçıncı bahçe gördüm tarumar? XXX Neylersin ölüm herkesin başında. Uyudun uyanamadın olacak. Kimbilir nerde, nasıl, kaç yaşında? Bir namazlık saltanatın olacak, Taht misali o musalla taşında. Cahit Sıtkı TARANCI
__________________ Gönül_Dostu |
Konu Sahibi Gönül_Dostu 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Akseki’de Yaban Keçisi Av Turizmi İhalesi Yapıldı | Bilgi Dağarcığı | Gönül_Dostu | 0 | 1418 | 18 Aralık 2016 17:40 |
Munzur Dağları'nın Kutsal Çocukları: Yaban... | Bilgi Dağarcığı | Gönül_Dostu | 0 | 1237 | 18 Aralık 2016 17:38 |
Hürriyet Kavgası - Nazım Hikmet Ran | Şiirler ve Şairler | Gönül_Dostu | 0 | 1305 | 26Haziran 2016 11:10 |
Günün Şiiri | Şiirler ve Şairler | Gönül_Dostu | 0 | 1175 | 26Haziran 2016 11:09 |
Bir Annenin Feryadı - Songül Eser | Şiirler ve Şairler | Gönül_Dostu | 0 | 1637 | 26Haziran 2016 11:08 |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |