|
Konu Kimliği: Konu Sahibi _bülbül_,Açılış Tarihi: 01 Eylül 2008 (13:36), Konuya Son Cevap : 23Haziran 2023 (21:53). Konuya 18 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
14 Kasım 2008, 21:57 | Mesaj No:13 |
Cvp: Gideceğim ben...
Amin kardeş inşallahhh Aklımda sen fikrimde sen Ruhumda sen canımda sen Ah medinem medinem | |
02Haziran 2009, 10:00 | Mesaj No:14 |
RE: Gideceğim ben...
Düştüm hasretiyle Kabe iline Dertli yola saldı yar beni beni Islandı her yanım gözyaşları ile Şimdi Kabe'deyim çok şükür YaRab Gördüm cemalini o nur yüzünü İnanılmaz bir hal sardı özümü Hacerul esvede sürdüm yüzümü Şimdi Kabe'deyim çok şükür yaRab Sayederek beyti eyledim tavaf Nice çok ağladım nice dedim af Bu ömrümü boşa sarfettim eyvah Kaldırdım ellerim yalvardım ya Rab Vardım sefa ile merveye heman Akar gözlerimden yaş yarine kan Tekbirler say ettim durmadım bir an Şimdi kabe'deyim çok şükür Mevlam | |
14Haziran 2009, 18:56 | Mesaj No:15 |
Mekke de bayram namazı -------------------------------------------------------------------------------- Her evin sahibi var bunun sahibi ALLAH İbrahim'e yap diyen, işin talibi ALLAH Bayram için arınmış, ALLAH evi süslenmiş Sevip gelenlerine izzet ikram üslenmiş Çevresindeki Mescit mukaddes ve muhterem O'nun da çevresinde yasaklı bölge harem Burda yoğun melekler, tecellîler, rahmetler Yolculuk zor olsa da unutulur zahmetler Bin kilometre yoldan sırf bayram namazına Çoluğu çocuğuyla gelen var niyâzına Ümmetin nümunesi milyonlar toplanıyor Her biri diğerini selâm ile tanıyor İnsanlar yağmur olmuş sokaklardan akıyor Melekler saf saf durmuş gıpta ile bakıyor Çapraz akan sel burda girdap olup dönüyor Fert kendini girdapta damla gibi görüyor Bu girdapta damlalar döndükçe yaklaşıyor Sonunda vâsıl olup asla kucaklaşıyor İşte bayram neş'esi tekbir ve top sesleri Rûhlar semâda artık açılmış kafesleri ALLAHu ekber, ALLAH birdir, başka tanrı yok Bayram bereketiyle şükür artık açlar tok Tekbir tekbir üstüne arkadan rükû, sücûd Bu namaza katılır sanırım cümle mevcûd Ve selâm verilince sağa sola, melekler Sevinç içinde alır selâmı bir de ekler Rahmet diler Mevlâ'dan kullarına ve aklar Kucaklaşırken kullar bu rahmet rûhu paklar Tanışma faslı başlar Türk, Fars, Berber, Ummanlı Hepimiz müslümanız ve çoğumuz Osmanlı El sıkışalım kardeş, saflar sıklaşa dursun Ayrılmayalım artık, yürekler toplu vursun Ya Rab bu ibadeti vesile biliyoruz Bağışlanıp rızâna ermeyi diliyoruz Diliyoruz bayramda yaşanan rahmet birlik Daim olsun, canlansın ümmette beraberlik Ya Rab öksüz ümmeti himayene al, amin Düşmanların kalbine büyük korku sal, amin!
__________________ Hüzünle titreyen gönle İnce bir ahh dokunur Kalbi kırık olanın Gönlüne ALLAH dokunur | |
21 Kasım 2009, 21:20 | Mesaj No:16 |
Günler öncesinden başlayan tatlı bir heyecan, Hani içi içine sığmaz ya insanın, öyle işte… Kolay mı? Rasûle kavuşacak olmanın sevincini taşımak gönülde? Havaalanına gitmeye saatler kala vakit geçmez olur, Sanki zaman durmuştur. Sonunda varmışsındır havaalanına, Ve az kalmıştır mübarek beldeye ulaşmaya. Kiminin sevinç, kiminin hasret gözyaşı vardır gözünde. Salât-u selâmlar gönderilir gidenlerle. Cidde’desin işte! Az sonra biraz istirahat edeceksin otelde. İnsan hiç uyuyabilir mi? Ama Beytullâh’ı göreceksin, Hiç değilse dinç olmak istemez misin? O muazzam Beyt şimdi karşında! Şükür ve hamdden başkası gelir mi akla? “Ya Rab bundan önceki ve bundan sonra yapacağım tüm duaları kabul eyle” Diyebilirsen ne âlâ… Heyecandan bir kuş gibi çırpınır yürekler adeta. Bre insan, sanır mısın ki aklın kalmıştır başında? İnci gibi süzülür yaşlar gözden. Diller lâl olur, kesilir sözden. Kelam yok, ses yok, ben yok, benlik yok… Erir tendeki canlar adeta… Hiçbir kelam yetmez o güzelliği anlatmaya. Şükredersin durmadan, Bir daha varırsın secdeye, Bir daha bir daha… Ne kelimeler yeter tarife, Ne ciltler yeter nakletmeye. Öyle bir mutluluktur ki, Rabbim nasip etsin herkese! Ve işte Medine! Gül kokulu mübarek belde. Gönüller Sultanı’nı taşır sinesinde. Hacılar Rasûlullah’ın ziyaretinde. Ah ne büyük bir bahtiyarlık, Sultanım kabul etmiş huzur-u saadetine. Gönüller hûb olur, Canlar coşar ten kafesinde. Varıp da huzur bulamamak olur mu bu beldede? İnsan burada içmeden sarhoş olur bir kere! Ayrılık vakti geldi artık! Hüzün var çehrelerde, Bir daha nasip olur mu ki diye! Ah ne yamandır şu ayrılık, Gönüller hep yıkık. Gözlerde yaşlar, Dillerde niyazlar. Eller son bir kez huzurda semaya kalkar… Ve: “Ya Rab! Ne olur bir daha nasip et” Diye sonlanır dualar… | |
21 Kasım 2009, 22:24 | Mesaj No:17 |
Yine Sen düştün aklıma Yüreğim yangınlarda Her zaman böyle olmuyorum da Gidip de gelenler anlatıyorlar ya Sokakta kalmışa sıcak bir evi Aç olana lüks bir yemeği Anlatır gibi analatıyorlar ya Sen'i bana Yıkılıyorum yine Boğazıma nefesim düğümleniyor Gözlerime yaş birikiyor Ben çok isterdim sana erip nurunda kaybolmayı Ben hasretinden muzdarip binlerce milyonlarca ümmetten bir tanesi Sen kainatta sevilmeye en layık kainatın incisi Rabbim Sana gelen yollarımızı kolay kılsın Bizi Dünyada da ahirette de sana yakınlardan eylesin | |
08 Eylül 2021, 08:59 | Mesaj No:18 |
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 |
Yollar uzak. Sıcak çöl. Sarp dağlar. Baş açık yalın ayak. Hiçbiri değil Pandemi ayrılığı uzattı. Her engel akla gelirdi bir virüsün Kâbeyle bizi karşı karşıya getireceği hiç aklımıza gelmezdi. Gitmek istesekte istemiyor artık. Ne üzücü 😔🙏 |
23Haziran 2023, 21:53 | Mesaj No:19 |
Durumu: Medine No : 13055 Üyelik T.:
18 Aralık 2010 | Rabbim Sana gelen yollarımızı kolay kılsın Bizi Dünyada da ahirette de sana yakınlardan eylesin.. Amin..
__________________ "Bir yαrım αklın kuyusundα öbür yαrım αşkın kuytusundα... Cennet ve cehennem αrαsındα.Ucu sırαttαn geçen bir uçurum kenαrındα... Â'râftα..... Ârâfın dα αrαsındα...Ar ve αf yαrαsındα..." |