|
Konu Kimliği: Konu Sahibi Mihrinaz,Açılış Tarihi: 13 Şubat 2025 (18:08), Konuya Son Cevap : 15 Şubat 2025 (08:24). Konuya 3 Mesaj yazıldı |
![]() ![]() |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
![]() | Mesaj No:1 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: ![]() Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ![]() Neden Plastik Bu Çiçekler Nereden çıktı bu plastik çiçekler ? Neden plastik bu çiçekler ? Bulabildiği her toprak parçasında filiz veren tomurcuklara inat, her bahar yeniden renklenen yaşama inat, toprak mı bitti, yoksa yağmurlar mı ? Ah özensizlik, umursamazlık, sıradanlık… Her yanımızı saran boş vermişlik duygusu, Beğenilme güdümüzü tatmin için plastik cerrahi, Örselenen ruhlarımıza plastik sanatlar, Yapay ilişkilerin fırça darbeleriyle sürdürülen plastik yaşamlar. Neden çıktı bu plastik çiçekler ? Neden plastik bu çiçekler ? Özen göstermeye gerek bırakmayan bir güzellik bir birliktelik arayışı mı ?Tıpkı evlilikler gibi… Savruk hayatların, tutunamamanın, kök salamamanın ve zamansızlığın, her daim zamansızlığın dışa vurumu mu ? Etiketleri yırtılmış, eğilip bükülmüş ama içinde yaşadığı cana inat ayakta duran konserve kutuları süslemiyor artık pencere pervazlarını. Nereye gitti hercai menekşeleriyle övünen, tomurcuk veren sardunyalarıyla konuşan komşular? Gül ve hanımeli kokularının birbirine karıştığı dingin balkonlar ? Ne zaman vazgeçti ortancalar teneke kutuları mesken tutmaktan ? O uzak kentlerdeki karmaşada her şeye karşı yeniden tomurcuklanan yaşam sevinçlerine yer kalmadı mı ? Gökdelenlerin gölgesinde başını kaldıramıyor mu kır çiçekleri ? O kentlerin koşuşturmasında vaz mı geçildi nergisin kokusundan ? Basit yaşamak zorlaştı insanlar kente teslim oldu. Preslenmiş insan yığınları, PVC pencereler, kauçuk pabuçlar, plastik uzaktan kumandalar, naylon ilişkiler, çabalamadan güzellikleri ellerinde tutmak isteyen plastik yaşamlar….. ve sulanması, özen gösterilmesi gerekmeyen, odalara yayılmış, sahibinin hevesinin geçmesini bekleyen plastik çiçekler. Nereden çıktı bu plastik çiçekler! Neden plastik çiçekler! Yıldız Kenter.
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ ![]() |
![]() |
![]() | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
![]() | Serbest Kürsü | Mihrinaz | 0 | 60 | 13 Şubat 2025 18:22 |
![]() | Üç Aylar / Kandiller | Mihrinaz | 0 | 58 | 13 Şubat 2025 18:13 |
![]() | Şiirler ve Şairler | Esma_Nur | 3 | 76 | 13 Şubat 2025 18:08 |
![]() | İslami Haberler | Sükutu-Ezber | 4 | 88 | 06 Şubat 2025 10:38 |
![]() | Makale ve Köşe Yazıları | Mihrinaz | 0 | 71 | 31 Ocak 2025 16:09 |
![]() | Mesaj No:2 |
Durumu: ![]() Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | ![]()
Balkonmu bırakdılar ,şimdiki evlerde minimal balkonlar ne kdar içden yazmış rahmetli . Önceki evimde kocaman balkonum vardı, dev saksılarda ağaçlarım vardı hatta limon ağacım bile vardı. çiçeklerime bakdıkça nasıl haz alıyordum. Nemi oldu minnak ewe taşınınca hepsini eşe dosta dağıttım. 1,5 mt lik balkonumda denedim ama beni çok yordu ![]()
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
![]() |
![]() | Mesaj No:3 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: ![]() Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 | ![]()
Botanik bahçesi gibiydi bize de görmek nasip olmuştu maşallah. Çok güzellerdi, özenilmişlik vardı hepsinde. . Ferah balkonda yerini sevmiş coşmuşlardi. Sağlık olsun Esma ablam sende minimal bitkileri seç. Senin elini seviyor bitkiler hemen coşarlar eminim ![]() Benim bu şiiri bulmam da enteresan oldu ![]() Göçebe bir yaşamım var üstüne yazın bir ay evden ayrı olmak zorunda olmam sebebiyle çiçeklerle aram hiç iyi olmadı. Cepheydi, güneşti, rüzgardı derken iyice soğuduk birbirinizden. Burda resimlerini paylaştığım çiçekler bile mundar ettim ![]() Şimdi taşındığım evde bi heves hediye edilenler aldıklarım felan oraya mı koysam ışık, soğuk sıcak orami burami derken hepsi bildiğin ya çürüdü ya büyümüyor. Gözünün içine bakıyorum olmuyor en son çiçeklere dönüp "ne uğraşıyorum sizinle bu neyin nazı, alırım yapay çiçekleri koyarım ne güzel. Bakımı yok sulaması toprak değişimi yok, sizlemi uğraşcam ben beceremiyorum, sizin dilinizden anlamıyorum. Beni bu işten azad edin " konuşması yaptım ![]() ![]() ![]() Toprak mi bitti yoksa yağmurlar mı? Ah özensizlik, umursamazlık, sıradanlık satırları biraz işledi.))
__________________ ~~~ Bilmediklerimi Ayaklarımın Altına Alsam Başım Göğe Ererdi ✒~ ![]() |
![]() |
![]() | Mesaj No:4 |
Durumu: ![]() Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | ![]()
Eskiden benimde vardı yapay çiçekler ama yaş aldıkça istemiyor insan yapay çiçek topragı his etmek istiyorsun. Vazgeçme derim inadına benimlesiniz de ![]()
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |
![]() | ||||
Konu Başlıkları | Konuyu Başlatan | Medineweb Ana Kategoriler | Cevaplar | Son Mesajlar |
Plastik Cerrahi Hastalıkları/Medineweb | antivirüs | Sağlık | 6 | 13 Temmuz 2015 11:52 |
Ateşte Açan Çiçekler...** | melis | Ashab-Kiram(r.a) | 8 | 06 Temmuz 2014 14:08 |
Plastik çocukta tansiyon yapıyor | EyMeN&TaLhA | Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri | 0 | 24 Mayıs 2013 10:19 |
= Boncuklardan Çiçekler = | su damlası | Resim/Karikatür | 8 | 03 Ağustos 2012 03:03 |
Hangi plastik kaplar risk oluşturuyor? | Esma_Nur | Tıbb-ı Nebevi ve Alternatif Tıp Bilgileri | 0 | 26 Mart 2012 16:34 |
.::.Bir Ayet-Kerime .::. | .::.Bir Hadis-i Şerif .::. | .::.Bir Vecize .::. |
|