|
Konu Kimliği: Konu Sahibi cananekinci,Açılış Tarihi: 08 Mart 2012 (23:52), Konuya Son Cevap : 10 Ekim 2022 (22:48). Konuya 358 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
16 Aralık 2016, 09:48 | Mesaj No:231 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Evlatlık kan bağıyla bağlı olmadığı için evlatlık ailesi fakir ise ona zekatını verebilir. Esas anne ve babasına zekat olmaz. Ama anne ve babası fakir ise zaten onlara bakmakla yükümlüdür, onlara yardım ve iyilik yapmalıdır. Esas annesi ve babası fakir ise onlara maddi yardım yapması zekat yerine geçmez ama anne-babaya ihsan/iyilik babından büyük sevaptır.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
18 Aralık 2016, 21:30 | Mesaj No:232 | |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Alıntı:
Biyolojik ailesi dediğimiz kişiler her ne kadar beraber yaşamıyorlar sa da gerçek anne ve babasıdır. Zekat veremez..Onlara (her ne kadar çocuklarınıı başka aileye verdikleri için evlat hakkından sorulacaklarsa da ) bakmakla yükümlüdür .
__________________ | |
30 Eylül 2017, 20:59 | Mesaj No:233 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 |
okulda birkaç öğrencimin bahsetmesi üzerine soruyorum rufailik tarikatının yaptığı ateşli şişi yalama ve vücuda batırma işini batıl ve saçma buldular ben hak tarikat olduğunu tarikata girmenin kişinin kendi tercihi olduğunu söyledim rıfailik veya rufailik tarikatı hakkında kısaca bana bilgi verir misiniz |
01 Ekim 2017, 22:51 | Mesaj No:234 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Alıntı:
karma bir eğitim zaten başlıbaşına haram iken bu detaya takılmak acayip olmuş.şeytanın sağdan yaklaşması böyle birşey.. kuranda Rasulullah ın hanımları için onlar sizin anneleriniz gibidir diyen Alemlerin tek ilahı olan tek Allah,anneniz dediği rasulun hanımlarıyla konuşmanız gerekiyorsa bir perde arkasında konuşun bu sizinde onlar içinde hayırlı olandır.Bu sınırlara uyulmadıktan sonra selamın bir anlamı yoktur zaten....
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
01 Ekim 2017, 23:28 | Mesaj No:235 | |
27Haziran 2011 | Alıntı:
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
02 Ekim 2017, 10:44 | Mesaj No:236 |
19 Ocak 2009 |
Bilinmez kardeşim Hemen modernist yaftasını yapıştırmışsın =) Keşke konuyu kaynaklarıyla araştırsaydın da yüzyıllar önceki Alimlerin bu konudaki görüşlerini araştırsaydın ama nerede ? Tek bir görüşü mutlak doğru kabul edip diğer görüşleri mutlak yanlış kabul etmek ne ilmi , ne islami ne de insani bir davranış olur. Öncelikle bir şeyin mutlak haram olduğunu telaffuz edebilmek için ayet ve hadiste açıkça zikredilmesi lazımdır. Zanni delillerle bir şeye haram demek insanı büyük vebala sokar. Etrafında biraz Arapça bilen varsa Arapça kaynaklarını araştırsın ,oradan konuya baksın. Alimler zaten bu konuyu tartışmışlar ve benim dediğimden farklı bir şey söylememişler. Şu linke bakın: Bu konuyu anlatmış. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bir kişiyi gerek modernist gerek başka bir şeyle itham etmeden önce düşün öyle yazmanı tavsiye ederim. Tez canlılık insana çok hata yaptırır, bir konuda hüküm vermeden önce farklı kaynaklardan ve farklı görüşlere göz atıver. Farklı görüşleri kabul et anlamında söylemiyorum bunu, sadece düşünce ufkunu açması açısından söylüyorum.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
02 Ekim 2017, 10:54 | Mesaj No:237 | |
19 Ocak 2009 | Alıntı:
Faruk Beşer'in "Şiş batırma keramet midir" yazısını da okuyabilirsin Şiş batırma keramet midir?-Faruk Beşer
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
02 Ekim 2017, 12:13 | Mesaj No:238 |
27Haziran 2011 |
Hangi alim nur 27 yi böyle bir soruya cevaz manasinda vermiş. Ayrica alimlerim kadınların erkeklere selam verme konusunu tartismalariyla bu gün ki egitim sistemiyle ne alakasi varki böyle bir kıyaslama yapmişsiniz.
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
02 Ekim 2017, 12:26 | Mesaj No:239 |
19 Ocak 2009 | Ben karma eğitim sistemiyle ilgili bir şey yazdığımı hatırlamıyorum. Karma eğitim sistemi konusu farklıdır. Bir soru soruldu , o soru da "Kadınların erkeklere ya da erkeklerin kadınlara selam vermesi" konusuydu. Bununla ilgili alimlerin farklı görüşlerini ele aldık. Bu konu bugünün konusu değil yüzyıllar önce de alimler arasında konuşulmuş/tartışılmıştır ve bunun Arapça kaynağını da verdik. Ayrıca NUR 27.ayetin sadece erkeklere olduğunu nereden çıkarıyorsunuz? Ey İman edenler hitabının içinde kadınları niye sokmuyorsun, onlar iman edenler kısmına dahil değil mi? Kadınlar bir eve girince selam vermeyecekler mi? Onu bırakın islam literatüründe bir kişi boş eve girse de selam verebileceği kabul edilir.
02 Ekim 2017, 12:30 | Mesaj No:240 | |
Durumu: Medine No : 15399 Üyelik T.:
24 Aralık 2011 | Alıntı:
hızı sabitlenmiş arabayı aratmıyorsun bilinmez kardeşim.biraz araştırsan o işid sitelerinde sabitlenmezsen kafandaki sorular çözüme kavuşacaktır.kadınların cumaya gönderilmemesi,hatta kendi özel arabalarını kullandırılmaması islamın değil kadınları kuluçka,eğlence,hizmetçi,koluna taktığı süs makinası olarak gören cahil-bencil-dar kafaların eseri. ilmin merkezi olarak görülen hz aişenin ordu komutanı olması gerçeğini örtbas ederek aişenin sosyal ve özel alanını tamamen sıfırlamanın anlamı ne? aişe-fatıma-emine doktor olmasın.öğretmen olmasın.okumasın.bilmesin.gözü açılmasın.dar dünyasında yaşasın.erkek hazretlerinin bencil dünyasını daraltmasın. kim dedi? İslam! ya öyle mi? erkek hazretlerinin İslama iftirasından başka bir şey değil. | |
Konuyu Toplam 9 Kişi okuyor. (0 Üye ve 9 Misafir) | |