|
Konu Kimliği: Konu Sahibi cananekinci,Açılış Tarihi: 08 Mart 2012 (23:52), Konuya Son Cevap : 10 Ekim 2022 (22:48). Konuya 358 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
26 Ocak 2015, 19:40 | Mesaj No:171 | |
Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... Alıntı:
Eğer eşiniz gitmenizi istiyorsa, siz de gitmeyi arzuluyorsanız niye gitmeyesiniz? Eskiden yollar uzun ve meşakkatli idi. Develerle, eşeklerle, yürüyerek aylar alırdı. Sonra yollarda eşkıyalar çok idi, yollar kesilirdi. Böyle meşakkatli bir zamanda verilen fetvalara uymak akıllıca olurdu. Günümüzde ise durum çok farklı. Uçakla bir saat içinde ordasınız. Güvenlik konusunda bir sıkıntı olmuyor. Ayrıca hac kafilelerinde gruplar oluşturuluyor. Herkes kendi grubuyla hac görevlerini yerine getiriyor. Her grubun da kendi kılavuzları var. Bayanlar kendi aralarında birlikte hacı oluyorlar. Büyük bir yardımlaşma var. Haccın zorluklarının yanında yalnız kalmazsınız. Diğer yönden eşinizle gitseniz bile orada ona fazla ihtiyaç duymayacaksınız yani... Kendinize ait malınız yoksa gitmek mecburiyeti yok tabi. Ama sizi gönderen biri varsa da böyle bir fırsatı niye kaçırasınız ki? Diyeceğim o ki; Eğer mezhep imamlarından biri cevaz verdiyse, aklınıza hiç bir şey takılmasın derim. Sonuçta o da islama uygun şekilde hüküm vermiştir. Böyle bir fetvayı sonuna kadar değerlendirin. Hac için imkan varsa, hiç durmayın...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | ||
27 Ocak 2015, 12:18 | Mesaj No:172 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
Bence baskasinin goturdugu hacci kabul etmeyin ilerde caniniz yanabilir etrafimda cok duydum maliniz yoksa degil eltinize refakat mi ediceksiniz Eltiniz insaallah iyi biridir
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
27 Ocak 2015, 13:04 | Mesaj No:173 | |
Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... Alıntı:
Hay Allah... düşünceli000Hep sormuşumdur kendime niye anlaşamazlar diye...
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. | ||
24Haziran 2015, 02:57 | Mesaj No:174 |
Dini nikah / imam nikahi
Selamun Aleykum arkadaslarm.. Az once sahur programinda mustafa karatasi izliyordum Imam nikahi diye birsey yok dedi... yani resmi nikah kiyildiysa imam nikahina gerek yok dedi.. Ama en cok da dini nikah imam nikahi diye birsey yok dedi ... Aklim karisti... bu konuyla ilgili bilgi sahibi olanlar cevap yazarsa sevinirim .. Allah'a Emanet Olun .. | |
24Haziran 2015, 12:23 | Mesaj No:175 | |
Cevap: Dini nikah / imam nikahi Alıntı:
islami nikah nedir? Dininin ve imanının Allah nazarında makbul olmasını dileyen her Müslüman, nikâh meselesinde Allah’ın koyduğu ölçünün ne olduğunu bilmek ve ona uymak zorundadır. umarım acıklayıcı olmustur ; ) | ||
24Haziran 2015, 12:28 | Mesaj No:176 | |
Ben kesinlikle ve kesinlikle islami nikahin olduguna inanil ve bu nikahinda kiyilmasindan yanayim .. Fakat programda soyledigi "yoktur" ifadesi smdi herkesi eminim benim gibi dusunmeye yonlendirmistir ve soruyorlardir tanidiklarina ese dosta Cok tesekkurler cevap icin Allah'a Emanet Olun .. | ||
24Haziran 2015, 12:32 | Mesaj No:177 | |
haklısın yaprakela abla hoca da vakit olmadığı içindir belki açıklayamamış olabilir sen de Allah'a emanet ol ablacım | ||
24Haziran 2015, 12:38 | Mesaj No:178 | |
Migrenim tuttugundan pek yazamiyorum aklimdakileri hastaneye gidim gelim belki izler yazarim hocanin cumlelerini canim bnm Allah'a Emanet Olun .. | ||
24Haziran 2015, 12:42 | Mesaj No:179 | |
gecmis olsun ablacım evet tam olarak ne söylediğini yaz istersen hocalarımızdan da cevap gelecektir | ||
24Haziran 2015, 13:03 | Mesaj No:180 |
Durumu: Medine No : 33478 Üyelik T.:
09 Kasım 2013 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
Nikahın amacı evliliği ispattır.türçesi bu benıim mahremim ailem demektir. nikah yoksa akıllara şüphe gelebilir niah buna cozum saglar bilgini paylaşmak sadkadır
__________________ Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |
Konuyu Toplam 20 Kişi okuyor. (0 Üye ve 20 Misafir) | |