|
Konu Kimliği: Konu Sahibi cananekinci,Açılış Tarihi: 08 Mart 2012 (23:52), Konuya Son Cevap : 10 Ekim 2022 (22:48). Konuya 358 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
11 Aralık 2017, 19:48 | Mesaj No:291 |
Medineweb Site Yöneticisi Durumu: Medine No : 1 Üyelik T.:
14Haziran 2007 |
yılbaşı ve diğer tüm yabancıları taklid islamda yasaklanmıştır.giyim kuşam,sosyal siyasal ferdi her anlamda islamın müslümanlar için yeterli bir projesi mevcuttur.vahy dışında adı sanı ne olursa olsun tüm beşeri izm'ler rededilir,benimseyen küfür ile itham edilir. taklid maymunlara has bir durumdur.bir maymun ne kadar ustaca taklid ederse etsin maymun olmaktan kurtulamadığı gibi,taklid ettiği insanlar gibi insan da olamaz. yılbaşı hz isanın doğumu kılıfı altında fuhuş içki rezalet her türlü pislik mevcuttur.bir peygamber içki ile mi fuhuş ile mi yad edilir ! dahası vahy şu prensibi bize ısrarla ve ciddiyetle emreder.kimi taklid edersen/özenirsen/imrenirsen ondansın(fehuwe mınhum). özenti ve taklid zihniyeti kişiliksiz onursuz şahsiyetsiz özetle hiçbirşey olan insan kılığındaki maymunlarda olur. işte şahsiyetsiz ve hiç bir şey olan insanların avcısı çoktur.moda adı altında,çağdaşlık adı altında,medeniyet adı altında binbir fırıldak çevrilir bu şahsiyetsiz kesim anında atlar.aynen sirklerde hayvanları yöneten takla attıran sirk yöneticisinin yaptığı gibi,bu şahsiyetsiz kesim maymun gibi oynatılır. biri kulağına küpe takar ertesi gün kulağı deliklerden geçilmiyor.... kafasından başka her tarafı açık saçık ama kafasında tesettür eşarp... sirk yöneticisi işini ustaca yapıyor malesef... özetle yılbaşı rezaletleri biz müslümanların imanını bozar ve işimiz olamaz bu kepazeliklerle...sahih hadisi şerife göre bu kepazeliğe özenen kutlayan eğlenen onlar(yahudi,hristiyan,müşrik vs) gibidir. taklid özenti moda hakkında geçmişte bir yazı kaleme almıştım. [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
19 Aralık 2017, 10:12 | Mesaj No:292 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 |
muhsin hocam bu hadis sahih mi diye öğrencim sordu ben netten bakınca hadisin zekat bölümünde yazıldığını gördüm arap yarımadasının yeşermesi gerçek anlamda mı kullanılmış yoksa zekat konusu ile bağlantılı olarak mecazi bir anlam mı var |
23 Aralık 2017, 16:22 | Mesaj No:293 |
14Haziran 2007 |
bu hadisi şerif buhari ve müslimde geçiyor.sahihtir tabi ki. yeşerme derken bereket/zenginlik/petro/para anlamında kullanıldığını düşünüyorum.yoksa çölde yeşerme pek mantıklı değil.
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. |
24 Aralık 2017, 17:03 | Mesaj No:294 | |
25 Şubat 2011 | Alıntı:
hadis zekat bölümünde yer aldığı için kafama takılmıştı sizin cevabınızı öğrencime ileteceğim inşallah | |
25 Aralık 2017, 16:59 | Mesaj No:295 |
25 Şubat 2011 |
12. sınıf kız öğrencilerim dersde bir konuda çok ısrar etti ne dediysem ikna edemedim çocukların sorusu şu; bir kişi bankadan koyduğu paranın faizini alıp fakirlere verse veya lotodan çıkan para ile fakirlere yardım etsem günah olur mu ben dedim ki zaten o para haram sen haram bir şey ile helal bir iş yapamazsınız gibi sözler söyledim çocuklar sonuca bakıyor benim yaptığım bu yardım ile fakirin ihtiyacı gideriliyor yani iyi bir iş yapmış oluyorum diyorlar nasıl cevap verebilirim ikna edebilmek için |
09 Şubat 2018, 09:28 | Mesaj No:296 |
25 Şubat 2011 |
Bir kadın bakımlı olmak için hafif makyaj yapsa öyle dışarı çıksa günah olur mu Bir kadininTemizlik için dışarıda terledigi zaman erkek parfümü kullanmasında sakınca var mi |
10 Şubat 2018, 16:58 | Mesaj No:297 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Affina siğinarak soruyorum göknur kadinin erkek parfümü ile ne işi var?
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
10 Şubat 2018, 18:19 | Mesaj No:298 | |
14Haziran 2007 | Alıntı:
Nasredin hocaya atfedilen bir hikaye var. Hoca dua eder derki Allahım bu gün balık avlasam şansım yaver gitse en büyüğünü fakire vereceğim.. derkeen ilk oltasına kocaman bir balık takılır. İçinden bunu değil başkasını veririm der...bu esnada balık oltadan kurtulur denize düşer... Allahımm der "ŞAKA YAPTIM YA.) o fakire filan vereceğim temennileri de şakadan ibaret...verse dahi bu haramı değiştirmez.
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. | |
10 Şubat 2018, 18:30 | Mesaj No:299 | |
14Haziran 2007 | Alıntı:
Müslüman kadın temiz olur düzenli olur bakımlı olur ama evinde...dışarıda tüm cazibe ve çekliciliğini yok etmek farzdır.aksi haramdır.
__________________ Büyükler fikirleri,Ortalar olayları,Küçükler kişileri tartışır. | |
11 Şubat 2018, 21:31 | Mesaj No:300 | |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Alıntı:
Kadının her ne kokusu olursa sürünüp dışarı çıkması yasaklanmıştır.Yasak açıktır.Ter kokusu bahane edilemez .Bugün kozmetik çok ilerledi herşeyin bir çaresi var. Yalnız bu gençlere bunları anlatırken bazı önemli şeyleri de söylemek lazım.Bu hükümler İslami hükümlerin hepsinin yaşandığı toplumlar için kolaydır,mesela aynı okulda sınıfta tesettüre hiç uymayan bir genç kız varken ,kendisine koku yasaklanmış olan genç kız ,bu islami hükümü pratik hayata uymayan bir hüküm olarak görür.Yasakların muradı da anlatılması lazım.
__________________ | |
Konuyu Toplam 6 Kişi okuyor. (0 Üye ve 6 Misafir) | |