|
Konu Kimliği: Konu Sahibi cananekinci,Açılış Tarihi: 08 Mart 2012 (23:52), Konuya Son Cevap : 10 Ekim 2022 (22:48). Konuya 358 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
11 Ekim 2017, 01:39 | Mesaj No:261 | |
Durumu: Medine No : 15399 Üyelik T.:
24 Aralık 2011 | Alıntı:
tamam sustummmmm | |
13 Ekim 2017, 22:00 | Mesaj No:263 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 |
Öğrencilerim cinleri çok merak ediyor ben bazi açıklayıcı bilgiler verdim ama siz de bana anlatır mısınız o kadar Şeyler söylüyorlarki cin musallat olunca içimize mi girer
|
14 Ekim 2017, 10:21 | Mesaj No:264 | |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Alıntı:
Lakin asıl olan Alevi selefi şii ,hangisi olursa olsun kişi neye inanıyor,itikadı nasıldır onu bilmek gerek.İslamın inanılması gereken meselelerini kabul ediyorsa kendini nasıl tanımlarsa tanımlasın Müslümandır Evlenilir, Önemli olan evlenecek kişilerin karşısındakinin itikadi durumunu bilmektir. Şimdi inanç durumları çok çeşitlendi;tehlike çoğaldı.Bırakın Alevi-Sünni çatışmasını Sünni-sünni ile Alevi-alevi ile ile aynı doğrultuda ve inançta değil. Evlenmeden önce hem evlenecek gençlerin hem ebeveynlerin bu konuya çok dikkat etmeleri gerekiyor.Öyle aleviler varki bazı Sünnilerden daha inançlı ve ameli tam .Namaz oruç itikat tam .Öyle sünni varki Tesettür ayetini Faiz ayetini inkar ediyor.Hadisleri toptan inkar ediyor.1400 yıllık ilmi inkar ediyor. Sonuç :Alevi alevi ile Sünni sünni ile evlenmesi rahat ve huzurları ahiretleri için olması gerekendir. Sünni ile evlenirken bile inanç ibadet itikat sorulmalıdır.Evlendikten sonra farklı inançta olduğunun öğrenilmesi büyük sıkıntılar doğurur. Gençler "yok ben aşığım inanç önemli değil" diyorlarsa çatışmalara hazır olmaları gerekir.Genelde üç dört yıl sonra kız (ne yazık ki ) erkeğin tüm görüşlerini benimser
__________________ | |
14 Ekim 2017, 10:35 | Mesaj No:265 | |
01 Aralık 2011 | Alıntı:
Bu konuda Kuranı Kerimdeki cin suresi ;ayet ve hadisler okunmalı genel bilgiler verilip konu dallanıp budaklanmadan toparlanmalıdır.Gençler özellikle dersten sıkıldıkları zaman da dersi kaynatmak için de bu konuyu açarlar
__________________ | |
14 Ekim 2017, 11:25 | Mesaj No:266 | ||||
01 Aralık 2011 | Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Yalnız soru sorulan kişilerin yapması gerekenler var. Senin soruların biraz şuna benziyor ;formülü öğrenmeden problem çözmeye çalışmak .. Önce bir ilmihali tam olarak bitirmek lazım. Yaklaşık 3 bin madde var bunları bilmek ve mantığını da anlamaya çalışmak lazım. 3 bin maddeyi nasıl çalışayım dediğinizi duyar gibiyim.(Ama zaten facebook instagram medineweb vs.) de her gün dolaşan biri yaklaşık bu kadar maddeyi bir ayda okur .Genel olarak kadınların paylaşımlarına bakarak söylüyorum...Yanlış anlaşılmasın.. Daha sonra sürekli okumaya devam bu sizi besler..sonra hangi hocayı takip ediyorsanız ; o hoca bu sorulara nasıl cevap vermiş incelerseniz çok faydalanırsınız.Diyanetin fetva hattını takip etmeniz gerekir.Fetvalar kitapları da çok yardımcı olacaktır. *Sorulan sorulara hemen cevap vermemek emin olduktan sonra cevaplamak gerekir *sorulan her soru bir tecrübe demektir.Soru ve cevap yazılmalı kayıtlar oluşturulmalıdır mesela fatiha sorusunu ele alalım ;El Fatiha denilince oradakilerin okuması hükmü nedir ? bunu bilirsek çocukların sorduğu cevap verebiliriiz. Cevap;Bu uygulama sadece Türklere mahsustur. Okunması çok sevaplı olduğu için El fatiha denildiğini duyunca okuruz.Okumayan günaha girmez.Fakat duyarsız kalması da pek hoş görülmez . Ayrıca din üzerinden şaka yapmak çok tehlikelidir.Bunu çocuklara mutlaka anlatmalıyız . Neden yaratıldık sorusuna cevap ? Cevap :"imtihan için gönderildik" ... pek tatmin edici bir cevap değil; o zaman çocuk :"Allah sonucu biliyor gene de niye imtihana tabi tutuyor ? " der Önce kendi cevabımız olması lazım, Kuranı kerim ayetleri çok yardımcı olur...
__________________ | ||||
14 Ekim 2017, 11:31 | Mesaj No:267 |
01 Aralık 2011 |
Göknur çocuklara Kuranı Kerimdeki yaratılış ile ilgili ayetleri ödev ver .Sonra ana fikri sınıfça bulmaya çalışın .Hangi ayetten nasıl etkileniyorlar bakarsın tecrübe etmiş olursun.
__________________ |
16 Ekim 2017, 17:31 | Mesaj No:269 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 |
Diyanet İşleri: (31-34) Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır 12. sınıfda bir öğrencim bu ayetlerdeki "göğüsleri çıkmış genç kızlar" yerini kuranda nasıl böyle bir şey olur diye düşüncelerini benle paylaştı ben bu ayetin anlamını onun söylediği gibi hiç düşünmedim ben yarın öğrencime nasıl tatmin edici cevap verebilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim |
17 Ekim 2017, 05:16 | Mesaj No:270 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 |
Kuranı kerim cenneti,ehennemi ve diğer konularda tasvir ederken Resulullah(sav)'ın :"insanlara akıllarının alacağı seviyede konuşunuz" prensibini sık kullanmıştır.Yani Allah vahyi orjinalnden seviyemize/kapasitemize tenezül ederek nazil etmiş,dahasını canlı kuran Resulullah vasıtası/dili ile şefaflaşmasını/anlaşılmasını sağlamıştır. Konuya girmeden önce şunun altını çizmemiz lazım."eşyanın aslı ibahadır" yani her şey aslında helaldır.aslını rengini zaman zeminini özelliğini bozmamak kaydı ile. bir örnekle açıklarsak,üzüm helaldır ama içkiye çevirirp aslını bozarsan haram olur.veya kadınlar güzellikleri ile özellikleri ile cazibeleri ile asıl olarak kişiye özel olarak helaldır.yani nikah...dahası kadınların kendisi haram değil.namahreme haram olur.harem yapılan nikah kıyılan eş edinen kadın helaldır hemde kişinin eşi ile tüm alakası sadaka sayılmıştır.haram olan kadının kendisi değil düşebileceği namahrem durumudur. şimdi ayete geçelim. Kuran cenneteki kadını tasvir ederken,o ödüllere ulaşmak için çaba itaat şart koşar.ey iman eden zat,imanından sadıksan,itaatinde dürüst isen,rabbine karşı muttaki isen sana ödüller vardır.köşkler,yeşil bahçeler,tatlı sular,içecekler,huriler,nuriler hizmetçiler ölümsüzlükler hastalıksızlıklar yaşlanmaya vedalar vs vs.... ayetlerde cenneteki kadın tasvir edilirken şu cazip özellikleri öne sürmektedir:" güzel gözlü,tatlı sözlü,eşinin etrafında pervane olan,eşine bağlı ve düşkün,fiziki güzelliği,eşen özel olan her türlü özelliği vs" ile vahy aklımızın anlıyacağı şekilde akıl seviyemize göre inzal tenezül tasvir edilmektedir. nebe 33.ayetinde KEWAİB VE ETRAB kelimeleri üzerinde durmak lazım. KEWAİB ( eşler genç kızlar),ETRAB (eşi ile uyumlu,yaşıt,denk,eşinin fiziksel ruhsal taleplerine arzularına mutluluklarına tam uyumlu kaliteli değerli muhteşem harika eşler) manaları verilmektedir.tomurcuk göğüslü tabirini de bu ayetin çerçevesine alabiliriz.kaldı ki ayette cinsiyet değil kadın erkek için farketmeyen genel bir tabir kullanılıyor.tomurcuk göğüslü uc bir manadır bunu sadece kadın için kullanmak ayetın genel mesajına aykırıdır.dilimizce erkek için atletik kaslı tabirinide içinde barındırmaktadır.yani erkek için tomurcuk göğüslü kadın,kadın için atletik kaslı erkek ayetin kapsamındadır.moda tabiri ile erkek için huri kadın için nuri.... yukarıda belirttiğim gibi kadının güzel olması,cazip olması,özellikleri ile göz kamaştırması haram değildir.Allahın yarattığı güzellikler neden haram olsun ki.haram olan kadının yalnış zaman zemin kişiye açılmasıdır.yani nikahsızlık.... Dolayısıyla Kuranı kerimde bu tasvir helal dairesinde doğru bir tasvirdir.yadırganması hafife alınması biz müslümanların işi değil,kurana art niyetle yaklaşan sefih ahmak cahil esfel olanların işidir. Çocuklara gençlere işin aslını akli seviyelerine inerek anlatmak ikna etmek lazım.
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
Konuyu Toplam 6 Kişi okuyor. (0 Üye ve 6 Misafir) | |