|
Konu Kimliği: Konu Sahibi cananekinci,Açılış Tarihi: 08 Mart 2012 (23:52), Konuya Son Cevap : 10 Ekim 2022 (22:48). Konuya 358 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
23 Şubat 2013, 16:21 | Mesaj No:51 |
Durumu: Medine No : 20682 Üyelik T.:
08 Ekim 2012 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... evet sövmek maksadıyla bir yerden duydum da kadının annesi adamın da annesi olduğu için nikah düşer dediler merak ettim..
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... |
23 Şubat 2013, 16:55 | Mesaj No:52 |
Durumu: Medine No : 20351 Üyelik T.:
20 Eylül 2012 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
Nilkah düşmesi şöyle olabilir ama Allaha küfreder yani dinden çıkar.E dinden çıkanın da nikahı düşer Ya da boşanmak kastı ile karısına senin sırtın annemin sırtı gibi vs. Bir cümle kurar. Ama normal şartlarda kendi annesine ya da karısının annesine sövmesiyle düşmez...
__________________ ÜZÜLME GÖNÜL GECENİN AĞARINDAN SEHER KIŞIN ARDINDAN BAHAR MUHAKKAKTIR. UNUTMA GÖNÜL. GECENİN DE, KIŞIN DA SAHİBİ HAK'TIR. |
23 Şubat 2013, 21:00 | Mesaj No:53 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... Alıntı:
nikah düşmez,nikahın düşmesi için üçtalak gerçekleşmesi lazım buda 12 AY gibi bi süreç içerisinde olur EŞLER TARAFINDAN BU SÜREDE GERÇEKLEŞİR...TALAK SÜRESİNİ OKUYUN.....
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
27 Şubat 2013, 22:54 | Mesaj No:54 |
Durumu: Medine No : 13402 Üyelik T.:
25 Şubat 2011 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... sayın hocalarım pehlivan nickli arkadaşımızın bizlere sorduğu soruları siz tam anlamıyla cevap verebilirsiniz lütfen yardım eder misiniz sorular şunlar pehlivan´isimli üyeden alıntı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] arkadaşlar bazı konular kafama takıldı bilenler izah ederse çok sevinirim 1.isimlerin başındaki bin ibn çok aklımı karıştırıyor,cahilliğime verip anlatırsanız çok sevinirim ör :abdullah b. said b. el as,ibn hace el eskani vb gibi 2.nesh edilen ayetler kurana alınmamıştır diyor nasıl olmuş örnek verebilir misiniz ? 3.hz.osman kuranında harflarde bedel olmuştur deniyor bu nasıl oluyor ? |
28 Şubat 2013, 10:22 | Mesaj No:55 | |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... Alıntı:
Ali:Çocuk Veli: Babası Ahmet:Dedesi Mehmet: Dedesinin babası Bu kişiyi Arapçada belirtirken şöyle yazılır: Ali b.Veli b.Ahmet b.Mehmet Kız çocuğu için de; Fatıma :kız Aişe:anne Zeynep: anneanne Fatıma binti Aişe binti Zeynep diye yazılır ki soy ailesi belli olur 2-Nesh meselesi tefsir usulü konularından birisidir. Yıllardır tartışılan bir konudur. Bu konuda farklı görüşler vardır.Kimisi Kur'an ayetleri arasında nesh olduğunu iddia ederken kimisi nesh olmadığını söylemişlerdir. Nesh; bir hükmün başka bir hükümle ortadan kaldırılmasıdır. Kur'an'da şu anda hükmü kaldırılmış ayetler olduğunu iddia edenler vardır ki bunların delilleri Kur'an'da neshin olmadığını söyleyen Alimler tarafından delillerle çürütülüyor. Neshi kabul edenler kimi tedrici ayetleri nesh kabul ediyorlar. Mesela , içkinin tedrici olarak yasaklanması ile ayetleri. Kur'an'a alınmayan nesh olayına genellikle evli kişinin zina etmesi sonucunda recm cezası uygulanmasıyla ilgili rivayeti (recm ayeti ) kabul ederler. Fakat bu görüşler tartışmalı görüşlerdir. Tefsir usulunun çetrefilli konularından birisidir. 3- Bedel (veya ibdâl): Bazı harflerin başka bir harfe dönüştürülerek yazılması. Meselâ سَلَاسِلَا kelimesi20 tenvinden bedel elif ile yazılmıştır. Aynı şekilde وَكَاَيِّنْ lâfzındaki nûn'un aslı tenvin olduğu hâlde bu şekilde yazılmıştır. Buna karşılık لَنَسْفَعًا kelimesindeki tenvinin aslı te'kid nûnu (نْ) olduğu hâlde Mushaflarda bu şekilde yazılmıştır. Kezaاَلصَّلٰوة - اَلزَّكٰوة - اَلْحَيٰوة gibi bazı kelimeler -muzaf olmadıkları yerlerde- elif ile değil elif'den bedel vav ile yazılmıştır (Muzaf oldukları yerlerde ise -Tevbe 9/103 ve Hûd 11/87 hâriç- elif ile yazılmışlardır: عَنْ صَلَاتِهِمْ - وَمَا كَانَ صَلَاتُهُمْ - اِلَّا حَيَاتُنَا الدُّنْيَا - لِحَيَاتى). Bazı kelimelerde bulunan müennes tâ'ları da bazı yerlerde açık, bazı yerlerde kapalı yazılmıştır: Meselâ رَحْمَت - رَحْمَة ، نِعْمَت - نِعْمَة ، - سُنَّة سُنَّت kelimeleri böyledir.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
08 Mart 2013, 10:52 | Mesaj No:56 |
Durumu: Medine No : 6969 Üyelik T.:
10 Şubat 2009 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
Selamun Aleykum medineweb üyeleri... Hocalarımızın bilgisine ihtiyacım var.. Vefaat eden kişi için 7 si 40. gecesi ve 52. gecenin dinde hükmü nedir ? Vefaat eden kişi için hayır ve hasenat kapıları kapanmasın niyetiyle neler yapılabilir ? birde en başından beri sukünetimi korumama rağmen söz geçiremediğim gözyaşlarım var ailemden ve çevremden gizliyorum gördükleri zaman sen o çocuğu sel su içinde bırakıyorsun diyorlar bunun gerçekliği var mı ? Ama asla isyan etmedim etmiyorum kendimi sorguluyorum gözyaşlarım neden diye böyle sözler dile getirdikce çevrem üzüntüm kat kat artıyor sadece özlemimden hasretimden gözyaşlarım bu durum ve düşünce içinde ağladığım için oğluma azap varmıdır ? son olarakda yavrumun kılamadığı namazlar için ne yapabilirim ?
__________________ Doğru zamanda yapılan yanlış ,yanlış zamanda yapılan doğrudan evladır.. |
08 Mart 2013, 14:21 | Mesaj No:57 | |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... Alıntı:
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
09 Mart 2013, 11:44 | Mesaj No:58 | ||
19 Ocak 2009 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... Alıntı:
Alıntı:
Ölü için yapılacak en hayırlı iş, onun için dua etmektir yani Allah'tan onun günahlarını, kusurlarını affetmesini dilemektir. Kur'an'dan öğrendiğimiz dua ayetlerini okuyarak dua etmek en güzelidir.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | ||
11 Mart 2013, 18:32 | Mesaj No:59 |
Durumu: Medine No : 22787 Üyelik T.:
10 Aralık 2012 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
yalan yere yemin etmenin hele kuran-a el basarak yemin etmenin hükmü nedir? cevap verirseniz sevinirim.
__________________ Kula bela gelmez Hak yazmadıkça, Hak bela yazmaz kul azmadıkça.. |
11 Mart 2013, 19:13 | Mesaj No:60 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
“ Allah’a karşı verdikleri sözü ve yeminlerini az bir bedelle değiştirenlere gelince, işte bunların ahirette bir payı yoktur. Kıyamet günü Allah onlarla konuşmayacak, onlara bakmayacak ve onları temize çıkarmayacaktır. Onlar için acı bir azâp vardır.” (3/Ali İmran-77) Allah, sizi yeminlerinizde bilmeyerek ettiğiniz lağıv (herhangi bir kasıt olmadan, kanaate göre yanlış yere yapılan yemin)dan sorumlu tutmaz. Fakat kalbinizin kazandığı yalan yere yapılan yeminden sorumlu tutar. Allah çok bağışlayıcıdır, çok halimdir.(2/Bakara-225) İman edenler: "Sizinle beraber olduklarına dair, Allah'a bütün güçleriyle yemin edenler bunlar mı?" derler. Onların bütün amelleri boşa gitmiştir ve kaybedenlerden olmuşlardır.(5/Maide-53) Allah sizi, kasıtsız olarak yaptığınız yeminlerinizden sorumlu tutmaz. Fakat kasıtlı yaptığınız yeminlerinizden sizi sorumlu tutar. Bozulan yeminin keffareti (cezası), ailenize yedirdiğinizin ortalamasından on yoksulu yedirmek veya giydirmek yahut da bir köle azad etmektir. Verecek bir şey bulamayan kimse için de üç gün oruç tutmaktır. İşte yemin ettiğiniz zaman yeminlerinizi bozmanın cezası budur.(5/Maide-89) Yeminlerinizi aranızda aldatma ve fesada vasıta edinmeyin, sonra sağlam basmışken bir ayak kayar da Allah yolundan saptığınız için, dünyada kötü azabı tadarsınız. Ahirette de size büyük bir azab olur.(16/Nahl-94) Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- bir hadîs-i şerîflerinde şöyle buyururlar: “Yalan yere yemin ederek bir müslümanın hakkını gasbeden kimseye Allah cehennemi vâcip, cenneti de haram kılar.” Bunun üzerine bir kişi: Eğer o hak önemsiz bir şey ise yine böyle midir, yâ Rasûlullah? diye sordu. Peygamberimiz sallâllâhu aleyhi ve sellem: “Misvak ağacından bir dal parçası olsa bile böyledir” buyurdu. (Müslim, Îmân 218 Nesâî, Âdâbü’l-kudât 30; İbni Mâce, Ahkâm 9) . Abdullah İbni Amr İbni Âs radıyallahu anhümâ'dan rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Büyük günahlar şunlardır: Allah'a ortak koşmak, ana babaya itaatsizlik etmek, haksız yere bir kimseyi öldürmek ve yalan yere yemin etmek." Buhârî'nin bir rivayeti şöyledir: Bir bedevî, Nebî sallallahu aleyhi ve sellem'e gelerek: - Yâ Resûlallah! Büyük günahlar nelerdir? diye sordu. Peygamberimiz: - "Allah'a şirk koşmaktır" buyurdu. Sonra hangisidir, dedi? - "Yemîn-i gamûs" buyurdu. Hadisin ravisi Abdullah İbni Amr der ki: - Ben, yemîn-i gamûs nedir, diye sordum? Resûl-i Ekrem: "Bir müslümanın malından bir parça almak için yalan yere yapılan yemindir" buyurdular. Buhârî, Eymân 16, Diyât 2, İstitâbetü'l-mürteddîn 1. Ayrıca bk. Tirmizî, Tefsîru sûre(4) 6; Nesâî, Tahrîm 3, Kasâme 48
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
Konuyu Toplam 15 Kişi okuyor. (0 Üye ve 15 Misafir) | |