|
Konu Kimliği: Konu Sahibi " İdiL Su ",Açılış Tarihi: 03 Nisan 2013 (23:35), Konuya Son Cevap : 09 Nisan 2013 (19:26). Konuya 42 Mesaj yazıldı |
| LinkBack | Seçenekler | Değerlendirme |
04 Nisan 2013, 13:22 | Mesaj No:31 |
Durumu: Medine No : 2 Üyelik T.:
10 Nisan 2008 | Cevap: Aklımdaki ? işaretlerini gidermeme yardım edr misiniz...
Akşama kadar sabredin hepinizin itikadına verecek cevabım var.
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
05 Nisan 2013, 03:44 | Mesaj No:32 | |
Durumu: Medine No : 20148 Üyelik T.:
07 Eylül 2012 | Cevap: Aklımdaki ? işaretlerini gidermeme yardım edr misiniz... Alıntı:
__________________ | |
05 Nisan 2013, 03:53 | Mesaj No:33 |
Durumu: Medine No : 20148 Üyelik T.:
07 Eylül 2012 | Cevap: Aklımdaki ? işaretlerini gidermeme yardım edr misiniz... arkadaslar herkes görüşünü bildirdi ben anladım tamam lütfen bu evliyaları reddetmeye hakarete birbirimize meydan okumaya dönmesin bu olursa ben çok üzülürüm benim yüzümden söylenenlereden dolayı allaha hesap veremem hadisler sahihse inanırım şuanda karışıklıklar oluyo tam anlamıyla bilgim olmadıgı için belki sahih olup olmadıgını arastırıyorum hadisleri yorumladıklarında ne kadar dogru buna emin olmak istiyorum sadece evliyalar tam anlamıyla her konuda hoca olmayı başarabilen bilgisi tam olduguna inandıgım kişilerin söylediklerini dinlemeye calısırım herzaman kuranı kerim rehberimiz herşeyimiz tüm sorulara cvp veren mucizemiz ama peygamberimiz ve onun yolundan yürüyen tam manasıyla yürüyen büyüklerimiz sözü senettir dediklerimizi kulak arkası edemem... Bunu ayırt etmeyi zamanla ögrenicem inşallah... allah razı olsun cvplar için herkese hakklarınızı helal edin...
__________________ |
08 Nisan 2013, 13:56 | Mesaj No:34 |
Durumu: Medine No : 26433 Üyelik T.:
06 Mart 2013 | Cevap: Aklımdaki ? işaretlerini gidermeme yardım edr misiniz...
Bazı Müslümanlarda "ırıgan otu huyu evrim geçirsede duraklama bilmedi." karşısındakine içindeki şifa yerine dışındaki ısırıcılığı öne çıkarmak,kaçırtmak.bilirsiniz ısırgan otu şifa harikası bir bitki.o şifaya göz diktiğimizde,bu ot fitri reflekslerle ısırır acı verir dokundurtmaz. İnsanlar kazanmak yerine ısırmak meslek edinir hale geldi. neden acaba ? tarih tekerrür mü ediyor? bu ısırgan tipler,ısırmadığı bir tek kişi kalmadı tarihte.öyle cahil cesurlar ki Resulullah'a dayandılar.Resulullahı ısırmak hadleri olmadığından,Onu işlevsiz hale sokma yolunu deniyorlar. sünnet yoksa Resulullah hayatıma nasıl yansıyacak benim ne işime yarıyacak söylermisiniz Allah aşkına ? Resulullah'a inanıyorum ama sünnet beni bağlamaz! hadi ordan!..
__________________ Kalbin seni susturabilir ama sen kalbini susturamazsın ! |
08 Nisan 2013, 14:06 | Mesaj No:35 |
10 Nisan 2008 | Cevap: Aklımdaki ? işaretlerini gidermeme yardım edr misiniz...
Lütfen ve Zeynep İslamoğlu Ablalarım bakın sizden yada başkasından çekinmem fikrimi inancımı alenen söylerim kimseninde benim gibi inanması hususunda dayatma yapmam ikide bir sözü Allah Resulünü inkar ediyormuşum gibi sunmanızdan rahatsız oluyorum İtikadi hususlarda Kur'an dışında kaynak tanımam tanımayacamda Hadis hususunda ise sizin gibi düşünmüyorum düşünmeyede niyetim yok . Geçen yazılanlara cevap verecektim lakin vazgeçtim cevap vermekten ama bu sefer size ve sizin gibi düşünen kendilerini muttaki başkalarını belam görenlere sizin uslubunuz ile cevap verecem cevabım sonrasında buyrun istediğiniz gibi tartışalım konuşalım tekfirsiz.
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) |
08 Nisan 2013, 14:32 | Mesaj No:36 |
Durumu: Medine No : 26433 Üyelik T.:
06 Mart 2013 | Cevap: Aklımdaki ? işaretlerini gidermeme yardım edr misiniz...
ben orda isim vermedim ve kimseye göndermede de bulunmadım.yarası olan alır merhem yapar.şahsımı hedef alarak muhatap almamanızı rica ediyorum.konuya odaklanın şahıslara değil.şahıslara inen konu ölmüştür.
__________________ Kalbin seni susturabilir ama sen kalbini susturamazsın ! |
08 Nisan 2013, 15:40 | Mesaj No:37 |
10 Nisan 2008 | Cevap: Aklımdaki ? işaretlerini gidermeme yardım edr misiniz... Sayın ablam konuyu şahsileştirmiyorum sadece ithamları üzerime aldığım için isminizi zikrettim yoksa hedefimde şahıslar yok selametle kalın.Konu hususunda fikrimi beyan edecem asla şahıslara indirgemeyecem yeterki benimle tartışacak kişiler indirmesin.
08 Nisan 2013, 16:08 | Mesaj No:38 |
Durumu: Medine No : 6340 Üyelik T.:
19 Ocak 2009 | Cevap: Aklımdaki ? işaretlerini gidermeme yardım edr misiniz...
Soruyu soran cevabını bulduğunu söyledi zaten. Konuyu farklı alanlara taşımak gereksiz.
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim) |
08 Nisan 2013, 22:53 | Mesaj No:39 | |
Durumu: Medine No : 43 Üyelik T.:
03 Temmuz 2007 | Cevap: Aklımdaki ? işaretlerini gidermeme yardım edr misiniz... Alıntı:
| |
09 Nisan 2013, 00:22 | Mesaj No:40 | ||||||
10 Nisan 2008 | Cevap: Aklımdaki ? işaretlerini gidermeme yardım edr misiniz... Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Hadisler Kur’an’ın beyanına etki etmez sözümün arkasındayım Kur'an'i kerimde var olan bir hükmü Hadis ile Nesheden bir anlayışa eyvallah mı diyelim. Recm hususunu Keçiye mi bağlayalım. Ebubekir Ömer dönemlerinde Kur’an’ın önüne geçmemesi adına hadislerin yazımının yasaklamalarını Peygamberi inkar olarak mı algılayalım! Yâda Şia’nın dediği gibi İmam Ali'nin halifeliği faziletlerini saklamak için yasaklandığını mı savunalım! Konu ile alakalı hadislerin aslı astarının olmadığını söylemek ve bu tür hadislerin Kur’an’ın önünde engel olduğunu belirtmek neden birilerini rahatsız ediyor. Kur’an demek Kur’an ile amel etmek Kur’an’ı anlamak ve yaşamak Peygamberi inkâr etmek midir? Sözde eleştiren kardeşlerimin sözleri içerisinde neden ise tek bir Ayete denk gelmedim laf kalabalığı ile duygu sömürüsü ile birilerinin alkış çalmasını sağlamak nasıl bir tartışma usulüdür? Sünnet ile Hadisi halen birbirinden ayıramayan kardeşlerime şunu izah edeyim: Sünnet Kur’an’ın canlı örnekliği yaşanarak günümüze değin gelmiştir haccın edası namazın kılınışı orucun günleri vs. bu tür ameller yaşanarak bizlere aktarılmıştır ve bunların şekline itiraz eden ancak sefihlerdir. Hadisler ise günümüze sözlü olarak aktarılanlardır elbette doğru olanları vardır lakin mutlak olarak Allah Resulü söylemiştir onun ağzından çıkmıştır demek cesaret ister aynı şekilde reddetmekte cesaret ister. Mihenk Kur'an olunca Allah resulü söylemiş olabilir diyebiliriz ancak. Medinewebin geçmişini iyi bilen kardeşlerimiz Sünnet hususunu her daim savunduğumu iyi bilirler. Sünneti ot böcek kabak vs. anlamadığımı her zaman belirtmişimdir Aslolan Sünnet Kur’an’ın yaşama aktarılmış şeklidir. Allah Resulünün tebliğ, beyan, hikmet vasıflarını bilmeyecek kadar yolumu kaybetmedim. Sünni algıda var olan İman hususu bile yanlış bir söz ile ifade edilmekte. Taklidi İman: Allah aşkına Taklidin neresi İmandır! Kur’an’da bu hususu Atalar dini olarak belirtir. Onlara; «Allah'ın indirdiklerine uyun» denilince; «Hayır, biz atalarımızdan gördüklerimize uyarız» derler. - Peki, ya onların ataları hiçbir şeyi düşünemeyen, doğru yolu bulamamış kimseler idiyse de mi öyle yapacaklar?(Bakara-170) Tahkiki İman: Tahkiki İman Hususunda Kur’an’dan sorumlu tutulacağımız birçok ayette geçer tek bir ayet ile örneklendireyim: Doğrusu bu Kur'an sana ve ümmetine bir öğüttür, ondan sorumlu tutulacaksınız.(Zuhruf-44) Doğru olduğu kuşkusuz olan bu kitap, takva sahipleri için hidayet kaynağıdır. (Bakara-2) Bu ve benzeri birçok ayet mevcuttur. İnsanlar neden ise bir türlü idrak etmeye yanaşmıyorlar hiziplere bölünmeyi falancanın sözünü filancanın kitabını cemaatini vs. ön planda tutma uğraşındalar. Bugün bizlere din olarak menkıbeler, hulul inancı, vahdeti Vücud-vahdeti şuhud ve benzeri binlerce yoz fikir ve düşünce sunulmakta. Halisane bir niyet ile Rabbe ulaşma gayesinde olan ham dimağlar Kur’an’dan uzak Atalar inancı ile uyuşturulmakta sömürülmektedir. Allah var olan ve ibret alınması gereken tüm hususlarda uyanık olmamızı ve Temel Kaynak ile amel etmemizi emretmektedir.
__________________ Sakın başkasının kölesi olma; çünkü ALLAH seni hür yaratmıştır . -İmam Ali- (a.s) | ||||||
Konuyu Toplam 2 Kişi okuyor. (0 Üye ve 2 Misafir) | |