|
Konu Kimliği: Konu Sahibi cananekinci,Açılış Tarihi: 08 Mart 2012 (23:52), Konuya Son Cevap : 10 Ekim 2022 (22:48). Konuya 358 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
17Haziran 2013, 23:46 | Mesaj No:81 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
Borç vermenin hükmü şudur..Borç verecek olan kişi vereceği borcu daha sonra kendisine ödenmediği takdirde ZOR DURUMA DÜŞMEYECEKSE BORÇ VERE BİLİR,yoksa borç vermesi uygun olmaz.. Delili ise şudur...çünkü ayette borç veren kişi,borç verdiği kişinin ödeme tarihi geldiğinde gerçekten ödeyemiyorsa ONA ZAMAN VERSİN,VE DAHA SONRADA AYET ŞUNUDA DER,O BORÇTAN VAZ GEÇMENİZ [SADAKA ETMENİZ] SİZİN İÇİN DAHA HAYIRLIDIR.. BAKARA SÜRESİ..280. Eğer (borçlu) darlık içinde ise, eli genişleyinceye kadar ona mühlet vermek (gerekir). Eğer (gerçekleri) anlarsanız bunu sadakaya (veya zekâta) saymak sizin için daha hayırlıdır. BİRDE BORÇ VERMENİN USULUDE ŞU AYETTİR.. BAKARA SÜRESİ..282. Ey iman edenler! Belirlenmiş bir süre için birbirinize borçlandığınız vakit onu yazın. Bir kâtip onu aranızda adaletle yazsın. Hiçbir kâtip Allah'ın kendisine öğrettiği gibi yazmaktan geri durmasın; (her şeyi olduğu gibi) yazsın. Üzerinde hak olan kimse (borçlu) da yazdırsın, Rabbinden korksun ve borcunu asla eksik yazdırmasın. Şayet borçlu sefih veya aklı zayıf veya kendisi söyleyip yazdıramayacak durumda ise, velisi adaletle yazdırsın. Erkeklerinizden iki de şahit bulundurun. Eğer iki erkek bulunamazsa rıza göstereceğiniz şahitlerden bir erkek ile -biri yanılırsa diğerinin ona hatırlatması için- iki kadın (olsun). Çağırıldıkları vakit şahitler gelmemezlik etmesin. Büyük veya küçük, vâdesine kadar hiçbir şeyi yazmaktan sakın üşenmeyin. Böyle yapmanız Allah nezdinde daha adaletli, şehadet için daha sağlam, şüpheye düşmemeniz için daha uygundur. Ancak aranızda yapıp bitirdiğiniz peşin bir ticaret olursa, bu durum farklıdır. Bu durumda onu yazmamanızda sizin için bir sakınca yoktur. (Genellikle) alışveriş yaptığınızda şahit tutun. Ne yazan, ne de şahit zarara uğratılsın. Eğer bunu yaparsanız (zarar verirseniz) şüphe yok ki bu, sizin yoldan çıkmanız demektir. Allah'tan korkun. Allah size gerekli olanı öğretiyor. Allah her şeyi bilmektedir.
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
18Haziran 2013, 10:35 | Mesaj No:82 | |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... Alıntı:
Kişinin maddi durumu iyi değilse ve elinde bir miktar para varsa , o parayı öncelikle kendi durumunu düzeltmesi en uygunudur. Kendi ihtiyacı varken başkasının ihtiyacını gidermesi ise i'sar olarak kabul edilir yani kendi nefsine karşı başka bir kardeşini tercih emektir. İsar, cömertliğin en yüksek seviyesidir. Bu her babayiğitin harcı değildir. Ama kişi başkasına yardım yapacağım diye başkalarına muhtaç durumu da düşmemesi gerekir. Çünkü Hz. Peygamber, bir kişinin elindeki imkanların tamamını ihtiyaç sahiplerine verip sonra da başkalarından yardım istemesini kınamıştır. Borç meselesinde maalesef insanlara güven kalmamıştır. Borç alan borcunu zamanında ödememekte, müslümanlar arasında güven zedelenmektedir. İnsanlar verdiği sözlerde durmamaktadır. Alacağınızı sık sık isteyip alacağınızı almaya çalışın. Aldıktan sonra da sizin nazarınızda sicili bozuk olanlara her ne kadar isteselerse de bir daha borç vermekten sakının.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) | |
08 Temmuz 2013, 20:49 | Mesaj No:83 |
Durumu: Medine No : 21933 Üyelik T.:
23 Kasım 2012 | hocalarımızdan cvp bekliyorum
Bir insana namazın farz olması için üç şartın bulunması lazımdır.Bunlar: 1.Müslüman olmak, 2.Ergenlik yaşına gelmiş olmak. 3.Akıllı olmak. bunu hepimiz biliyoruz saglık sorunları olanlar için Allah u teala o kadar kolaylık saglamış ki. yanlız bi sorun var namaz kıılarken namazda ki süreleri kendimiz işitecemiz kadar fısıltı şeklinde okumalıyız. işitme engelli insanların bu durumda namazı olmuyo mu. hem konuşamıyo hem duyamıyo bu durumda ne yapmalı ?(özürlü oldugun için kılmalı gibime geliyo çünkü normal okuma yazma biliyo duyması şartmı oluyo ama yine hocalarımızdan cvp bekliyorum dogrusunu ögrenmek için
__________________ “Biz bu cihandan göçelim ol dost iline uçalım Arzu hevâdan geçelim gel dosta gidelim gönül.” — Yunus Emre k.s. |
08 Temmuz 2013, 23:22 | Mesaj No:84 | |
27Haziran 2011 | Cevap: hocalarımızdan cvp bekliyorum Alıntı:
islamda duymamak ve konuşamamak SIHHAT AÇISINDAN KİŞİ İÇİN ÖZÜRDÜR,her kimde duymama ve konuşamama sıhhatiyesi yoksa O KİŞİ İÇİN ÖZÜR VE MAZERET SAYILIR,diğer duyan ve konuşa bilenler için ise durum MAZARET DEĞİLDİR... Yani Allah vermediğini istemez ve kişiye kaldıramıyacağı yükü yüklemez...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
10 Temmuz 2013, 22:45 | Mesaj No:85 |
Durumu: Medine No : 20148 Üyelik T.:
07 Eylül 2012 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
ben size bişi sormak istiyorum kesin cvp verebilirseniz çok sevinirim... Dedem ve aninem hastalıklarından dolayı oruç tutamıyolar ve orucun parasını dedemin oğlunun oğluna yani torununa vermek istiyor anineminkinide kızının kızına yani torununa vermek istiyo okuyo diye böyle bişi uygunmudur dogrumudur
__________________ |
10 Temmuz 2013, 22:58 | Mesaj No:86 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
Toruna oruç fidyesi olarak para verilmez.Zaten kişinin oğlunun durumu iyi değilse torununun ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
22 Temmuz 2013, 01:44 | Mesaj No:87 |
Durumu: Medine No : 20148 Üyelik T.:
07 Eylül 2012 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum...
itifakta neler yapabilirm mukabele olarak mukabelede kalmış olduklarımı okuyabilir miyim bana bilgi verir misniz
__________________ |
22 Temmuz 2013, 10:20 | Mesaj No:88 |
19 Ocak 2009 | Cevap: Bir Sorum var Hocalarımızdan cvp bekliyorum... İtikafta Kur'an okuyabilir, hatim edebilir,tefsir,fıkıh hadis gibi İslami ilimlere mahsus kitapları da okuyabilirsiniz.Zaten itikafın amacı tefekkür, ,ibadet ve Kur'an okuyup anlamaya çalışmadır.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
23 Temmuz 2013, 23:11 | Mesaj No:89 |
Durumu: Medine No : 28633 Üyelik T.:
19 Mayıs 2013 | Zekat
Kazancının helal olup olmadığı şüpheli bir adamın verdiği zekattan, zekat almayı hak eden biri olarak faydalanan biri haram yemiş olur mu? Yoksa bu durumdan sadece haram yolla o mala ulaşan kişi mi sorumludur? Zekatı alan kişi zekat almaya hakkı olduğu için gönül rahatlığıyla kullanabilir mi?
__________________ NE DEHŞET VERİCİ BİR ŞEYDİR Kİ 16 SENE OKULA GİT DÜNYAYA NİÇİN GELDİĞİNE DAİR TEK HARF BİLE ÖĞRENME!!! |
26 Temmuz 2013, 14:21 | Mesaj No:90 | |
27Haziran 2011 | Cevap: Zekat Alıntı:
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... | |
Konuyu Toplam 55 Kişi okuyor. (0 Üye ve 55 Misafir) | |