|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 05 Aralık 2008 (13:45), Konuya Son Cevap : 03 Şubat 2009 (19:58). Konuya 20 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
05 Aralık 2008, 13:45 | Mesaj No:1 |
...: LeyL :... ...: LeyL :... LeyL .. Yağmurun ayak sesinde uyuyan kalbimin ağrı molalarında hiç doğmuş sancıları döküyorum sesimden. Tüllenen grinin hüzzamı kirpi ime iniyor yavaş yavaş. Avazımın göçebe hüsranları dokunuyor giz’imin kuytularına. Fırtına başımın üstünde. Mecnun’un dolaştıgı çöllerde yalnız kalıyor yıldızlar. Lapa lapa yagıyor deniz avuçlarıma. Hangi sesini dinlesem aşkın gece yine siyah kalıyor gök/yüzüme. Ölümü öldürsem kaç yıllık ölümlülüge çarptırılır bedenim ya leyl? G ö z l e r i n d i r h e l a l i m. Vuslatı çagıran ayrılıklarda büyüterek aşka mahfuz düşleri, kalbimi yokluyorum sende can veriyor mu diye. Kahrın kavurganlıgıyla intizarın velvelesi arasında kayboluyor perçemine ´gün´ vurmayan uykular. Sefilim. Zelilim. Kurşun kadarım gövdeme. Alnımdaki aşk izine dokunma. Kırılır yar çehresine harını resmetti in cehennemin şeddesi. Kesme saçlarını ben üşümeyeyim diye. Bas gözlerini içime tuz niyetine ya leyl! BiLiyorsun, yar/adır bütün Sızlanmalar. A h L e y l, acım tufanımın sırtında. Kambur ruhları taşıyorum nun’a varmadan aglayan dervişin duasında sırlanan kavlime. Döşümde ezgisel yankıların iz/düşümü ugulduyor. Bak, kulaklarımda asılı kalıyor yabani kuş çıglıkları. Pencere önlerinde biriktiriyorum isyana dönük gelişlerini. Y a L e y l! Yıkılsın aşk muammalı yalnızlık oyunu. Perde kana boyanmadan, sahne arkalarında bo madan dilimin altındaki sahici repliklerimi, bu kez tut elimden. Azalan denizlere kanat çırpmadan hüznüme yuvalanan rüzgar, savurmadan saçlarıma ölü kadınların öykülerini, bu kez tut elimden Leyl. Nasıl olsa, meyilliyiz morg gecelerinde aşk üzere delirmeye. Vakte ermeyen sesin niyetsiz fırtınalarda dalgalanışında uyutuyorum küflü yagmur yaramı. Mahşer kalabalı ında çırpınan tenhalıgım huysuz aglayışların kaosunda yırtılıyor. Eziliyor gögsüm kabusların ıssız kanayışlarında boydan boya. Yabanıl yakıcılıgın daglanışıyla savuruyorum giz’ime, güle degmeden ufalanan devşirme kederi. Mu lak cümlelerin eşkiyalıgına yatıp uykumun derinliginde küfürbaz katilligimin adını saklıyorum yanagıma, adıma yok kala. Salkım saçak yorgunlugumla kapındayım leyl. Öp beni kırıkları acıtan düşlerimin sızısından. Kalbimde z*******e eyvah, nara sürgün ‘gün’ izin var. Çıkar/sana beni beyhude agtlarımdan aglatmadan. Aşktan haberdar bu rüzgar leyl. Baksana, ölüm sızıyor feverana çekilen gözkapaklarından. A h L e y l, gülüşün uçurum gibi ziyan etmeye yakın duruyor. Ya leyl! Şehir korkakları bekliyor kalbimi. Her defasında cesaretim (el) altından satılıyor. Zaman zamansızlıgı tetikleyen iç yangın inşirahsızlıgının zulmünde büyütüyor kahkahasını. Daüssıla yorgunu bakışlarımdan zift kokan devrik hecelerin tutsaklıgı düşüyor. Devrikebir bir makamın hüzünbazlıgına sere serpe gömülüyor şarkılar. Aşkın koridor boşluklarında intihara gönüllü yalnızlıgın hükümranlıgına yabancılaşıyor aşina suskularım. Ya leyl! El vurulmuyor yaralara bu mevsim. Dayanılacak yanı yok hasretinin, hep mahva mülteci gözlerine düşüyorum. Şiir olup dökemez misin dizelerini kanayışlarımın kıyısına? Tükenirken şakagımdan aşagı kayan hüsran birikintileri, kirli kasırgalarım yıkanmaz mı ellerinin duru denizinde? Aşk kimligimde yangın gibi aglıyor. Suretimden gecenin onulmazlıgı akarken kırılmasın şarap kızılı uykuların hevesi diye. Düşsen seferi agrıların kirpigine, ayet diye tanımlanacak yüzün... | |
Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... | Videolar/Slaytlar | Medine-web | 1 | 2904 | 23 Ağustos 2013 00:41 |
İran Emperyalizmi | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 6 | 3645 | 26 Ocak 2013 22:53 |
gerekli gereksiz bir şiir.. | Makale ve Köşe Yazıları | MERVE DEMİR | 0 | 3285 | 06 Aralık 2012 10:48 |
olmamış kayınbiradere mektup :) | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 10 | 7827 | 03 Kasım 2012 23:19 |
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür | Makale ve Köşe Yazıları | Esadullah | 11 | 7287 | 02 Ekim 2012 21:16 |
05 Aralık 2008, 14:11 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 9 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: ...: LeyL :... Sussun efildeyen rüzgar.. Eline sağlık Dönsün bıçağın yüzü toprağa. Lal olan dilim yansın senin adını sayıklarken. Gülüşlerin düşerken güllerin dallarına rukü’ya yönelmiş dizlerim doğrulsun Kudüs’e.. Ayak uçlarıma savrulsun ama gençliğim. Doğumunla kurtulsun kelepçelerden ketum dilim. Baharlarla müjdelensin gelişin. Filistin’ e reva görülen sancılarda büyümek vaat edilse de sana gözlerin hep Yusuf gözlü aydınlıklarda anılacaktır. |
07 Ocak 2009, 22:22 | Mesaj No:6 |
Durumu: Medine No : 16627 Üyelik T.:
11 Şubat 2012 | Cvp: ...: LeyL :... ...yar ismiyle sen ...gönlüm kırık doldu içim intikamdan feryat ateşten gözyaşı kaptı de söyledim de duymadım şimdi sen söyle ki alevin hatrına insin zevheran dile ki gönlüm şadiyan dile şimdi harabeyim kentlerin sürgün vaktinde sürgün bir vakitte vakitsizce atıldım şimdi duy ve kesil bakışlarım ayet ve sure üfle kalbime bi iznillah ...sen ki ardı alev ...zemheriyi boyayan renk yar yine isminle heceliyorum. tüm hecelerim sensiz bir gecenin seyriyken açıldığım alfabenin kırık harflisiyim beni körebe yangınlarında sorgula kalbim bir dolu sürgün kalbim bir ateş kalbim bir sen bir sen ki bin muamma... yar gözlerim ardına düşen gölgelerin saatinde ardıladığım bin sitem bin hasret bin vecibe şimdi hangi şiir paklar seni bilemem hangi deşilmiş yaraya bir tutam tuz diye uçacak kuşlar ...beslemez hiç bir dert yaramı ...yaram sürgün bir vakitte elest... ben elest anında aşkın sahibine secde ederken sen kalbimin pasından içime güzel gelen yar yine isminle yine de yar yar... yağmurun rahmetine insicam gönlüme doğdun bu gece de Abdulsamet KILINÇ |
18 Ocak 2009, 00:00 | Mesaj No:7 |
11 Şubat 2012 | Cvp: ...: LeyL :... " leyli'ye " adanmış sözlerle yazıyorum artık sultaniyegah mateminde içimin bam teline dokunarak sana yazıyorum ya leyli... ... leyli adanmışım bir başımayım küçücük yaşımda sana alışmışım gözlerimi ufka dikip anarak seni narin bir üveyik gibi sana vurulmuşum gel leyli haydi bu gece bizim gördüğün şu deniz, yürüdüğün yollar, kaldırımlar bizim, martılar bizim. her şeyin sahibinden yüreklerimiz birbirimizin haydi leyli gidelim artık alışmadan şu zillete mundar etmeyelim umutları yola düşelim el ele yüreğimiz kanasın güllere kalk leyli içimin baharı gözlerim seni arar oldu anlatamadım kelimelere çöller mekanım oldu adım başına sevdayla ismin haykırışım oldu leyli.... ah leyli.... sardunyaları, patyaları saçlarına taç yaparım her baharı açsın diye gülleri kanımla ağlatırım acıtma. yoksa yüreğimi kanatırım leyli'm miniciğim, üveyiğim gözlerin denizimdir , saçların sığınağım ellerin hayatımdır, sözlerin ateşim özletme. içime sığıdıramıyorum hasretini gelip de bir görsen halimi acırsın leyli'm dayanamıyorum leyli'm ismindir lal'im cemrelerim de gamzelerin yeşermez sensiz hiç bir bahar gözlerinin pırıltısındadır günlerim geleceksin biliyorum geleceksin değil mileyli ... leyli kalabalık şehrin yalnız sevgilisi içinde volkanları eriten yürek sana değmesin hiç bir rüzgar saçlrında sakla beni, ısıt mateme isyan okuyalım beraberce ağlama leyli ağlama her göz yaşın asra bedeldir yüreğinde küçük bir yer ayır bana ya leyl ya leyl... Bilal Can |
03 Şubat 2009, 10:54 | Mesaj No:8 |
11 Şubat 2012 | ...: LeyL :... Senin de ellerin bir buket çiçeğin yakarışını ve yakan kırmızı bir kurdelanın türküsünü dinlediğinde, yavru serçelerin kucak açması gibi göğe, büyüyecek en kalabalık yanlarında susturduğun parmakların, alyans bir yüzüğün keskin iç çekişinde. tan yeri ağarır ve gül rengine döner ufuklar. ilkin doğrulup doğuran sonra emziren ellerin, yaslanıp bembeyaz bir örtüye, mum ışığını öptüğünde alnından. ve kızıla kızıla çalmalı diyorum yüzün, yokluğunda hicran devşirdiğim en mağrur hicabımdan bir elin hep uykunun koynunda bir elinse lâl! ninni söylesin iki elin, söylesin bana da bir beşiğin kulaklarında çınlayan çocuklar hatrına yanaklarını tırmalasın tırmalasın tırmalasın süt kokan eller dizlerinde uyusun uyusun uyusun kristal gözler sadece senin anneliğe çalan derinliğinde gündüz sarhoş bir adamın yorgunluğudur omuzlarımda, gece gölgelerden mürekkep düşerken perdelere. hayat kapımı çalmayacak sen değilsen bekleyen kapılarımda çalmayacak, sen değilsen beni uğurlayan kapılarda bırak, tarih tahrik etsin ikimizi de yüzünü altı günde güneşe dönen bu gemide sen uçurtma ol ben gökyüzü -tersi belki de- kanat açsak ve tutuşsak elele olmaz mı leyl? Atilla Akın |
03 Şubat 2009, 11:28 | Mesaj No:9 |
Durumu: Medine No : 7 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Leyl Hep boğazımda durdu ve belli etti beni Hamur yoğuran kadınların ekmek kokulu elleri Sürmeli gözlerinden sonra Leyl Soyundum toprağa ve çıkardım ölüleri Yalnız benim değil Leyl Bir güle dudaklarından tutunan rüya Benim değil, tüm dudaklar titrer Leyl Bir tebessümde öpülünce çocuk elleri Ve bebek doğuran elleri İnan Leyl Kanlı düşlerin ısırdığı bu elma Adem’in çamur kokan gözleri Şahmeranların kursağında mısın Leyl Değilse, göğsümde çarpan bu ateş yumruk kimin İlk günahı mısın Leyl bakir güvercinlerin Cennet tadında bir meyvasın Leyl Bir günah ve bir tövbe arası Tüm mahremiyetin ortaya dökülmüş Bir yanım üşüyor Leyl Bir yanım üşüyor. Atilla Akın
__________________ Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30. |
03 Şubat 2009, 13:07 | Mesaj No:10 |
Cvp: ...: LeyL :... Tek kelimeyle etkileyici muhtar hadi affettim seni Cevdet Bağca'yı çok severim forumda onun sesini duymak çok güzel...
__________________ Dünyayı Güzellik Kurtaracak. Bir İnsanı sevmekle başlayacak herşey... | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |