|
Konu Kimliği: Konu Sahibi inzar,Açılış Tarihi: 10 Eylül 2007 (12:17), Konuya Son Cevap : 18 Şubat 2012 (00:26). Konuya 12 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
10 Eylül 2007, 12:17 | Mesaj No:1 |
sakarya türküsü.. sakarya türküsü.. İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya: Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya. Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak; Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak. Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir: Oluklar çift, birinden nur akar, birinden kir. Akışta demetlenmiş, büyük, küçük, kainat: Şu çıkan buluta bak, bu inen suya inat! Fakat Sakarya başka, yokuş mu çıkıyor ne? Kurşundan bir yük binmiş, köpükten gövdesine: Çatlıyor, yırtınıyor yokuşu sökmek için. Hey Sakarya, kim demiş suya vurulmaz perçin? Rabb'im isterse, sular büklüm büklüm burulur. Sırtına Sakarya'nın, Türk tarihi vurulur. Eyvah, eyvah, Sakarya'm, sana mı düştü bu yük? Bu dâvâ hor, bu dâvâ öksüz, bu dâvâ büyük!.. Ne ağır imtihandır, başındaki Sakarya! Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya? İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal; Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal, Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan: Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan! Şimdi dövün Sakarya, dövünmek vakti bu ân; Kehkeşanlara kaçmış eski güneşleri an! Hani Yunus Emre ki, kıyında geziyordu? Hani ardına çil çil kubbeler serpen ordu? Nerede kardeşlerin, cömert Nil, yeşil Tuna? Giden şanlı akıncı, ne gün döner yurduna? Mermerlerin nabzında hâlâ çarpar mı tekbir? Bulur mu deli rüzgâr o sedayı: Allah bir! Bütün bunlar sendedir, bu girift bilmeceler; Sakarya, kandillere katran döktü geceler. Vicdan azabına eş kayna kayna Sakarya. Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya! İnsan üç beş damla kan, ırmak üç beş damla su: Bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu. Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek: Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek? Kafdağını assalar, belki çeker de bir kıl! Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl! Sakarya, saf çocuğu, mâsum Anadolu'nun, Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun! Sen ve ben, gözyaşıyle ıslanmış hamurdanız; Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız! Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader; Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider! Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz: Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber kılavuz! Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya: Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! NECİP FAZIL.(çoşkunun yansıdığı en güzel kahramanlık şiirlerinden biri..)çok güzel ve güçlü satırlar.. | |
Konu Sahibi inzar 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
iyilik haddi aşarsa kötülük doğurur. | Adap-Edep-Ahlak | Mihrinaz | 2 | 2444 | 26 Şubat 2009 22:12 |
iç alemdeki her mana kabullenmiş değildir. | Adap-Edep-Ahlak | Mihrinaz | 1 | 1931 | 26 Şubat 2009 22:00 |
şiirdir. | Şiirler ve Şairler | _bülbül_ | 3 | 1844 | 14 Şubat 2009 01:47 |
öteler... | Resim/Karikatür | AşıkıZehra | 3 | 1833 | 19 Ocak 2009 15:40 |
halifeye diz çöktüren köle | Kıssalar-Hikayeler-Nasihatler | Kara Kartal | 2 | 1785 | 07 Aralık 2007 10:18 |
10 Eylül 2007, 12:43 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 38 Üyelik T.:
30Haziran 2007 | RE: sakarya türküsü..
Ya Rab.. Ne zaman okusam içimden coşkun birşeyler akar durur.. Necip Fazıllar, Yunuslar, Sıryaniler hep Sakarya'dan... Sakarya, saf çocuğu, mâsum Anadolu'nun, Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!... Teşekkürler İnzar |
10 Eylül 2007, 12:46 | Mesaj No:3 |
RE: sakarya türküsü..
Sen ve ben, gözyaşıyle ıslanmış hamurdanız; Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız! Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader; Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider! aslında bu şiirde sakarya yerine kişi kendinide koya bilir.. | |
10 Eylül 2007, 12:50 | Mesaj No:4 |
30Haziran 2007 | Cvp: sakarya türküsü..
Akrebin mi , Yağmur'un mu... Konu dağılmasın şimdiii, Anladın sen onu İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal; Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal, |
10 Eylül 2007, 16:44 | Mesaj No:5 |
o mesuliyetki merhametle sorumlu kıldı aile ve cemiyet adına diklendi o hamallıkki mevcudatta hiç bir gücün dayanamadığı mesuliyeti yüklendi bir hamallıksa eğer yaşamaya ne gerek şayet bir sırrı varsa gelin biz ona erek kıskacında akrebin zehrini çile bilip kadere beli diyo hemde atiden gelip kişi ha türkiyeli ha sakaryalı olsa hem bilinçle inanıp imanıyla,da olsa kan ve çamur gönlüne meczolup siretlense işbu harika beden hem onla suretlense yokuşta susamayı yinede bilmez ise evhamlarda takılır bilinmeyen o sise özdeşse kefenlenmiş yataklar tabutlarla kılavuz bilinmesse cam olur mabutlarla varlık yola koyulur yollar vuslata akar sakaryalı lar bile bu akışa lal bakar marifet vahdetinde kesreti sıyırmalı gönlü masivalardan aklayıp ayırmalı suların büklümlüğü rabbbin istemine ram tarihin iş bu sırrıyla veliye her an bayram rahmete yağmur deyip yağar iken canlara sakarya karışıyor mazideki anlara sinelerde hüzün var zaman atiye gebe sakarya bursalaşır kader ile sebebe bismihi subhanehu gönle inşireh verir istiklal yücelirken izmihlal sona erir döneriz başlan gıca biri bilmek adına sıryani sukut eder buda onun yadına varıdatı sır yani | |
10 Eylül 2007, 16:57 | Mesaj No:6 |
30Haziran 2007 | RE: sakarya türküsü..
Yahuu sıryani hocam , dilim tutuldu Cümlemin ucundan tutup da alemlerde gezdirmek Sonra işi her şeyin Başlangıç'ına döndürmek Bakalım ben de ucundan tutup inşirah aleminden gezmeye çıkartabilecekmiyim forumu )) |
10 Eylül 2007, 17:00 | Mesaj No:7 |
Cvp: sakarya türküsü.. yokuşta susamayı yinede bilmez ise evhamlarda takılır bilinmeyen o sise özdeşse kefenlenmiş yataklar tabutlarla kılavuz bilinmesse cam olur mabutlarla varlık yola koyulur yollar vuslata akar sakaryalı lar bile bu akışa lal bakar ................................ Allah razı olsun ne güzel ifadelerdir bunlar... bahtın ne güzeldir sakarya gönüllerin sesini duyurdun sen cihana.. emeğinize,yüreğinize sağlık... | |
11 Eylül 2007, 10:17 | Mesaj No:9 |
hayat bir okul bizler talebe talibolmak gerek beşikten mezara dek kimki ben artık oldum derse ve hemde alim oldum zannıyla olsa bile sanırım kendince bir aldanmadan başka ne olabilir ki oysa talib olan talebedir matlub ise hakka ermek sakarya saf çocuğu masum anadolunun divanesi olmaktır işbu çile yolunun eğer akil baliğ olmaksa bu hayatın gayesi sanılanın aksine ancak taleb edenlerin şanınadır bu gayretle bir kez daha okumanı tavsiye ederim bilmem anlatabilmişmiyiz sevgi değer merve kızım | |
11 Eylül 2007, 10:30 | Mesaj No:10 | |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: RE: sakarya türküsü.. Alıntı:
Doğru haklısınız.Ne denilebilir ki | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |