|
Konu Kimliği: Konu Sahibi mkanka,Açılış Tarihi: 28 Ocak 2008 (01:06), Konuya Son Cevap : 25 Aralık 2008 (13:07). Konuya 3 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
28 Ocak 2008, 01:06 | Mesaj No:1 |
Dinler Arası Diyalog Dinler Arası Diyalog Dinler arası diyalok diye bir hareketlilk var konuyu ifade edişim yanlış ise özür diliyorum. sizce bu yapılanlar doğrumu ve neticesi ne olabilir. ben bu hareketi desteklemelimiyim yoksa karşısında mı durmalıyım. aydınlatırsanız memnun olurum. | |
Konu Sahibi mkanka 'in açmış olduğu son Konular Aşağıda Listelenmiştir | |||||
Konu | Forum | Son Mesaj Yazan | Cevaplar | Okunma | Son Mesaj Tarihi |
Dinler Arası Diyalog | Soru Cevap Arşivi | NUR | 3 | 1763 | 28 Ocak 2008 01:06 |
28 Ocak 2008, 01:23 | Mesaj No:2 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 | Cvp: sizce bu hareket doğrumu ben kararsız kalıyorum
evvela hoş safa geldiniz.. sorunuz gayet güncel ve cevabını bulması gereken bir konu.. 1-dinler arası diyaloğun gerekli olduğunu savunanlarda var 2-aksini düşünenler de.. *birinci şıktaki düşüncede olanlar,islamda tebliğin bunu gerektirdiğini,islamı anlatmanın yolu gayri müslimle diyalog olduğunu,Hz Resulullah gayri müslimlerin hepsine mektup gönderdiğini,özellikle ehli kitaba çok önem verdiğini delilleriyle ortaya koyarlar..onlara tatlı dil ile yaklaşılması gerektiği,sert haşin olmamamız gerektiği,onlara islamın insancıl,medeniyet beşiği,evrensel ve son din olduğunu,elimizle dilimizle ahlakımızla anlatmamız gerektiğini savunurlar...ben bu görüşteyım. *aksini düşünen grup ise,daha çok radikal denilenkesim,;,gayri müslime selamı sabahı kesmemiz gerektiği,onlara asla dost alış veriş iyi geçinme gibi insani konularda uzak kalmamızı şiddetle savunan ve delillerini sunan kesimdir.bu görüşün delilleri birinci görüşe göre çok çürüktür.tamam dost olmayalım ki haklısınız,ama komşun ehli küfr ise ne yapacaksın onu?onunla alış veriş yapmıyacakmısınız?hastasına taziyesine derdine borcuna sorununa bir insan olarak yardımcı olmayı düşünmezmisiniz? dinler arası diyaloğun mimarı olan saygı değer Fethullah hocaya saygılarımızı sunuyoruz.Allah acısını göstermesin. |
28 Ocak 2008, 14:34 | Mesaj No:3 |
Cvp: sizce bu hareket doğrumu ben kararsız kalıyorum
Ben bu dinler arası diyalog lafını anlamıyorum...İslamiyet geldiğinde diğer dinlerin hükmü ortadan kalkmadı mı??? Eeee o zaman başka din yok ki.En azından ben öle düşünüyorum.Dinler arası diyalog olması için birden fazla din olması gerekir... Sözde değil ama... Selam ve Dua ile... Saygılarmla | |
25 Aralık 2008, 13:07 | Mesaj No:4 |
Cvp: sizce bu hareket doğrumu ben kararsız kalıyorum
ben dinlerarası diyalog çalışmalarını misyonerlik ve siyonizim faaliyetleri olarak görüyorum. yahudilerin de hıristiyanların da dinleri bu, yeryüzüne tamamen kendileri hakim olana kadar her türlü şeyi yaparlar.bunlardan biri de dinlerarası diyalog adı altındaki çalışmalarıdır.
__________________ EN GÜZEL AŞK: ALLAH! | |
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |