|
Konu Kimliği: Konu Sahibi MERVE DEMİR,Açılış Tarihi: 08 Nisan 2009 (11:49), Konuya Son Cevap : 03 Nisan 2015 (14:29). Konuya 1 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
08 Nisan 2009, 11:49 | Mesaj No:1 |
Fatiha suresini okurken Allahtan yardım dileriz ama bazen insanlardanda diliyoruz Fatiha suresini okurken Allahtan yardım dileriz ama bazen insanlardanda diliyoruz soru NAMAZ KILARKEN FATİHA OKUDUĞUMUZDA FATİHANIN BİR AYETİNDE ŞÖYLE DİYORUZ: "YALNIZ SANA İBADET EDERİZ VE YALNIZ SENDEN YARDIM DİLERİZ" BUNU SÖYLERKEN YALAN SÖYLEMİŞ OLMUYORMUYUZÇÜNKÜ YALNIZ ALLAHTAN YARDIM DİLEDİĞİMİZİ SÖYLÜYORUZ AMA İNSANLARDAN DA BAZEN YARDIM İSTEMİYORMUYUZ? cevap Değerli Kardeşimiz; Burada ibadet edilecek tek yüce varlığın ve yardım dilenecek, yalvarılacak tek kişinin de Allah olduğu ifade edilmiştir Yalnız buradaki "yardım"la Allah'ın rızasına ulaşmak için istenen yardım kastedilmiştir Böylelikle "Biz onlardan bizi Allah'a ulaştırmaları için yardım diliyoruz" Diyerek putlara tapanlara kesin cevap verilmiştir Allahtan geldiğini bilerek ve insanları vesile görerek onlardan yardım dilemek caizdir Mesela çiftçi elmanın ağaçtan değilde Allahın rahmet hazinesinden geldiğini bilmesi gerekir Ancak Allah rahmet hazinesinden elmayı o ağaç vasıtası ile göndermektedir Yani sebeplere müracaat etmek bu ayete muhalif değildir Yanlış olan sebeplere yapışıp Allahtan geldiğini inkar etmektir Selam ve dua ile Sorularla İslamiyet Editör | |
Konu Sahibi MERVE DEMİR 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ülke tv Canlı... | Videolar/Slaytlar | Medine-web | 1 | 2872 | 23 Ağustos 2013 00:41 |
İran Emperyalizmi | Makale ve Köşe Yazıları | Medine-web | 6 | 3614 | 26 Ocak 2013 22:53 |
gerekli gereksiz bir şiir.. | Makale ve Köşe Yazıları | MERVE DEMİR | 0 | 3259 | 06 Aralık 2012 10:48 |
olmamış kayınbiradere mektup :) | Komik Paylaşımlar | Allahın kulu_ | 10 | 7668 | 03 Kasım 2012 23:19 |
İslamın kurtuluşu bilinçlenme ile mümkündür | Makale ve Köşe Yazıları | Esadullah | 11 | 7165 | 02 Ekim 2012 21:16 |
03 Nisan 2015, 14:29 | Mesaj No:2 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: Fatiha suresini okurken Allahtan yardım dileriz ama bazen insanlardanda diliyo
Allah cc razi olsun
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |