|
Konu Kimliği: Konu Sahibi cananekinci,Açılış Tarihi: 08 Mart 2012 (23:52), Konuya Son Cevap : 10 Ekim 2022 (22:48). Konuya 358 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Ekim 2018, 22:57 | Mesaj No:351 |
Durumu: Medine No : 59388 Üyelik T.:
05 Nisan 2018 |
Benimde sorum var her kardesime Rahman bu dünya da herkese dilediği kadar verendir. Kafir mümin ayırt etmeden doğru mu? Ahirette sadece müminlere verendir? Sorum ? Rahman herkese diledigince verense Afrika'da ki açlıktan ölen günahsız çocuk her insan gibi güzel bir hayat ister. O çocuk ne çalıştı nede dünyada yüzü güldü. Bu çocuk Rahmân in ismi celalinden istifade edemedi mi? Yada kör topal sakat bunlar demeyecek mi? Rabbim sen herkese dilediğin kadar verdin. Beni neden böyle yarattin. Ataizme kayan gençlerden bize gelen sorular. Bir kac sorum daha olacak |
05 Ekim 2018, 07:53 | Mesaj No:352 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Alıntı:
Birincisi Allah layussellir,yani sorgular ama sorgulanmaz.Allah bir şey yapacağı zaman kimseye danışmaz,sormaz ve hiç bir varlık Allah bu sorguyu yapamaz beni niye yarattın diyemez. ikincisi Allah insanlarıda birbirine imtihan aracı kılmıştır.Allah afrikalılarada rızık vermiştir.Bunlar rızıklarını hırsız ve düzenbazlara çaldırtıyorlar. Böyle durumlarda iki suçlu vardır. 1.zulmedenler 2.zulmetmeyip bu zulmu yapmayıp gücü nispetince bu zulmu def etmeye çalışmayanlar. gelelim bedensel ve zihinzel engelliler sorunuza, zihinsel engelli olanların dünyada anne ve babaları hangi inanç üzerinde iseler dünyadaki geçerli olan inançları anne ve babalarının inanç isimleridir.Yalnız ahirette azaba uğrayıp uğramıyacaklarını sadece Allah bilir. zihinsel engelli olan ve daha çocukken ölenlerin ki bu benim kişisel görüşümdür,doğrusunu Allah bilir. Bunlar ahirette imtihan edilecek ve bu imtihanın sonucuna göre değerlendirilecektir. peki öyleyse neden yaratıldılar.insanlar birbirleri içinde imtihan aracıdırlar. uzuvsal engelli olanlar ise, buna göre olan görev ödev ve sorumlulukları vardır. sıkıntı şurasıdır insanlar için, değerlendirme yaparken,dünyadan bakanlar ve ahirettin ebediliğinden dünya hayatına bakanlar,buda su şekilde bir sonuç olur. Dünyanın içinden dünyaya bakanlar,dünyayı büyük ve kalıcı,kendilerini küçük ve geçici zannederlerken;ebediliğin bu muazzam eşiğinden fani dünyaya bakanlar elbetteki bambaşka bir görüş ve bambaşka bir anlayış içindeydiler...yani ahiretten dünya hayatına bakanlar için kulluğunu yapmada bedensel bir engel, engel değildir çünkü bu engel sadece geçici bir hayat için bir imtihan aracıdır. sınava girdiğiniz hocanın sorduğu soruyu beyenir veya beyenmezsiniz ama bu soru sorun olarak görüp cevaplamazsanız sınavdan kalırsınız bu hocanın suçu değildir.ayrıca hocaya bu soruyu bana sormasaydınız ben kalmazdım demenizde sizi kurtarmaz...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
05 Ekim 2018, 10:50 | Mesaj No:353 | |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Alıntı:
ben araştırıp yardımcı olacağım dedim burda muhsin hocama da sordum o ayetin kuran diline aykırı olmadığını bu üslubun da yanlış olmadığını anlattım gündelik hayatda söylenen tabirlerle örnek verdim tabii ikna olmadı ama ben elimden geleni yaptım beni kureyza olayını da sordu yine allah razı olsun muhsin hocamdan yardım aldım demek istediğim yeni nesil kendi başına başıboş bilinçsiz şekilde yetişiyor ben ne yapabilirim demeden çocukların söylediğini sorduğunu fikrini sen bilmezsin diye susturmadan saygıyla dinlemekle belki 1 seferde değil belki 30 kere 40 kereden sonra gönlüne gerçeği koyabiliriz | |
05 Ekim 2018, 12:03 | Mesaj No:354 |
Durumu: Medine No : 59388 Üyelik T.:
05 Nisan 2018 |
Allah razı olsun bilinmez kardeşim. Güzel cevap vermişsin. Düşün İslam'ı kabul etmeyen biri karşında ve onun aklına ve ruhuna hitap edecek islama davet edeceksin. Sana bu soruyu sordu. Cevabı bu şekilde vermen yeterli olur mu?
|
05 Ekim 2018, 13:35 | Mesaj No:355 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | “Ancak ve ancak Allah, ey Ehl-i Beyt sizden her çeşit pisliği, suçu gidermek ve sizi tam bir temizlikle tertemiz etmeyi irade eder.” Bu ayeti kerime Kur’anı Kerim’in Ahzab suresindedir. Tefsir, Tarih ve hadisçi alimler arasında Tathir ayeti diye meşhurdur. Tarih boyunca bu ayetteki Ehl-i Beyt’in kimler olduğu hususunda büyük ihtilaflara düşülmüş ve bu ihtilafların da zararının faturası ise Müslümanlar tarafından ödenmiş ve kârını ise islamın büyük ve azılı düşmanları ve emperyalist güçler kazanmıştır. soru çözerken tathir ayeti seçeneği vardı netten bu bilgiyi buldum tathir ayetinde geçen ehli beyt ne anlamda kullanılmıştır objektif bir bilgi verir misiniz |
27 Ekim 2018, 22:32 | Mesaj No:356 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Alıntı:
Birincisi ben islamı sorularla hiç kimseye sorgulatmam.Çünkü,islamin Rabbani metoduna aykırıdır. ikincisi o anki ortamda ne olur Allah bilir.Kimine yeterli gelir kiminede gelmez.o zaman muhattabın iddalarını kendisinin delillendirmesini isterim ve ben öyle yaparım..
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
11 Ağustos 2022, 23:10 | Mesaj No:357 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Esselam Tanıdığım bankadan bankaya geçdi ve hediye edilen promosyonu aldı. O paranında bankanın faizinden ödendiğini öğrendi ewe harcamak doğru olmaz diyor doğal olarak . Torunu ünvst başlayacak ona versem olurmu diyor . Torununun durumu çok kötü değil yani onun vereceği paraya bakmıyorlar verilmesi uygunmudur?
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
10 Ekim 2022, 14:57 | Mesaj No:358 | ||||
Durumu: Medine No : 59105 Üyelik T.:
03 Şubat 2018 | Alıntı:
__________________ Ben yalnızca sevdiklerimden korkarım. Çünkü beni sadece onlar incitebilirler | ||||
10 Ekim 2022, 22:48 | Mesaj No:359 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 |
Nette çok video var evet ama ben bizim hocalardan öğrenmek istedim daha bir netleşiyor bende .. neyse emeğine sağlıke
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
Konuyu Toplam 16 Kişi okuyor. (0 Üye ve 16 Misafir) | |