|
Konu Kimliği: Konu Sahibi FECR,Açılış Tarihi: 23 Kasım 2012 (10:40), Konuya Son Cevap : 21 Ekim 2015 (13:44). Konuya 32 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
25 Kasım 2012, 23:22 | Mesaj No:21 | |
Durumu: Medine No : 14876 Üyelik T.:
01 Aralık 2011 | Cevap: Aşure Yemek Ne Kadar Sevap? Alıntı:
Benim nedense hiç mideme oturmadı,Hem çeşitli yörelerin aşurelerinin tadına bakarken hem de bu ilginç yazışma konusunu da takip ediyorum,Bazı yörelerin aşuresi pekmezli oluyor,bazılarının ki oldukça sulu, hatta tuzlu aşure bile gördüm...Ben yinede sütlaç kıvamında istanbul aşuresini seviyorum.Aşure sevmesem de bu hoca gibi bir sohbet yapmazdım.He bir de Abdulmelik hocam Aşure ucuzdan ve kolaydan da yapılabiliyor.Tarifini isterseniz vereyim.
__________________ | |
26 Kasım 2012, 09:11 | Mesaj No:22 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Aşure Yemek Ne Kadar Sevap? Sonuç olarak kimileri Nuh as mın 950 yıllık mücadelesini bi tas aşureyle geçiştirirken,kimileride bu mücadelenin bu kadar basit olmadığının tarafında yer alıp bu hakikate şahidliklerini tebyin ettiler ve edeceklerdir.. tekrar,tekrar diyoruz aşure olayındada kandırıldınız yinede ,yurdum insanına afiyet olsun,
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
26 Kasım 2012, 13:06 | Mesaj No:23 |
Durumu: Medine No : 17068 Üyelik T.:
03 Mart 2012 | Cevap: Aşure Yemek Ne Kadar Sevap?
ameller niyetler göredir..bırakalımda insanımız saf niyetiyle dualar okuyarak pişirdiği aşureleri ni konu komşularına ikram ederek ikram sevabı kazansın...gelenekler islamiyete ters olmadıkça uygulanabilir benim öğrendiğim kadarıyla...dua ile vesselam..
__________________ لاَ يُكَلِّفُ اللّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا "Allah hiç kimseye taşıyabileceğinden daha fazlasını yüklemez." || BAKARA 286. || MAZARET insanın kendine söylediği en büyük ''YALAN''dır !! .. Velhasıl-ı kelâm. Namaz, duâ, gayret, nâsip. . . |
26 Kasım 2012, 14:35 | Mesaj No:24 |
Durumu: Medine No : 4458 Üyelik T.:
19 Ekim 2008 | Cevap: Aşure Yemek Ne Kadar Sevap?
Grek fecr hoca gerekse abdülmelik hoca anlaşılır şekilde açıklama yapmışlar .A.R.O.Ufak bir ekleme yapmak istiyorum.Nurettin yıldız hoca'nın burada anlatmak istediği şey iki büyük peygamberin mucizesinin yıldönümüdür.firavundan alınan intikamı hatırlayın,Nuh a.s mın insanları 950 yıl boyunca imana davet ettiğini ve ancak 80 kişinin iman ettiğini hatırlayın hz hüseyinin şehit edilmesini hatırlayın diyor. 10 muharrem deyınce aklınıza sadece aşura gelmesi büyük talihsizlikdir diyor.10 muharremde oruç tutun gecsini ibadet ederek geçirin dind yeri olmayan işlerle kendinizi yormayın diyor.Aşuradan nefret ediyorum derken ibadet yerine konulmasından nefret ediyorum diyor.Diğer zmnlar aşuranızı yapın ve yiyin diyor.Herkesin bir anlatma tarzı vardır hocanın tarzıda budur.tarzından dolayı kimseyi eleştiremeyiz .Aşura geleneksel bir olaydır .islamla bağdaşlaştırılması talihsizlikdir.
__________________ Birbirimize Fikirlerimiz uyuşmasa bile İNSAN olduğumuz için SAYGI duymamız lazım... Ne MUTLU MÜSLÜMANIM DİYENE.... |
26 Kasım 2012, 14:43 | Mesaj No:25 |
Durumu: Medine No : 5879 Üyelik T.:
28 Aralık 2008 | Cevap: Aşure Yemek Ne Kadar Sevap?
Cidden merak ederim aşura yı bugunlerin dısında yapan varmıdır ki ben pek rastlamadım, aşura seven yemek isteyen herkes bu zamanda değil de baska zaman yapıp yiyebilir, sırf yemek için, geleneği göreneği ibadet sanmasını önleriz bizden sonraki nesil için.. |
26 Kasım 2012, 14:46 | Mesaj No:26 |
Durumu: Medine No : 20729 Üyelik T.:
09 Ekim 2012 | Cevap: Aşure Yemek Ne Kadar Sevap? bu soruyu bnde düşünüyorum ben çok seviyorum sırf o yüzden annem hep yapar istediğimizde saolsun |
27 Kasım 2012, 02:13 | Mesaj No:27 | |
Durumu: Medine No : 13317 Üyelik T.:
06 Şubat 2011 | Cevap: Aşure Yemek Ne Kadar Sevap? Alıntı:
kalıplaşmıs zihniyet icin 1 aya sıgdırılmaya calısılan aşureyi normal insanlar olarak bizler her daim yiyoruz. pahalı yiyecek olsaydı orta gelirli babam masrafları karsılayamazdı. nohut, fasulye, yarma, al sana asura | |
27 Kasım 2012, 12:05 | Mesaj No:28 | |
Durumu: Medine No : 20729 Üyelik T.:
09 Ekim 2012 | Cevap: Aşure Yemek Ne Kadar Sevap? Alıntı:
| |
27 Kasım 2012, 13:40 | Mesaj No:29 |
Durumu: Medine No : 15316 Üyelik T.:
18 Aralık 2011 | Cevap: Aşure Yemek Ne Kadar Sevap? Anlatılmak istenene zaten kimsenin sesi çıkmamış ki, şunu unutmamak lazım zaman içerisinde islamın gereksinimlerinden dolayı bir çok gelenek örf ve adet islamla bağdaşlaşmış, bazıları bilinçsizlikten bidat hale gelmiş nitekim bunların ayrımıda yapılmış, kimse bir kabre gidip bez bağlamayı ve bana şunu ver bunu ver demeyi tastiklemeyeceği gibi bu tarz yaklaşımlarıda kalkıp bu safhalara getirmemeli, en azından biz saygı değer hocayı tekfir etmedik, elbette güzel açıklamalarıda vardır...Yalnız cımbızla çekilip devamlı göz önünde bulundurulan bu tarz girişimler için dediğimiz gecerlidir... Yoksa kimsenin haddine değil Peygamberleri ve Ehlibeyti alay edercesine yada kutlarcasına ele almak ve anmak, Aslolan bu yaşanılmışlardan ders çıkarmak değilmi ? Sonuçta yaşanılanlar ibret içindir, ders çıkarmak lazımdır değilmi, yoksa Hz Hasan ve Hz Hüseyinden devam ede gelen zürriyetiin yanında olmazdık Allah bizleri onların kapısına bağlamazdı, her ne kadar ehli beyti inkar eden yezitler olsada ....vesselam veddua |
28 Kasım 2012, 12:06 | Mesaj No:30 | |
Durumu: Medine No : 20682 Üyelik T.:
08 Ekim 2012 | Cevap: Aşure Yemek Ne Kadar Sevap? Alıntı:
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... | |
Konuyu Toplam 3 Kişi okuyor. (0 Üye ve 3 Misafir) | |