|
Konu Kimliği: Konu Sahibi cananekinci,Açılış Tarihi: 08 Mart 2012 (23:52), Konuya Son Cevap : 10 Ekim 2022 (22:48). Konuya 358 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
13 Eylül 2012, 12:54 | Mesaj No:11 |
Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
bana biri sormustu, bende hocalarimiza sorayim dedim,bi sorum olacak, Soru su; kader degismez tamam,fakat simdi birisi bi adami oldurdu, o oldurulen adam zaten olecekti,olum saati degismiyor,tamam bu kaderinde var,peki ozaman oldurenin sucu ne? neden katil oldu? onu katil olmaya iten sebep kazamiydi? kaderimiydi? Bu sorunun cevabini bilen varsa aciklasin? Cunku okadar arastirmama ragmen,bende cevabini bulamadim | |
13 Eylül 2012, 14:42 | Mesaj No:12 | |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... Alıntı:
“Ey insanlar! Size Rabbinizden hak gelmiştir. Artık kim doğru yola gelirse, ancak kendisi için gelecektir. Kimde saparsa, o da ancak kendi aleyhine sapacaktır…” “Şüphesiz Allah insanlara hiçbir şeyde zulüm etmez. Ancak insanlar kendi kendilerine zulmederler.” “Herkes kendi kazancına bağlıdır.” “Kim iyi bir iş yaparsa, kendi yararı için yapmış olur! Kim de bir kötülük yaparsa kendi aleyhine yapmış olur…” Daha detaylı bilgi edinmek isterseniz şu yazıyı okuyunuz.... [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) | |
13 Eylül 2012, 21:51 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 18632 Üyelik T.:
13 Mayıs 2012 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
benim bir sorum olacak bilen hocalarımdan ben arapca calısırken bicok kagıt kullandım,notlar halınde kalıpları kelimeleri falan yazarak calıştım, peki bu notlarımı cöpe atamam sonucta Kuran harfleri,nasıl imha edebilirim? |
14 Eylül 2012, 00:08 | Mesaj No:14 | |
10 Nisan 2008 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... Alıntı:
Değerli kardeşim Allah'ın kelamına hürmeten ayak altında,çöpte ve benzeri yerlerde olması caiz değildir Özellikle Kur'an ayetleri hususunda Sahabelerin ve Alimlerin uygulamasına baktığımızda ayak değmeyecek bir şekilde imha edilmesi önerilmiştir. İmha edilen kağıtların yakıldıktan sonra gömülmesi ağaç diplerine yada Akarsulara bırakılması tavsiye edilir.
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) | |
14 Eylül 2012, 10:37 | Mesaj No:15 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... Siz Arapça çalışırken fiil kalıpları vs gramer kurallarını yazmışsınız. Bunların bir kutsiyeti yoktur. Kur'an harflerinden oluşuyor diye Arapça kelimelerin bir kudsiyeti olmaz. Yitik Sevda kardeşimiz herhalde soruyu yanlış anladı. O kağıtlarda Kur'an ayetleri yazılı sanarak cevap verdi herhalde.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
14 Eylül 2012, 10:52 | Mesaj No:16 |
10 Nisan 2008 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
Evet Fecr abim aynen dediğiniz gibi anladım
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
15 Eylül 2012, 01:31 | Mesaj No:17 | |
Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... Alıntı:
hocalarımız arap diline hitaben size cevap yazmıs,ama siz kuran harfleri diye niyeten sordunuz,bende buna dayanarak acıklamak istedım. | ||
16 Eylül 2012, 11:31 | Mesaj No:18 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
Sayın inziva Allah'ın dinine hakaret eden, Peygambere küfreden, Müslümanlara söven Arapça yazıları,Kur'an harflerinden müteşekkil diye onlara da saygı gösterilmesi lazım. "Çöpe atmamız kesinlikle doğru olmaz" derken neye göre hüküm veriyorsunuz? Elinizde Allah'ın kitabından ve Resulun sünnetinden deliliniz nedir? Arapça harflerin bir kutsiyeti yoktur.Kutsiyet verirsek eğer,Arapça yazılmış müstehcen dergi ve kitaplara,gazetelere de kudsiyet vermemiz gerekir. Olacak şey mi bu Allah aşkına!
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
16 Eylül 2012, 13:21 | Mesaj No:19 | |
Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... Alıntı:
ben eren arkadasın niyetine nazaran böyle söyledim, dikkatederseniz arkadas ''cöpe atamam,sonucta kuran harfleri'' demis.takva cihetine ve niyetine dayanarak söylemistim. | ||
24 Eylül 2012, 00:50 | Mesaj No:20 |
Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
bilen hocalarimdan rica, kuranda esler arasi iletisim hakkinda ayet varmi,varsa hangi sure.acil cvb. | |
Konuyu Toplam 53 Kişi okuyor. (0 Üye ve 53 Misafir) | |