|
Konu Kimliği: Konu Sahibi " İdiL Su ",Açılış Tarihi: 17 Ocak 2013 (22:13), Konuya Son Cevap : 04 Şubat 2013 (20:11). Konuya 20 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
18 Ocak 2013, 17:08 | Mesaj No:11 | |
Durumu: Medine No : 20682 Üyelik T.:
08 Ekim 2012 | Cevap: Hayatımın en zor sorusu belki de... Alıntı:
zaten bende bir anne olarak cevap verdim belliki ailen seni evlatlık verdikten sonra tekrar çocuk yapmış,evet haklısın bakamıycaksın neden 6 çocuk yaptın bunu herkes sorar heleki sen cahillikmi diyelim ne diyelim ama insan seneden seneye kendine çok şeyler katıyor illaki onlar da katmış yaptıklarından pişman olmuşlardır.abdulmelik hocamızın dediği gibi sen işin dini boyutu ile ilgilen allah seni sorumlu tutmasın peygamber efendimiz diyorki günahların büyüğünün en büyüğü allah şirk koşmak ve anneye babaya itaatsizlik etmek,rabbim yapılanları iki tarafta da karşılıksız koymuyor herkes yaptığından sorumludur... Allah yar ve yardımcın olsun...
__________________ Hüzünle titreyen gönüle ince bir âh dokunur, Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... | |
18 Ocak 2013, 17:32 | Mesaj No:12 | |
Cevap: Hayatımın en zor sorusu belki de... Alıntı:
| ||
18 Ocak 2013, 18:44 | Mesaj No:13 |
Durumu: Medine No : 13966 Üyelik T.:
27Haziran 2011 | Cevap: Hayatımın en zor sorusu belki de...
İki yanlış bi doğru etmez... Bu kişinin anne ve babası sebebi ne olursa olsun evladını başka birilerine vermişse bu büyük yanlıştır.. yalnız daha sonra bu yaptıklarının yanlış olduğuna gerçekten inanıp,bağışlanmak istiyorlarsa,ki kişi yaptığının yanlış olduğunu düşünecek kadar bi erdemlilik gösteriyorsa,tabiki bağışlanması gerekir,ha sevmek ve saymak bunlar hemen olacak şeyler değildir,zamanla irtibat kesilmeden,bundan sonra yapacaklarına karşı neden olmasın... Evlatlık alan aile ise kendi öz ailesiyle görüşmesini sakıncalı bulabilir bu ilk başta duygusal olarak ,normal olabilir AMA HADDİ AŞMAMAK LAZIM,zamanla bunuda aşmaları için onlarada sağlıklı telkinlerde bulunmak lazım... Yani yanlış yapılan bu işi,doğru bi seyire çevirenler,hayatta başarılı ve haklı olurlar..bu hayat bi imtihan ve yanlış yapanlar,haklı olamazlar,yanlışlarından dönmedikleri müddetçe,sağlıcakla kalın...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |
18 Ocak 2013, 20:03 | Mesaj No:14 | |
Durumu: Medine No : 20148 Üyelik T.:
07 Eylül 2012 | Cevap: Hayatımın en zor sorusu belki de... Alıntı:
Ben bu konuda konuşamıyorum aslında burda konusmamda mucize anlatamam kendimi yani... inşallah denemeye çalışcem çok güzel aniatmışsınız allah razı olsun...
__________________ | |
18 Ocak 2013, 20:13 | Mesaj No:15 | |
__________________ | |
18 Ocak 2013, 20:16 | Mesaj No:16 | |
__________________ | |
18 Ocak 2013, 22:17 | Mesaj No:17 | |
__________________ | |
26 Ocak 2013, 21:54 | Mesaj No:18 |
Cevap: Hayatımın en zor sorusu belki de...
o kişiler senin anne ve baban ne olursa olsun onları bulmalı onlarla irtibata geçmelisin seni büyüten anne babandan allah razı olsun fakat seni doğuran annene de ne olursa olsun sorumlulukların var nasıl olabilir deme o senin annen gerçeği değiştiremezsin elbet sana anlatacak gerekçeleri vardır belki onları ANLAYACAKSIN bile... bunu bir adım atmadan bilemezsin annenle görüşmenin bazılarını üzeceği endişesine kapılma arkadaşım allaha emanet ol | |
28 Ocak 2013, 02:34 | Mesaj No:19 |
07 Eylül 2012 | Cevap: Hayatımın en zor sorusu belki de... teşekkürler kardeşim adım attım zamanında ve hiçbir açıklama alamadım bana ihtiyaçları oldugunda yardımcı olcem tabiki inşallah mutlu saglıklı olurlarda buna ihtiyaç olmaz allah razı olsun görüşünü bildirdigin için...
__________________ |
31 Ocak 2013, 14:57 | Mesaj No:20 | |
Cevap: Hayatımın en zor sorusu belki de... Alıntı:
İslama göre kişinin ana-babası fiziken ve kan bağı noktasında tesbit etmiş olup Cenab-ı Peygamber (A.S) Efendimiz hazretleri de "Çocuk kimin yatağında doğmuşsa ona aittir." buyurmuştur.Fakat konuya atfen söylenebilecek ise bizzat asr-ı saadette yaşana şu olay mesel teşkil edebilir: Ashab-ı Kiramdan birisi Efendimize gelerek "Ya Resulallah,annem müşrik biridir.Ona iyilik yapayım mı ?" diye sorunca Efendimiz yapmasını söyleyerek izin vermiştir.Demek ki müşrik ebeveyne dahi ikram ve izzette bulunmaya izin veriliyorsa müslüman ama hatalı olan ebeveyne elbette ki iyilik etmek caiz,hatta vaciptir... Cenab-ı Hakk ise konuyu kesin sınırlarla çizerek şöyle buyurmuştur: "Biz insana ana-babasına iyilikte bulunmasını tavsiye ettik.Eğer o ikisi seni bilmediğin bir hususta bana şirk koşmaya zorlarlarsa sakın itaat etme !" Ayete dikkat edilirse şirke zorlama dışındaki her türlü hata/kusur veya isteklerinin yerine getirilmesi,iyilk yapılması gerektiği anlaşılmaktadır.Yani Cenab-ı Hakk kendi zâtına karşı yapılan şirk gibi büyük bir cürüme asla itaat edilmemesi gerektiğini müstakil olarak zikretmekte,onun dışında kalan her ne varsa mutlak itaat ve iyiliği emretmektedir.(Tabi ki maruf hususlarda). Yine asr-ı saadette adamın biri Efendimize gelerek "Ya Resulallah,babam benim malımda hakk sahibi olduğunu iddia ederek malımdan istiyor." şeklinde şikayette bulununca Efendimiz "Sen de,Malın da babana aitsin" diyerek ebeveyn hakkının ne muazzam derecede büyük olduğunu beyan buyurmuştur. Nitekim Cenab-ı Peygamber (A.S) : "Allahın rızası ana-babanın rızasında,öfkesi de ana-babanın öfkesindedir" buyurmaktadır.Rabbim büyklerimizin rızasını tahsil etmeyi ve iman selametiyle dünyadan göç etmeyi nasib eylesin inşaallah.AMİN... | ||
Konuyu Toplam 1 Kişi okuyor. (0 Üye ve 1 Misafir) | |